Εκτύπωση

δδδ

Έκλεισε δεκαετία η επένδυση της COSCO στην Ελλάδα και αποτελεί ένα δείγμα του τι μπορεί να πετύχουν Έλληνες ειδήμονες οι οποίοι σέβονται το λειτούργημα τους και προσπαθούν να μην είναι αρεστοί αλλά χρήσιμοι. Ο Γιώργος Βλάχος χαμηλών τόνων και υψηλών προδιαγραφών προσφοράς έδωσε ένα φωτεινό παράδειγμα οργανώνοντας εκ του μηδενός και σε χρόνο άγνωστο για τη σύνηθη Ελληνική πραγματικότητα την πραγματοποιήση της επένδυσης COSCO η οποία όπως προαναφέραμε αποτελεί παράδειγμα που δυστυχώς δεν έχει βρει αρκετούς και άξιους μιμητές μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα διοργανώθηκε μια Επικοινωνιακή Γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Ομογένειας για να δοθεί το σύνθημα της συλειτουργίας και συναπόδοσης. Με την υποστήριξη του Προκόπη Παυλόπουλου καθώς και κορυφαίων Υπουργών και Προσωπικοτήτων της εποχής που γεννιόταν το θαύμα σε συνεργασία με τον μανώλη Κεφαλογιάννη έσπασε το γόρδιο δεσμό της ανεμελιάς και της παρουσιάζουσας συνήθως σκλήρυνσης κατά πλάκας γραφειοκρατίας ζήτησε τη συμπαράσταση δημοσιογράφων και άξιων Ελλήνων που γνώριζαν το αντικείμενο και προχώρησε πρόσω ολοταχώς στην καταρχήν εμπνευμένη και ευρηματική σύναψη δανείου 6.000.000.000 ευρώ, αξιοποιώντας ένα concept με τίτλο "ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΑΡΙΣΣΑ" που κάλυπτε πολλούς τομείς και αφοσιωμένους εντός κι εκτός της χώρας και της Ευρώπης με το γνωστό θριαμβικό αποτέλεσμα.

Για να πετύχει τον στόχο κατάφερε να "στρατολογήσει" συνεργάτες και εθελοντές που πίστεψαν στη σημασία του έργου. Παρότρυνση να γίνει ένα παγκόσμιο κάλεσμα είχε κάνει η "ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ & ΜΜΕ" το Προεδρίο της οποίας ήταν η πρώτη φορά που κατάφερε με βάση τη Βουλή των Ελλήνων λόγω του ρεπορτάζ που κάλυπτε ο Πρόεδρος Κώστας Ρουβινέτης να ενώσει όλο τον πολιτικό κόσμο για την αποστολή μηνυμάτων βιντεογραφημένων στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διοργάνωσε η ΑΧΕΠΑ στο κλασσικό ξενοδοχείο Sheraton της Βοστώνης από την όμορφη πόλη των ΗΠΑ μετά το κλιμάκιο πραγματοποίησε ένα σαφάρι ελληνισμού μέσα από πολείς που είχαν ελληνικά ονόματα και έφτασε μέχρι τον Καναδά όπου στο ξενοδοχείο του Έλληνα εκπροσώπου ισχυρού διεθνούς fund έγινε μια σχετική εκδήλωση.

