Εκτύπωση

Γ. ΠΙΤΣΙΛΗΣ: ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΥΣΙΜΩΝ & ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

DSC_3912 final ΑΠΟ ΤΙΣ αρχές του 2017, έχει τεθεί σε εφαρμογή νέο  επιχειρησιακό σχέδιο ελέγχου καυσίμων, στο οποίο  προβλέπεται πολλαπλάσια αύξηση του σε αριθμό καν ελέγχων με  εκτεταμένο αριθμό δειγματοληψιών, σε συνεργασία των  Χημικών Τελωνειακών Υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής  Δημοσίων Εσόδων & δήλωσε ο Δι­οικητής της Ανεξάρτητης  Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, κατά την  παρουσίαση των συστημάτων ιχνηθέτησης, το πρώτο μέρος της  οποίας πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Εκτύπωση

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Συνέντευξη Τύπου εν όψει της συζήτησης του σχεδίου νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, παραχωρούν τη Δευτέρα, 10 Απριλίου και ώρα 11:00 το πρωί, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης.

Η συνέντευξη Τύπου θα φιλοξενηθεί στον 3ο όροφο του Υπουργείου Οικονομίας, Νίκης 5-7.

Εκτύπωση

ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ (ΓΕΥΔ)

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου και η νέα πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ κατά τη συνάντηση τους τόνισαν την επιθυμία διατήρησης των άριστων και στενών διμερών σχέσεων, μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Εκτύπωση

Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΥΣΦΙΞΕΙ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΙΑΛΥΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ»

Για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας το 2017 μίλησε σήμερα ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου στο "The World in 2017 Gala Dinner" του περιοδικού Economist που διοργανώθηκε στο Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.

Εκτύπωση

ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ: ΧΩΡΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΙΑΔΗ

Σχετική εικόναΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ αρμο­διότητες ανατίθενται στην υφυπουργό Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου, σύμφωνα με κοινή από­φαση του πρωθυπουρ­γού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου. Οπως προκύπτει από την απόφαση, η υφυπουρ­γός δεν έχει καμία αρμο­διότητα ως προς τον προσ­διορισμό της φορολογι­κής πολιτικής της κυβέρ­νησης. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να νομο­θετεί υπογράφοντας νο­μοσχέδια και τροπολογί­ες, όπως γινόταν με τον προκάτοχο της αναπλη­ρωτή υπουργό Οικονομι­κών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Στην Αικατερίνη Παπανά­τσιου ανατίθεται η άσκη­ση των ακόλουθων αρμο­διοτήτων:

  1. Της Γενικής Γραμματεί­ας Δημοσίων Εσόδων και των υπαγόμενων σε αυτήν υπηρεσιών.
  2. Της Γενικής Γραμματεί­ας Δημόσιας Περιουσίας και των υπαγόμενων σε αυτήν υπηρεσιών, πλην της Μονάδας Αποκρατι­κοποιήσεων και Διαχείρι­σης Κινητών Αξιών. 3. Της Ειδικής Γραμματεί­ας Σώματος Δίωξης Οικο­νομικού Εγκλήματος καιτων υπαγομένων\ των υπηρεσιών. 4. Της εποπτείας παρακάτω νομικών προσώπων:^

α) της Επιτροπής/ ων και Κληροδοτι β) του Βαρβακειου ματος,

γ) του Ειδικού Ελέγχου και Πι Αλκοόλης και Αλκοολούχων ποτών

add1

ad2