Εκτύπωση

ΖΗΤΑΜΕ ΓΝΩΜΗ ΚΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΠΟΙΟΝ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΗ Η… ΑΜΗΧΑΝΙΑ

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΖΗΤΑΝΕ ΓΝΩΜΗ ΚΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ

ΠΟΙΟΝ & ΤΙ ΑΦΟΡΑ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΜΗΧΑΝΙΑ

Πολλές φορές ξαφνιαζόμαστε από τις παρατηρήσεις Ομογενών ακόμη και σε θέματα που μπορεί να θεωρηθούν δευτερεύοντα και άνευ ιδιαίτερης σημασίας. Η προτροπή λοιπόν φίλου-συναδέλφου που συμμετέχει στην πορεία των «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» να σταχυολογήσουμε μια πρόσφατη… περί αμηχανίας δήλωση, μας έβαλε σε σκέψεις. Κι αυτό ιδιαίτερα γιατί αφορούσε επίσης δημοσιογράφο και μάλιστα μέλος της οικογένειας του ευπατρίδη και ταυτόχρονα υπερασπιστή των νέων τότε συναδέλφων σπουδαίου σκιτσογράφου και ακόμη σπουδαιότερου άνθρωπου Αρχέλαου.

ΣΣ (Όσοι τον γνώρισαν στην «ΑΘΗΝΑΪΚΗ» η στον εμβληματικό «ΘΗΣΑΥΡΟ» τον θυμούνται με τις καλύτερες και άσβηστες από τον χρόνο εντυπώσεις).

Το θέμα που επισημάνθηκε είναι ένα tweet που εξαπέλυσε ο Μάνος Αντώναρος μάλλον σχετικό με την αμηχανία σε θέματα πολιτικής το οποίο γράφει έντονα:

«Πριν από χρόνια συζητούσα στο περιθώριο μιας συνόδου κορυφής με τον παλιό μου φίλο Bela Anda τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο του Γερμανού καγκελάριου Σρέντερ που προέρχονταν όπως κι εγώ από τη δημοσιογραφία. Θέμα μας ποιες δηλώσεις πρέπει να αποφύγει ένα πολιτικό πρόσωπο. Ομόφωνη διαπίστωση: «Τις αμήχανες»!!!

Μ αυτά και μ αυτά λοιπόν περιήλθαν και οι εκτός Έλληνες σε Αμηχανία, για ποιο λόγο θα μπορούσαν τα παραπάνω να θεωρηθούν αξιομνημόνευτα και ποιόν συγκεκριμένα αφορά αυτή η φράση;

Επειδή δεν θέλουμε να υπεισέλθουμε σε κομματικές και άλλες μηχανές η μηχανισμούς…

Καταγράφουμε ως quiz το συγκεκριμένο κείμενο και ζητάμε από αναγνώστες να αναρωτηθούν και να μας απαντήσουν για ποιους λόγους μπορεί να βγήκε στον αέρα και ποιόν αμήχανο εννοούσε.

Εκτύπωση

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Το θέμα του φετινού εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος: «Η ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος σε νερό και γη», μας φέρνει όλους αντιμέτωπους με το κρίσιμο θέμα της βιώσιμης ανάπτυξης που οι σύγχρονες κοινωνίες αντιμετωπίζουν. Η υπερθέρμανση του πλανήτη, η εξάντληση των φυσικών πόρων, η διαχείριση των αποβλήτων είναι προβλήματα που απαιτούν τη διεθνή συνεργασία, τη συνεννόηση, το διάλογο και την επιστημονική τεκμηρίωση και σχεδιασμό χωρίς επίπλαστα διλήμματα και μακριά από ιδιοτελή ιδιωτικά ή εθνικά συμφέροντα.

Εκτύπωση

ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Προκόπης Παυλόπουλος«Η Ελλάδα, ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενθαρρύνει την περαιτέρω συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κίνα. Και σε αυτή την κατεύθυνση προωθεί κάθε πρωτοβουλία η οποία θα φέρει εγγύτερα την Ευρώπη με την Ασία» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και εκφράζει τη θερμή του υποστήριξη για την πρωτοβουλία «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» του Κινέζου Προέδρου Xi Jhinping σε χαιρετισμό του για το Belt and Road Forum που διοργανώνεται στο Πεκίνο.
Εκτύπωση

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΤΡΑΒΟΥ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Υπενθυμίζουμε στους πειραιώτες που παρακολουθούσαν την εκπομπή μου «Ραντεβού με την Ενημέρωση», στο χαρακτηρισμένο μικρό αλλά ισχυρής πνοής τηλεοπτικό σταθμό TV Magic, πως ένας από τους μόνιμους συμμετέχοντες ήταν ο Λάκης Φωτιάδης υφυπουργός Οικονομικών, που με τον οποίο κάναμε ένα είδος λογομαχίας δίχως φωνές και προσπάθειες να περάσουμε μια προσωπική η media-κη γραμμή. Η εκπομπή έφτανε το εξωτερικό γιατί είχαν παρακαλέσει, να τους στέλνω αντίτυπα μαζί με ορισμένα τοπικά κανάλια.

 

add1

ad2