Εκτύπωση

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:ΙΣΟΤΗΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΥΣΙΩΔΩΣ ΟΜΟΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΥΣΙΩΔΩΣ ΑΝΟΜΟΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Προκόπης ΠαυλόπουλοςΣημεία ομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου κατά την εκδήλωση παρουσίασης συμμετοχών και διακρίσεων φοιτητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε Διεθνείς Νομικούς Διαγωνισμούς

Απευθυνόμενος στους Φοιτητές και στις Φοιτήτριες της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που συμμετείχαν και διακρίθηκαν σε Διεθνείς Νομικούς Διαγωνισμούς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπιος Παυλόπουλος τους συνεχάρη όχι μόνο για την λαμπρή τους επίδοση αλλά και διότι η επίδοση αυτή επιτεύχθηκε κάτω από εξαιρετικά αντίξοες, λόγω της δεινής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, συνθήκες τις οποίες άλλοι συνάδελφοί τους διαγωνιζόμενοι δεν αντιμετώπισαν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε προς τους διακριθέντες ότι αποτελούν ζωντανό και απτό παράδειγμα της Αριστείας, αναφορικά με το νόημα της οποίας επισήμανε και τα εξής:

 

«Θέλω δε να τονίσω ότι η Αριστεία όχι μόνο δεν παραβιάζει την αρχή της ισότητας αλλά την αναδεικνύει και την υπηρετεί. Γιατί η αρχή της ισότητας, κατά το Σύνταγμα, είναι αναλογική ισότητα. Αναλογική ισότητα κατ΄ Αριστοτέλη. Υπενθυμίζω ότι το έτος 2016 ανακηρύχθηκε έτος Αριστοτέλους για τα 2400 χρόνια από την γέννηση αυτού του μεγάλου Φιλοσόφου, ο οποίος είναι και ο πρώτος πραγματικός Επιστήμονας της Ανθρωπότητας. Ισότητα λοιπόν κατά το Σύνταγμα σημαίνει ίση μεταχείριση ουσιωδώς όμοιων καταστάσεων αλλά και άνιση μεταχείριση ουσιωδώς ανόμοιων καταστάσεων.