Εκτύπωση

ΤΟ ΝΈΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑΣ ΜΕΛΒΟΎΡΝΗΣ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης σε συνεδρίαση των 19 υποψηφίων, που εκλέχθηκαν στις πρόσφατες εκλογές, με τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής που είχε την ευθύνη των εκλογών, τη Δευτέρα το βράδυ, στο Ελληνικό Κέντρο.

Πρόεδρος της Κοινότητας παραμένει ο κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης και Γενικός Γραμματέας ο κ. Κώστας Μάρκος.

Αντιπρόεδροι εκλέχθηκαν η κ. Τάμμυ Ηλιού και ο κ. Θόδωρος Μάρκος, ενώ στη θέση του Ταμία παρέμεινε ο επίκουρος καθηγητής Μαρίνης Πυρπυρής.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας έχει ως ακολούθως:

Εκτύπωση

Η ΕΥΡΏΠΗ, ΠΟΥ ΥΠΉΡΞΕ Η ΜΉΤΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΆΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΉΣ ΠΑΡΆΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΎ, ΈΧΕΙ ΌΛΑ ΤΑ ΕΧΈΓΓΥΑ, ΕΦΌΣΟΝ ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΎΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΊΑ ΦΡΌΝΗΣΗ, ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΎ ΒΕΛΗΝΕΚΟΎΣ ΔΎΝΑΜΗ ΥΠΕΡΆΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΡΉΝΗΣ, ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙ

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Τιμούμε σήμερα εδώ, στην Θεσσαλονίκη, την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων

Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, η οποία θεσμοθετήθηκε και ορίσθηκε ως η 27 η Ιανουαρίου εκάστου έτους, με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, το 2004, κατά τις διατάξεις του ν. 3218/2004 και του εκτελεστικού του π.δ. 31/2005. I. Με αισθήματα βαθιάς και ιερής συγκίνησης τιμούμε αυτή την Επέτειο Μνήμης στην Θεσσαλονίκη, η οποία δικαιούται αυτή την, εξίσου ιερή, τιμή περισσότερο από κάθε άλλη Πόλη μας.

φωτό EUROKINISSI

Εκτύπωση

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ *ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ *«ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ» ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ *ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ TONY ABBOTT ΑΠΌ ΤΗΝ ΈΔΡΑ ΤΟΥ

Ο πρωθυπουργός Scott Morrison δεν πιστεύει ότι η μαζική αποχώρηση τριών υπουργών της κυβέρνησής του θα βλάψει τις πιθανότητες του Συνασπισμού στις επόμενες εκλογές που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα διεξαχθούν τον Μάιο.
Μετά την Kelly O’ Dwyer, υπουργό Εργασιακών Σχέσεων της παρούσας κυβέρνησης – που ανακοίνωσε ότι μετά το τέλος της παρούσας θητείας δεν θα επιστρέψει στην πολιτική σκηνή της χώρας – μέσα σε ένα 24ωρο η κυβέρνηση Morrison έχασε δύο ακόμα υπουργούς.

Εκτύπωση

ΒΕΒHΛΩΣΑΝ ΕΒΡΑΪΚO ΜΝΗΜΕIΟ ΛIΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΗΜEΡΑ ΜΝHΜΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛHΝΩΝ ΕΒΡΑIΩΝ

 ΛίγεΜικρά παιδιά εναποθέτουν λουλούδια στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος την Κυριακή, Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων. ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣς ώρες πριν την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος άγνωστοι βανδάλισαν το εβραϊκό μνημείο που βρίσκεται εντός του χώρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η βεβήλωση ενός χώρου που είναι αφιερωμένος και στις δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων Εβραίων που μεταφέρθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα, προκάλεσε αγανάκτηση σε κόμματα και φορείς. Παράλληλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, πρότεινε να αποφασιστεί 24ωρη φύλαξη των εβραϊκών μνημείων στην πόλη.
Η πρότασή του ανακοινώθηκε κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε την Κυριακή, στην εκδήλωση για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

«Αν και είναι ντροπή να πρέπει να φυλάμε τέτοια μνημεία», είπε ο δήμαρχος, «δυστυχώς ακόμη και σε μία κοινωνία ανεκτική και δημοκρατική, που αποδέχεται τη διαφορετικότητα, όλα τα πράγματα έχουν ένα όριο και δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε με κτήνη», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτύπωση

ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΠΙΛΥΕΙ ΜΙΑ ΕΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΑΝΘΙΖΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ:

Είναι ο τίτλος που ταιριάζει σε μια επική συνέντευξη που έδωσε στην Κατερίνα Ακριβοπούλου ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης, έδωσε μια απάντηση τίτλο που περιέχει όλα όσα ήθελε να αιτιολογήσει. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια σειρά αποφάσεων για την αξιοποίηση των Λιμένων, που προδιαγράφει σημαντική συμμετοχή στην Ανάπτυξη ολόκληρης της χώρας, με βασικό στοιχείο τη Θάλασσα. Σημειωτέον ότι ο νυν Υπουργός από την εποχή που ήταν Γενικός Γραμματέας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ είχε υποστηρίξει μια εκστρατεία Ανάπτυξης των Λιμανιών, η οποία συμμετείχε στην πρώτη μεγάλη επένδυση στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη. Ήταν η συμφωνία του Λιμανιού από την COSCO.

add1

ad2