Εκτύπωση

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΜΗΛΙΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Τ.Δ & ΤΙΣ ΒΑΣΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

ΠΕΤΡΟΣ ΜΗΛΙΑΡΑΚΗΣ Δικηγόρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ασκώντας τα καθήκοντα του όπως το Σύνταγμα ορίζει, αξιοποιώντας τις αδιαβάθμητες σε αξία νομικές του γνώσεις, την πολιτική του εμπειρία, την εθνική του συνείδηση αλλά και το πατριωτικό του καθήκον, παρεμβαίνει με δημόσιο λόγο, ορθοτομώντας το δίκαιο το δίκαιο όχι μόνο προς υπεράσπιση των αξιών του διεθνούς και ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Αυτά μεταξύ άλλων αναφέρει ο γνωστός για τους αγώνες του δικηγόρος σε άρθρα η σε συνεντεύξεις μέσων επικοινωνίας.

Από την πείρα που έχει αποκτήσει ως δικηγόρος του στα Ανώτατα Ακυρωτικά Δικαστήρια της Ελλάδας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια του Στρασβούργου και του Λουξεμβούργου. Ο κ. Πέτρος Μηλιαράκης έτσι παρουσιάζεται μια σαφή εικόνα του παρόντος και ένα στίγμα των προοπτικών μέσα από τις πολιτικές εξελίξεις. Οι αναγνώστες μας διαπιστώνουν, πως ορθά δεν συμμερίζεται τις αγκυλώσεις και διαστρεβλώσεις, που παρουσιάζονται τον τελευταίο καιρό ως ρεπορτάζ η συμπεράσματα.

read more

 

Μετά από δημοσιεύματα, που είχαν απήχηση, διότι απεικόνιζε τις σωστές παρεμβάσεις και τις θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, ταυτόχρονα με την πρωτοχρονιάτικη διακήρυξη του κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ανάφερε τις απόψεις του ανώτατου άρχοντα επί των Εθνικών Θεμάτων, επικυρώνοντας, τα δικά του προηγούμενα συμπεράσματα. Λόγο έλλειψης χώρου, δημοσιεύουμε τον πρόλογο του καταξιωμένου και σε διεθνή έντυπα αρθογράφου, που συμπίπτουν με το διάγγελμα του Προέδρου για το νέο έτος.

Είναι κρίμα δε που τα ΜΜΕ δεν προβάλλουν επαρκώς τις παρεμβάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, που αποτελούν καθοδήγηση πολιτικής δράσης όχι μόνο σε αμιγώς εθνικά θέματα, αλλά και ευρύτερα σε ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα. Το καθήκον αυτό της ελλιπούς πληροφόρησης των θέσεων αναλαμβάνει η παρούσα στήλη, καθόσον είναι άδικο για τον πολίτη να μην πληροφορείται για τις θέσεις που διατυπώνει, όταν, μάλιστα , αυτές αφορούν στα απαράγραπτα δίκαια της Ελλάδας και του ελληνισμού.

Προσφάτως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 22/11/2017 επ’ ευκαιρία της αναγόρευσης του σε επίτιμο καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διατύπωσε όχι μόνο νομικό αλλά και πολιτικό λόγο με θέμα: Η συγχρονη έννοια της κυριαρχίας στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

add1

ad2