Εκτύπωση

ΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Σ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΡΙΣ ΣΠΥΡΟΥ ΑΝΑΘΕΡΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Με έξι πούλμαν που ξεκίνησαν γεμάτα όχι μόνο από υποστηρικτές της εκστρατείας για την Αγιά Σοφιά αλλά σφύζοντα από πίστη και ενθουσιασμό επισκέφτηκαν τις πιο όμορφες περιοχές της Λαμίας όπου έγιναν λιτανείες και ακολούθησε Ελληνικό γλέντι.

Ο στενός συνεργάτης μας δάσκαλος και λαογράφος καταξιωμένος τραγουδιστής του δημοτικού και οχι μόνο συμμετείχε με τη σύζυγο του Λιούντα πρωτοστατώντας με κείμενα και χωροδιακά τραγούδια σ αυτή την εθνική ανάταση.

Ήταν ο ενθουσιασμός τέτοιος που η δωδεκάωρη και πλέον παραμονή, αφού επέστρεψαν στις τρεις το πρωί στην Αθήνα δεν στάθηκε αιτία κόπωσης.

Επίσης ο Κρις Σπύρου που είναι πρώην Βουλευτής των ΗΠΑ και αρχηγός παραβρέθηκε σε επιτυχημένη εκδήλωση για την Αγιά Σοφιά στο Βιομηχανικό και Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, με ομιλητή τον Παγκόσμιο Έλληνα και Πολιτικό, τον μαχητή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας Κρις Σπύρου που μίλησε για την ανάγκη να ξαναλειτουργήσει ο Ιερός Ναός της Αγιά Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη και να ξαναγίνει η Πόλη, το κέντρο της παγκόσμιας Ορθοδοξίας, η αφετηρία της συναδέλφωσης όλων των λαών, το σύμβολο της Αγάπης και της Ειρήνης.

 

Να συγχαρούμε την Κερκυραϊκή Ένωση Πειραιά και τον Πρόεδρό της Δημοσιογράφο και Εκδότη κ. Δημήτρη Μουζακίτη, που με αυτή του την εκδήλωση έδειξε για άλλη μια φορά ότι οι μεγάλες εκδηλώσεις θέλουν γερά κότσια και δυνατή πίστη για να διοργανωθούν.

Τον Ομιλητή παρουσίασε ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Βουγιουκλάκης. Παρευρέθηκαν και τίμησαν την εκδήλωση πλήθος κόσμου καθώς και επιφανείς Πειραιώτες και όχι μόνο.

Η ευχή ήταν καλή επιτυχία εφόσον οι περιστάσεις αλλάζουν και οι πράξεις καθώς και το όνομα Σπύρου του πρωτεργάτη αυτής της εθνικής εκστρατείας αποτελούν μέρος του περίφημου dum spiro spero.

Άνθρωποι απλοί που διακατέχονται από πίστη και ιδανικά προσήλθαν, γέμισαν την αίθουσα και τίμησαν την Εκδήλωση.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης και τη εμπνευσμένη ομιλία του Κρις Σπύρου ακολούθησε κέρασμα στον ΑΡΛΕΚΙΝΟ της Πλατείας Κοραή και όλοι είχαμε να πούμε δύο καλά λόγια για την εκδήλωση, τον ομιλητή και τον διοργανωτή.