Εκτύπωση

ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΊΣ ΤΆΣΕΙΣ ΔΕΝ ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΆΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΆ ΧΟΙΡΙΝΟΎ ΚΡΈΑΤΟΣ

Σε παγκόσμιο επίπεδο οι διεθνείς τιμές χοιρινού κρέατος έχουν αυξηθεί σημαντικά ως αποτέλεσμα ενός ιού που αποδεκατίζει τη βιομηχανία γουρουνιών της Κίνας.

Οι μεταποιητές κρέατος σε όλο τον κόσμο πωλούν περισσότερο χοιρινό κρέας στην Κίνα για να καλύψουν τις ελλείψεις που προκαλούνται από την εκδήλωση αφρικανικής πανώλης των χοίρων. Η συνέπεια είναι οι αυστηρότερες προμήθειες στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, η οποία ωθεί τις τιμές. Η τάση είναι πιθανό να συνεχιστεί καθώς η ασθένεια εξαπλώνεται γρήγορα σε όλη την Κίνα, τον μεγαλύτερο παραγωγό και καταναλωτή στον κόσμο.

Εκτύπωση

ΣΕ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΉΣ ΑΎΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΒΡΑΣΜΏΝ ΔΕΛΦΙΝΙΏΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΊΟ…

Σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» αναφορικά με την «Ανησυχητική Αύξηση Νεκρών Δελφινιών σε Ακτές του Βορείου Αιγαίου», αλλά και λόγω της μεγάλης προώθησης του θέματος στον ελληνικό και διεθνή τύπο, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να κάνουμε τις παρακάτω διευκρινίσεις:

1. Mέρος του ελληνικού τύπου αναφέρθηκε στο θέμα χρησιμοποιώντας για άλλη μία φορά ακραίους τίτλους, προσδίδοντας χαρακτήρα ελληνοτουρκικής διαμάχης ή λαθεμένα αποδίδοντας το θάνατό τους στη χρήση σόναρ και απομακρύνοντας την εστίαση από την ουσία του προβλήματος.
Εκτύπωση

ΣΥΝΟΠΤΙΚΉ ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ «ΈΚΘΕΣΗΣ ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 2019 ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΊΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ»

Η Έκθεση ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 2019 για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελεί ένα είδους απολογισμού των δέκα και πλέον ετών που έχουν παρέλθει από την εκδήλωση της κρίσης και της πολιτικής της εσωτερικής υποτίμησης. Βασική επιδίωξη της έκθεσης είναι η αποτύπωση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η ανάδειξη των διαρθρωτικών μεταβολών της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα προβλήματα ρευστότητας και άντλησης χρηματοδότησης, που σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία αναδεικνύονται ως τα σημαντικότερα εμπόδια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα σήμερα.

Η Έκθεση του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 2019 για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις διαρθρώνεται σε τρία μέρη:

Εκτύπωση

ΘΕΡΜΌ ΚΑΛΩΣΌΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΑΝΏΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΆΝΝΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΊΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΈΠΤΟΝΤΑΙ ΣΉΜΕΡΑ ΤΟ ΗΡΆΚΛΕΙΟ

foto MK Καλωσορίζω στο Ηράκλειο τους φίλους και συνυποψηφίους μου στο Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Εύχομαι από καρδιάς στον καθένα καλό αγώνα και κάθε επιτυχία.

Η μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου 2019 θα είναι ο καθοριστικός καταλύτης για τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας που θα δώσει το έναυσμα για την επιστροφή της Πατρίδας μας στην κανονικότητα. Μια νίκη καταλύτης για την μητέρα των μαχών, τις Εθνικές εκλογές.

Με αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτές τις μάχες θα τις δώσουμε όλοι μαζί με την ελληνική κοινωνία στο πλάι μας αρωγό και συμπαραστάτη.

Εκτύπωση

ΚΑΛΑΦAΤΗΣ: ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ - Ο Κ. ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ

«Αδικήματα, πού είναι επαίσχυντα και έχουν τραγικά αποτελέσματα, όπως η απιστία κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του Υπουργού και η παθητική δωροδοκία, δεν θα έπρεπε να υπόκεινται στη σύντομη αποσβεστική προθεσμία του άρθρου 86 του Συντάγματος», τόνισε σε τηλεοπτική συζήτηση στην ΕΡΤ3  ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και αν. Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας. Και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να μην ισχύει σύντομη παραγραφή αλλά 20ετής. Σε κάθε περίπτωση, η παραγραφή ενός αδικήματος δεν είναι ζήτημα πολιτικής συζήτησης και εκτίμησης, ενίοτε αυθαίρετης. Είναι ζήτημα τήρησης του Συντάγματος και του νόμου και αρμοδιότητα της δικαιοσύνης».

add1

ad2