Λόγω της πρώτης αντιπροέδρου του Συλλόγου κ. Π Σταμίρη η οποία είχε έρθει στην Ελλάδα απ την Αυστραλία το κλιμάκιο έφτασε μέχρι το Σίδνευ. Σημειωτέον ότι είχαν προηγηθεί σε συνεργασία με τους "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ" επέκταση των δραστηριοτήτων μέσω του Προγράμματος "ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ & ΜΕΤΑ" με επίσκεψη στην Αίγυπτο όπου είχε κληθεί η "ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ" εκτός από την υλοποιήση του "ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ" σ' όλες τις αξιολογότατες όπως είναι γνωστό Πολιτιστικές και Τουριστικές περιοχές της χώρα να παρευρεθούν εκπρόσωποι μας στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Μεσογειακών Χωρών στη Διεθνή Έκθεση του Καίρου όπου κι εκεί έγινε λόγος για την ελληνική πρόσκληση συμμετοχή στην Ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου ο πρώτος τη τάξη υπουργός κ. Μαχμούντ Μπελτάνγκι ο πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης κ. Αντέλ Αζίζ και υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γκατ παρουσιάζοντας τον Κώστα Ρουβινέτη στα κρατικά κανάλια υπογράμμισαν τις προοπτικές και τις λεωφόρους των πολιτισμών που δημιούργησε η ελληνική προσπάθεια ζητώντας να υποστηριχτεί σ' αυτή την εκδήλωση παρουσιάστηκε και η Κύπρος μια αναφορά που έκανε εντύπωση γι αυτό το λόγο ο Κύπριος Πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης όταν έλαβε το σχετικό ψηφιακό κείμενο με τα σχετικά ευχαρίστησε θερμά το προεδρείο μας αλλά και όσους συμμετείχαν σ αυτό το ταξίδι του μέλλοντος μέσα από τους πολιτισμούς που έρχονται από το παρελθόν αλλά προδιαγράφουν το μέλλον αυτή είναι η πρώτη περίοδος στην οποία όχι μόνο δεν δόθηκαν οι βασική επικοινωνιακή προβολή από τα ΜΜΕ αλλά για λόγους ανταγωνιστικούς έμεινε στη σκιά. Σε επόμενη παρουσίαση μαζί με το βίντεο από την πολιτιστική και τουριστική εκστρατεία στην πανέμορφη Αίγυπτο θα δημοσιεύσουμε και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που πράγματι υπήρξαν πρωτοποριακές.

Καταλήγοντας οφείλουμε μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όσους υποστήριξαν το "ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ" και τη "ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΑΡΙΣΣΑ" τους πρέσβεις κ. Νίκολας Μπέρνς και Τσάρλς Ρίς οι οποίοι είχαν πράγματι δώσει με τη ψυχή τους βοήθεια στο ""ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ".

Εκτύπωση

ΑΝΑΤΕΜΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΒΟΡΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΕΝΩ ΑΦΟΡΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΨΥΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΜΗΛΙΑΡΑΚΗΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΓΙΑ "ΠΟΙΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;

https://pbs.twimg.com/profile_images/548156550175408128/nLz7EFnZ_400x400.jpegΜε τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας αρχίζει το περί εκκλησσίας άρθρο του ο Πέτρος Μηλιαράκης αναλύοντας ένα ζωτικό για τη χώρα και την ύπαρξη της θέμα που απασχολεί συχνά κυβερνόντες καθώς και πολίτες όχι μόνο εντός αλλά σ όλα τα μήκη και τα πλάτη εφόσον η ορθοδοξία είναι μια βαθύτατα ριζωμένη θρησκεία σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγκεκριμένα αναφέρει: Με αφορμή τη φιλολογία περί του "χωρισμού" κράτους-εκκλησίας και λόγω των ημερών του Πάσχα χρήσιμο είναι να λεχθούν τα εξής:

Εξ αρχής πρέπει να γίνει σαφές ότι οι σχέσεις κράτους και εκκλησίας αφορούν ήδη διακριτούς ρόλους, όπως έχει εγκαίρως υποστηρίξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Οι ήδη δε διακριτοί ρόλοι σαφώς προκύπτουν από τη συγκρότηση του περιγράμματος του κράτους Δικαίου δηλαδή από τη Συνταγματική και έννομη τάξη.

Βεβαίως στη θεωρία και στην πράξη, ως προς τη σχέση πολιτείας και εκκλησσίας υπάρχουν αρκετές διακρίσεις. Σε γενικές γραμμές, ως "ακραία εκδοχή" μπορεί να γίνει διάκριση μεταξύ της ιεροκρατίας και της πολιτοκρατίας.

Σύμφωνα με τα συστήματα αυτά είτε το κράτος, δηλαδή η Πολιτεία, ασκεί κυριαρχία επί της Εκκλησίας είτε αντιθέτως η Εκκλησία η άλλως η Θρησκεία επιδρά στη μορφή του Πολιτεύματος και κατ' ουσίαν στα πολιτικά, ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα...

