Εκτύπωση

ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

http://www.topontiki.gr/sites/default/files/article/2017-09/pavlopoulos-matarela.jpgΟ κ. Παυλόπουλος εξέφρασε για μία ακόμη φορά την συμπαράστασή του στον πορτογαλικό λαό, ο οποίος δοκιμάστηκε το περασμένο καλοκαίρι από εκτεταμένες φονικές πυρκαγιές. Θύμισε ότι η Ελλάδα είχε παρόμοια κακή εμπειρία το 2007 και δήλωσε την βεβαιότητά του ότι ο πορτογαλικός λαός βγαίνει νικητής από αυτή τη δοκιμασία που δεν θα ανακόψει την πορεία του.

Ο πρόεδρος της Συνέλευσης της Πορτογαλίας από τη πλευρά του ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συμπαράστασή του και ανέφερε ότι η χώρα του έζησε φρικτές στιγμές με απώλεια ανθρώπινων ζωών και περιουσιών. 
Η κατάσταση αυτή, είπε, ανέδειξε την ανάγκη για περισσότερη Ευρώπη ακόμη και στο επίπεδο της αντιμετώπισης των εκτάκτων αναγκών. 
Χρειάζεται να δειχθεί στον κόσμο η ανάγκη να είναι η Ευρώπη παρούσα και σε αυτές τις περιστάσεις.

 

Σημείωσε τη συμφωνία των δύο πλευρών στην ανάγκη για κοινωνική ανάπτυξη και μείωση της ανισότητας και στην αντιμετώπιση του Προσφυγικού. 
Είπε ακόμη ότι τα πράγματα στη χώρα του βελτιώνονται και επικαλέστηκε πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν ότι η ανεργία στην Πορτογαλία μειώθηκε στο 8,5% ενώ η χώρα δανείζεται με επιτόκια κάτω από 2%. Είπε, πάντως, ότι και στη Ελλάδα η κατάσταση βελτιώνεται και επικαλέστηκε τα καλά λόγια του Γέρουν Ντάισενμπλουμ, ο οποίος επαίνεσε την πρόοδο που έχει γίνει στη χώρα και ανέφερε ότι οι προοπτικές είναι καλές.

 

Έκλεισε λέγοντας ότι πληρούνται οι προυποθέσεις για περαιτέρω βελτίωση του κλίματος στις σχέσεις των δύο χωρών με δεδομένη και τη συμφωνία για περισσότερη Ευρώπη με ολοκλήρωση των δομών της ευρωζώνης και ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ λαών και κυβερνήσεων.

add1

ad2