Εκτύπωση

ΕΙΜΑΣΤΕ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ, ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΈΘΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ, ΔΙΧΩΣ ΙΧΝΟΣ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

Κορυφώνεται η δημοφιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας ταυτόχρονα με την εκτίμηση των εντός κι εκτός Ελλήνων για την άκαμπτη στάση του στα Εθνικά Θέματα. Εκφράζονται συγχαρητήρια.

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την Παρέλαση για την Επέτειο της Εθνεγερσίας της 25ης Μαρτίου 1821

Η Εθνεγερσία της 25ης Μαρτίου 1821 είναι μια κορυφαία στιγμή στην μακραίωνη πορεία του Έθνους των Ελλήνων.  Είναι η στιγμή της γέννησης, μέσ’ από την διαχρονική εθνική μας ταυτότητα, του Νεότερου Ελληνικού Κράτους.  Κατά τούτο η Εθνική μας Επέτειος δείχνει, ταυτοχρόνως, τις ρίζες του Κράτους μας αλλά και την αποστολή του στο μέλλον.

Όπως τεκμηριώνει αμαχήτως το ιστορικό της 25ης Μαρτίου 1821, το Νεότερο Ελληνικό Κράτος γεννήθηκε μέσ’ από μια «έκρηξη» Ελευθερίας, αποδεικνύοντας, για μιαν ακόμη φορά, ότι για εμάς, τους Έλληνες, η Ελευθερία είναι αξία υπαρξιακή: Μόνον ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε, να υπερασπισθούμε την αξία μας και να δημιουργήσουμε, αναπτύσσοντας ελεύθερα την προσωπικότητά μας.

 

Αυτές οι ρίζες ελευθερίας προσδιορίζουν, ως δείκτες πορείας, και την αποστολή μας στο μέλλον.  Είμαστε Έθνος και Λαός της Ειρήνης, της Φιλίας και της Δημοκρατίας, που, αυτονοήτως, έχουν ως βάση τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, στο σύνολό τους. Είμαστε όμως, κατά την Ιστορική μας Κληρονομιά, Λαός και Έθνος που θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε, δίχως ίχνος εκπτώσεων, την Ελευθερία μας, κατ’ επέκταση δε τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της Πατρίδας μας και της Μεγάλης Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Χρόνια Πολλά.

add1

ad2