Ένα εδάφιο μια και γράφουμε για Εκκλησία, που επί περικλείει τη σημερινή κατάσταση με εύληπτη και για τους μη σχετικούς γραφή αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ενταύθα πρέπει να επισημειωθεί ότι όλη η υφιστάμενη ρύθμιση της σχέση "Κράτους και Εκκλησίας", βρίσκεται στα όρια εκκοσμίκευσης. Συνεπώς η σχετική φιλολογία για το διαχωρισμό "Κράτους και Εκκλησίας" είναι άνευ αντικειμένου, εκτός και αν εννοείται η διακοπή της μισθοδοσίας του κλήρου, πράγμα προδήλως απαράδεκτο και κοινωνικά ανάλγητο, ειδικότερα για τον κατώτερο κλήρο.!!!

Με υποσημείωση του ο αρθρογράφος και συγγραφέας αναφέρει το σχετικό πάντα επίκαιρο βιβλίο του καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλου.

 

Εκτύπωση

ΓΓΓ

Η μεγάλη τραγωδώς ιέρεια της τέχνης όπως ονομάστηκε κορυφαία ως καλλιτέχνης άνθρωπος και πολιτικός Άννα Συνοδινού είχε στείλει με τη χαρακτηριστική φωνή της θερμές ευχές στους Ομογενείς όλου του κόσμου με μια γεμάτη ανθρωπιά και ζεστασιά συνέντευξη που έδωσε στον Κώστα Ρουβινέτη αφού προηγουμένως εξήρε τον Πολιτισμό της Αιγύπτου τον οποίο χαρακτήρισε κορυφαίο και εφάμμιλο των αρχαίων Ελλήνων.

Εκτύπωση

ΒΒΒ

Ιδιαίτερη σημασία έδωσε στο “ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ” ο πρέσβης των ΗΠΑ κ. Nicolas Burns ο οποίος προσκάλεσε στην πρεσβευτική κατοικία το Προεδρείο την ημέρα της γιορτής

του Αγίου Πατρικίου και δήλωσε πως είναι κι εκείνος μετανάστης εφόσον κατάγεται από την Ιρλανδία γι αυτό τον λόγο υποστηρίζει ανεπιφύλακτα την πορεία του ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ και δηλώνει πως είναι στη διαθεσή μας όπου μπορεί να μας φανεί χρήσιμος. Την ίδια στάση τήρησε και ο επόμενος πρέσβης των ΗΠΑ και ενθερμος φιλέλληνας κ. Charles Reese.

Εκτύπωση

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΒΛΕΨΑΝ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ COSCO

Από την εποχή που ήταν Βουλευτής ο καθηγητής και διακεκριμένος νομικός Προκόπης Παυλόπουλος είχε προβλέψει πόσο αποτελεσματική θα μπορούσε να είναι μια Γέφυρα Συντονισμού και συνεννόησης με την Ομογένεια. Γι' αυτό τον λόγο υποστήριξε με θέρμη και αυθεντική Ελληνική ψυχή το «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ & ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ» καθώς & το concept «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΑΡΙΣΑ» με το οποίο έγινε προσέγγιση φορέων και προσωπικοτήτων της Διασποράς, προκειμένου να υποστηριχτούν τα σχέδια ανάπτυξης που είχε καταστρώσει το επιτελείο του ΥΠΕΝ όταν ανέλαβε πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής. Έτσι ήταν από τους πρώτους που επηρέασαν άμεσα και αποτελεσματικά ιδιαίτερα όταν έγινε Υπουργός Εσωτερικών, την πραγματοποίηση της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα επένδυσης με την COSCO, παρέχοντας και νομική βοήθεια στις προσπάθειες των μελών της "ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ" για την προσέλκυση επιχειρηματιών και επιφανών Ομογενών οι οποίοι με την κατάθεση συμμετοχής τους, συνέτειναν στο να εγκριθεί με ελάχιστο κόστος το δάνειο των 6.000.000.000 ευρώ που πήρε η χώρα και αποτέλεσε το πρώτο εχέγγυο για την κορυφαία συμφωνία με την Κίνα.

add1

ad2