Εκτύπωση

Π ΜΗΛΙΑΡΑΚΗΣ: ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΩΝ 2.5 ΠΟΛΕΜΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΑ ΙΜΙΑ

https://1.bp.blogspot.com/-YlDJJwF5-RE/V9QLHLjkabI/AAAAAAAAA50/fS-intE8nRsNst3iTSMxLNGy8PPbNIrnACPcBGAYYCw/s1600/miliarakis.jpgΉδη από καιρό το καθεστώς Ερνοτγαν έχει στοχοποιήσει, κατά την πάγια άλλωστε του τουρκικού κράτους (είτε κοσμικό χαρακτηρίζεται είτε ισλαμικό όπως είναι σήμερα) τους εν δυνάμει εχθρούς της Τουρκίας.

Το "δόγμα" αφορούσε αρχικώς 1.5 πόλεμο δηλαδή κύριο πόλεμο με την Ελλάδα και σε μισό με το PKK. Όμως λόγω των εξελίξεω το "δόγμα" αυτό αναθεωρήθηκε. Έτσι η Συρία κατέστη ο κύριος εχθρός η Ελλάδα ο δεύτερος και το PKK ο μισός εχθρός.

Με τούτη την αντίληψη η Τουρκία έχει εκπονήσει "δόγμα των 2.5 πολέμων" με συνέπεια να διακηρύσσεται ότι: Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν 2.5 πολέμους και μάλιστα ταυτοχρόνως. Ο γράφων δεν γνωρίζει εαν πράγματι η Τουρκία δύναται να διεξάγει ταυτοχρόνως και μάλιστα επιτυχώς "2.5 πολέμους" "2 πολέμους" 1.5 ήτοι ένα  και μισό πόλεμο" "1 πόλεμο" "0.5 ήτοι μισό πόλεμο" η κανένα πόλεμο.

read more

Ο γράφων υποστηρίζει ότι η Τουρκία εξάγει "νταιλίκι" (ελληνοποιημένη τούρκικη λέξη) και θέλει να "πουλάει" το δικό μας τσαμπουκά (επίσης ελληνοποιημένη τούρκικη λέξη) πάντοτε εκ του ασφαλούς. Παράδειγμα το 1974. Εαν η χούντα δεν είχε αποσύρει τη Μεραρχία από την Κυρήνεια ο Τούρκος θα μετέβαινε εκεί μόνο ως τουρίστας. Το 1974 η Τουρκία του Ετσεβίτ δεν επιχείρησε απόβαση. Αποβίβαση ήταν η εισβολή...

add1

ad2