Εκτύπωση

δδδ

Έκλεισε δεκαετία η επένδυση της COSCO στην Ελλάδα και αποτελεί ένα δείγμα του τι μπορεί να πετύχουν Έλληνες ειδήμονες οι οποίοι σέβονται το λειτούργημα τους και προσπαθούν να μην είναι αρεστοί αλλά χρήσιμοι. Ο Γιώργος Βλάχος χαμηλών τόνων και υψηλών προδιαγραφών προσφοράς έδωσε ένα φωτεινό παράδειγμα οργανώνοντας εκ του μηδενός και σε χρόνο άγνωστο για τη σύνηθη Ελληνική πραγματικότητα την πραγματοποιήση της επένδυσης COSCO η οποία όπως προαναφέραμε αποτελεί παράδειγμα που δυστυχώς δεν έχει βρει αρκετούς και άξιους μιμητές μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα διοργανώθηκε μια Επικοινωνιακή Γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Ομογένειας για να δοθεί το σύνθημα της συλειτουργίας και συναπόδοσης. Με την υποστήριξη του Προκόπη Παυλόπουλου καθώς και κορυφαίων Υπουργών και Προσωπικοτήτων της εποχής που γεννιόταν το θαύμα σε συνεργασία με τον μανώλη Κεφαλογιάννη έσπασε το γόρδιο δεσμό της ανεμελιάς και της παρουσιάζουσας συνήθως σκλήρυνσης κατά πλάκας γραφειοκρατίας ζήτησε τη συμπαράσταση δημοσιογράφων και άξιων Ελλήνων που γνώριζαν το αντικείμενο και προχώρησε πρόσω ολοταχώς στην καταρχήν εμπνευμένη και ευρηματική σύναψη δανείου 6.000.000.000 ευρώ, αξιοποιώντας ένα concept με τίτλο "ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΑΡΙΣΣΑ" που κάλυπτε πολλούς τομείς και αφοσιωμένους εντός κι εκτός της χώρας και της Ευρώπης με το γνωστό θριαμβικό αποτέλεσμα.

 

Για να πετύχει τον στόχο κατάφερε να "στρατολογήσει" συνεργάτες και εθελοντές που πίστεψαν στη σημασία του έργου. Παρότρυνση να γίνει ένα παγκόσμιο κάλεσμα είχε κάνει η "ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ & ΜΜΕ" το Προεδρίο της οποίας ήταν η πρώτη φορά που κατάφερε με βάση τη Βουλή των Ελλήνων λόγω του ρεπορτάζ που κάλυπτε ο Πρόεδρος Κώστας Ρουβινέτης να ενώσει όλο τον πολιτικό κόσμο για την αποστολή μηνυμάτων βιντεογραφημένων στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διοργάνωσε η ΑΧΕΠΑ στο κλασσικό ξενοδοχείο Sheraton της Βοστώνης από την όμορφη πόλη των ΗΠΑ μετά το κλιμάκιο πραγματοποίησε ένα σαφάρι ελληνισμού μέσα από πολείς που είχαν ελληνικά ονόματα και έφτασε μέχρι τον Καναδά όπου στο ξενοδοχείο του Έλληνα εκπροσώπου ισχυρού διεθνούς fund έγινε μια σχετική εκδήλωση.

 

Λόγω της πρώτης αντιπροέδρου του Συλλόγου κ. Π Σταμίρη η οποία είχε έρθει στην Ελλάδα απ την Αυστραλία το κλιμάκιο έφτασε μέχρι το Σίδνευ. Σημειωτέον ότι είχαν προηγηθεί σε συνεργασία με τους "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ" επέκταση των δραστηριοτήτων μέσω του Προγράμματος "ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ & ΜΕΤΑ" με επίσκεψη στην Αίγυπτο όπου είχε κληθεί η "ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ" εκτός από την υλοποιήση του "ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ" σ' όλες τις αξιολογότατες όπως είναι γνωστό Πολιτιστικές και Τουριστικές περιοχές της χώρα να παρευρεθούν εκπρόσωποι μας στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Μεσογειακών Χωρών στη Διεθνή Έκθεση του Καίρου όπου κι εκεί έγινε λόγος για την ελληνική πρόσκληση συμμετοχή στην Ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου ο πρώτος τη τάξη υπουργός κ. Μαχμούντ Μπελτάνγκι ο πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης κ. Αντέλ Αζίζ και υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γκατ παρουσιάζοντας τον Κώστα Ρουβινέτη στα κρατικά κανάλια υπογράμμισαν τις προοπτικές και τις λεωφόρους των πολιτισμών που δημιούργησε η ελληνική προσπάθεια ζητώντας να υποστηριχτεί σ' αυτή την εκδήλωση παρουσιάστηκε και η Κύπρος μια αναφορά που έκανε εντύπωση γι αυτό το λόγο ο Κύπριος Πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης όταν έλαβε το σχετικό ψηφιακό κείμενο με τα σχετικά ευχαρίστησε θερμά το προεδρείο μας αλλά και όσους συμμετείχαν σ αυτό το ταξίδι του μέλλοντος μέσα από τους πολιτισμούς που έρχονται από το παρελθόν αλλά προδιαγράφουν το μέλλον αυτή είναι η πρώτη περίοδος στην οποία όχι μόνο δεν δόθηκαν οι βασική επικοινωνιακή προβολή από τα ΜΜΕ αλλά για λόγους ανταγωνιστικούς έμεινε στη σκιά. Σε επόμενη παρουσίαση μαζί με το βίντεο από την πολιτιστική και τουριστική εκστρατεία στην πανέμορφη Αίγυπτο θα δημοσιεύσουμε και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που πράγματι υπήρξαν πρωτοποριακές.

Καταλήγοντας οφείλουμε μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όσους υποστήριξαν το "ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ" και τη "ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΑΡΙΣΣΑ" τους πρέσβεις κ. Νίκολας Μπέρνς και Τσάρλς Ρίς οι οποίοι είχαν πράγματι δώσει με τη ψυχή τους βοήθεια στο ""ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ".

add1

ad2