Εκτύπωση

Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΩΝ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΑΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕΣΤΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 μετά από πρόσκληση του Πρέσβη της Αγγλίας, κ. Τζον Κίτμερ, ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Νίκο Τσίπηρα, τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου, κ. Αντώνη Νικολουδάκη, τη Γραμματέα του Επιμελητηρίου, κ. Νίκη Μαλαφούρη, και επιχειρηματίες του νησιού, παρευρέθηκε στη δεξίωση που έγινε στην Πρεσβεία της Αγλλίας με αφορμή τον εορτασμό για τα 90ά γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Η υποδοχή του Πρέσβη και του Υποπρόξενου της Ζακύνθου, κ. Μάθιου Ντέλαππ, ήταν θερμή και τιμητική για τη Ζάκυνθο και οι μπουφέδες είχαν ελληνικά προϊόντα, κάτι το οποίο πρέπει να κάνουμε και εμείς στο νησί προβάλλοντας τα τοπικά μας προϊόντα.

Διαπιστώθηκε η μεγάλη αγάπη του Πρέσβη για το νησί μας και σε κατ´ ιδίαν συζήτηση που είχε ο Δήμαρχος με τον κ. Κίτμερ, συμφωνήθηκε να επισκεφθεί ξανά τη Ζάκυνθο μέσα στο καλοκαίρι για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων, αφού έχει τις καλύτερες εντυπώσεις για τον τόπο μας.

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ

ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΝΗΣΩΝ ΙΟΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΤΑΒΕΡΝΑ Γ. ΤΣΑΚΟΣ

Γ. Τσάκος: “Επεσε κατά 70% ο τζίρος των εστιατορίων το Πάσχα”

Στην περίφημη ταβέρνα Τσάκος ο Σύνδεσμος Γυναικών Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων διοργάνωσε Καλοκαιρινή Συνεστίαση όπως κάνει κάθε χρόνο. Είναι η γνωστή ιδιαίτερα στους Ομογενείς για τις επιτυχείς εκδηλώσεις παραλιακή ταβέρνα, της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο Γιάννης Τσάκος Πρόεδρος των Εστιατόρων της Ελλάδας. Άλλωστε δίπλα στα ασημένια κύματα της Πειραϊκής μοιάζει με μεγάλο ιστιοφόρο που έχει ανοιγμένα τα πανιά στη χαρά και την ελπίδα.

Πάντως με μια εντυπωσιακή παρέλαση και την παραδοσιακή επιθεώρηση του στρατεύματος κοντά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 90ά γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ η οποία στη συνέχεια παρακολούθησε μια αεροπορική επίδειξη, περιστοιχισμένη από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

 

Στο πλευρό του συζύγου της, του πρίγκιπα Φίλιππου ο οποίος έκλεισε τα 95 χρόνια του, η βασίλισσα χαιρέτισε από την άμαξά της το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί κατά μήκος του Μολ.

Περίπου 1.500 ένστολοι στρατιώτες και 300 άλογα συμμετείχαν στην παραδοσιακή τελετή Trooping the color («Απόδοση χαιρετισμού στη σημαία») η οποία ανάγεται στις πολεμικές προετοιμασίες του παρελθόντος, όταν όλες οι σημαίες επιδεικνύονταν στους στρατιώτες προκειμένου να είναι σε θέση να τις αναγνωρίζουν μέσα στη σύγχυση της μάχης.

Η βασιλική οικογένεια, έχοντας μαζί της για πρώτη φορά το νεώτερο μέλος της, την πριγκίπισσα Σάρλοτ που γεννήθηκε τον Μάιο του 2015, παρακολούθησε κατόπιν μια αεροπορική επίδειξη από το μπαλκόνι των ανακτόρων.

Η βασίλισσα Ελισάβετ γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1926 και γιορτάζει τα γενέθλιά της δύο φορές τον χρόνο: μία σε στενό οικογενειακό κύκλο τον Απρίλιο και άλλη μία, την επίσημη γιορτή, τον Ιούνιο, όπως επιτάσσει η παράδοση.

 

πηγή:zantepress24.gr