Εκτύπωση

«ΤΟΜΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΟΧΙ ΜΟΝΟ» ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΝΕΤΗ & ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΟΜΒΟ ΑΝΟΙΞΑΝ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΦΗΣ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ ΣΗΜΑΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ 2013

http://2.bp.blogspot.com/-NOoozhnQEds/T8SAmy01EJI/AAAAAAAAvkM/0-wnBq6KCmU/s1600/IMG_3060.jpgΩς ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στον πολυδιάστατο τομέα της Δικαιοσύνης αλλά και γενικότερα του δίκαιου και του αδίκου, όπως αυτά καταγράφονται και προβληματίζουν τους εντός έλληνες αλλά και ολόκληρο τον ελληνισμό, είναι το βιβλίο του Βασίλη Βενέτη.

Ο αεικίνητος επί τιμή Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς και διδάκτορος σε Διεθνείς και Ευρωπαϊκές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, συσχετίζοντας τις σημερινές εξελίξεις στη χώρα μας και στον κόσμο, κάνοντας αναφορά στην έννοια του Δικαίου στη σκέψη και τις πράξεις των Αρχαίων Ελλήνων.

 

Μέσα από μια πνευματική αναδρομή που παρουσιάζει, τη φυσική και ιδεολογική επίδραση του Κοινωνικού περιβάλλοντος, που δέχεται από τη γέννηση του ο άνθρωπος για να μορφώσει σιγά σιγά την κοσμοαντίληψη του δίνει το στίγμα του Δίκαιου ως έννοια επισημαίνοντας και τον παιδευτικό χαρακτήρα καθώς και τη δύναμη επιβολής, ως άσκηση καταναγκασμού δηλαδή φυσικής βίας.

 

Έτσι εξηγεί πως το περιεχόμενο του και η εφαρμογή του Δικαίου επιδρούν βαθειά στον ανθρώπινο ψυχισμό…

Είναι μια εξηγήσει που αποδεικνύει πως η σπουδαιότερη ρίζα της ζωής και της κοινωνίας που πλάθει αφαιρεί η προσθέτει, ανάλογα με τον τόπο, τον χρόνο και την ιστορία, είναι αυτό ακριβώς το δίκαιο.

επισημαίνοντας συμπερασματικά ότι: Έτσι κάτω από το κράμα των διαφόρων εξωτερικών επιδράσεων το «περί δικαίου αίσθημα του ανθρώπου» ρυθμίζει τα της ανθρώπινης συμπεριφοράς ανάμεσα στους ανθρώπους.

Και το αποκορύφωμα που αναλύει τις εξελίξεις του ταραγμένου σήμερα είναι:

Όσο περισσότερο ευνοείται ο άνθρωπος από της δικαιικές ρυθμίσεις τόσο πιο ομαλά διαμορφώνεται το περί δικαίου αίσθημα του.

Οι φίλοι μας και συνεργάτες μας Ομογενείς που έδωσαν στον Βασίλη Βενέτη πριν από χρόνια τη τιμητική του επίτιμου προέδρου της Ένωσης Δημοσιογράφων Ελληνισμού, έμειναν ενθουσιασμένοι από ορισμένες περικοπές που δημοσιέψαμε στο facebook του Ευρωδικτύου Ενημέρωση και μας αποκάλυψαν ένα τρόπο, που αυτή η αρχαία φιλοσοφία, που αναλύεται με σύγχρονη σκέψη και διαμόρφωση, μπορεί να γίνει κτήμα των Ελλήνων του Κόσμου που όπως με τρόπο που θα συγκινούσε μεγάλους ξένους διανοητές θα το μεταφράσουν ώστε να αποκτήσει πλατειά επιρροή και να ενσταλάξει στους πόρους της ταραγμένης και άπληστης ανθρωπότητας, σταλαγματιές αρχαίας σκέψης και συνείδησης.

Αφιερώνοντας αυτό το βιβλίο πιστεύουμε ότι ανοίξαμε τον δρόμο για μια άμεση επαφή μ όλους εκείνους που ζητάνε αυτό που λείπει από τη σημερινή κοινωνία…

Με το καλό λοιπόν, ένας άλλου είδους πρεσβευτής μας στον κόσμο να μην φυτεύει δέντρα μέσα σε γλάστρες κι ούτε να χορεύει ζεϊμπέκικο αλλά να είναι η γάργαρη αρχαία πηγή και ταυτόχρονα μια φλόγα που θα φωτίζει τον κόσμο.

add1

ad2