Εκτύπωση

ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Ο ΠΡΟΕΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΞΕΛΞΗ ΤΗΣ ΕΕ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΙΧΩΣ ΤΑ ΒΑΡΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΝ

Προκόπης ΠαυλόπουλοςΕίναι γνωστό πως ο Προκόπης Παυλόπουλος ως Πρόεδρος αλλά και λόγω γνώσεων- προσωπικότητας, περνάει γραμμή σταθερότητας και ελπίδας όχι μόνο εντός αλλά και εκτός των τειχών. Αφενός μεν στους εντός Έλληνες και της Διασποράς αφετέρου στους λαούς των άλλων χωρών που επιμένουν, στην ανάγκη μιας εξελικτικής πορείας της Ευρώπης των λαών και όχι των μεγαλοσυμφερόντων, που απαιτούν λιτότητα από τους πολλούς και προκλητική ευημερία από ορισμένους.

 

Θα υπήρχαν πολλές δυσκολίες και παράπλευρες απώλειες ή προκλήσεις όπως η εξυπνάδα του κατεδαφισμένου κομματικά Γερούν, που όπως λέει ο λαός καταστράφηκε πολιτικά αλλά μυαλό δεν έβαλε εάν δεν παρενέβενε αυτή η συγκεκριμένη προεδρική παρέμβαση στα πλαίσια της θαρραλέας στρατηγικής που έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη και την αποδοχή για τις σωστές θέσεις του.

Μέρες εθνικής παλιγγενεσίας και άλλη μια φορά η πραγματικότητα τον δικαιώνει παρά τις συντονισμένες αντιδράσεις που χειραγωγεί ο Σοιμπλε και οι απανταχού δικοί του. Πρόσφατα μετά την αποκάλυψη για την εκβιαστική στρατηγική των προθεσμιών της ποσοτικής χαλάρωσης σε βάρος της Ελλάδας, προκειμένου να συνηγορήσει σε νέα σκληρά μέτρα… Αποκαλύφθηκε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε προ καιρού διατυπώσει την πρόταση λήψης για μια απόφαση αντικατάστασης του ΔΝΤ. Σημειωτέον ότι πολλοί παράγοντες και εκ των προτέρων συμφωνούντες με όλα, εκ προοιμίου θεωρούσαν ότι είναι αδύνατη η αποδοχή της.

Όμως μετά από την επίμονη αναφορά και ανάλυση των δυνατοτήτων μιας τέτοιας πρότασης σε παράγοντες και φορείς της ΕΕ, διέρρευσε ότι πως η πρόταση ενός ταμείου ανάλογου του ΔΝΤ εντός της Ευρωζώνης το οποίο θα βοηθήσει την αντιμετώπιση από χρηματοπιστωτικό τσουνάμι και άλλες δυσάρεστες παραμέτρους, δηλαδή η Πρόταση Παυλοπουλου για τη μετατροπή του ESM σε Ευρωπαϊκό ΔΝΤ έγινε αποδεκτή και αναγνωρίστηκε ως υλοποιήσημη.

Αυτό που ξενίζει Ομογενειακούς Παράγοντες και ενεργούς σε διάφορα πόστα Έλληνες της Διασποράς είναι ότι δεν υπάρχει η αντίστοιχη με την παλικαρίσια στάση του προέδρου ακόμη και σε εθνικά θέματα, εκ μέρους του Ελληνικού συνδικαλιστικών οργάνων Συλλόγων και Φορέων. Είναι μια θέση διαμαρτυρίας που θα πρεπε να στηρίζει με όλους τους δυνατούς τρόπους τις πρωτοβουλίες και το έργο του Προέδρου αντί να παρασύρεται σε εκδηλώσεις πορείες κλπ για ήσσονος σημασίας θέματα, που πολλές φορές αποσκοπούν να επιβάλλουν διαβρωτικές απόψεις και αποφάσεις σε μια εποχή έκτακτης ανάγκης και επικίνδυνων μηχανορραφιών.

Με εγκαρδιότητα οι Ομογενείς που επισημαίνουν τις παραπάνω αντιφάσεις με τη συκυρία της Εθνικής Επετείου στέλνουν συγχαρητήρια και κουράγιο στον Πρόεδρο.

Σημειωτέον ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε πρωτοστατήσει σε πολλές πρωτοβουλίες που προσπαθούσαν να διαλευκάνουν το γκρίζο των σε βάρος της χώρας αποφάσεων. Μεταξύ άλλων υποστήριξε το «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ» που είχε πραγματοποιήσει ο «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», με μια σειρά εκδηλώσεων από Λονδίνο Κύπρο ΗΠΑ Καναδά και Αυστραλία σε συνεργασία με την ΑΧΕΠΑ και το ΣΑΕ.

Είχαν τότε μεταβιβαστεί Μηνύματα Συνεργασίας και Συντονισμού όχι μόνο των απανταχού Ελλήνων αλλά και των φίλα προσκείμενων προς τα Ελληνικά Ιδεώδη Λαών. Είχαν μεταδοθεί καλέσματα και χαιρετισμοί όλων των κομμάτων εκτός του ΚΚΕ. Ιδιαίτερα η Αίγυπτος και οι Μεσογειακές Χώρες δήλωσαν υποστηρικτές, με αποτέλεσμα να επιβραβευτεί η επιτυχία της προσπάθειας στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Μεσογειακών Χωρών στο Συνεδριακό Κέντρο του Καϊρου. Έτσι προετοιμάστηκε με επενδυτικούς παράγοντες και η μεγάλη επιτυχία της επένδυσης μεταξύ Ελλάδας και COSCO

Πρέπει να γίνει μάθημα λοιπόν επισημαίνουν παράγοντες και αναλυτές πως είναι ιστορική αλλά και εθνική ανάγκη αφενός μεν οι ιθύνοντες της Ε.Ε να μην είναι περιχαρακωμένοι στο τείχος των μέχρι σήμερα κατευθύνσεων τους που έχουν ως αποτέλεσμα αφορισμούς Σόιμπλε και παραληρήματα του εξαφανισμένου πολιτικά Γερούν με παράπλευρες απώλειες τη σταθερότητα και την ενωμένη επιβίωση... Αφετέρου δε ο Ελληνικός λαός, προσωπικότητες Σύλλογοι και παράγοντες, να στηρίζουν πρωτοβουλίες που μπορεί η αλαζονεία και η τυφλή εμπιστοσύνη στη μέχρι σήμερα θητεία των υψηλά ευρωιστάμενων να μην αναγνωρίζουν όμως είναι ανάγκη οι λαοί να τους στηρίζουν για το καλό εαυτών και αλλήλων.

add1

ad2