Εκτύπωση

ΠΑΡΗΣ ΚΑΣΙΔΟΚΩΣΤΑΣ:«ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Η νεότερη γενιά των ναυτιλιακών επιχειρηματιών έχει χρέος να ηγηθεί στην προσπάθεια για τη μετάβαση σε φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες.
Για εμάς το θέμα δεν είναι εάν θα εφαρμοσθούν και πότε οι νέοι αυστηροί περιβαλλοντικοί κανονισμοί (π.χ., για τα καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο), αλλά να εφαρμοσθούν το συντομότερο δυνατόν και όποιος έχει εγκαίρως πάρει καλή θέση στην κούρσα και επενδύσει σε νέες και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες θα βγει μπροστά».

Αυτό τόνισε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της Latsco (ναυτιλιακός βραχίονας του ομίλου Λάτση) Πάρης Κασιδόκωστας - Λάτσης.
«Είναι σωστή και νηφάλια η θέση της ελληνικής πλευράς (ΕΕΕ) για μια ισορροπημένη προσέγγιση ως προς τη διαδικασία μεταβάσεως και τα χρονοδιαγράμματα που θα υιοθετηθούν ώστε να φθάσουμε στη νέα κατάσταση» ανέφερε ο νεαρός επιχειρηματίας.

Πόλος έλξης

Η Latsco, που ολοκλήρωσε ένα πενταετές πρόγραμμα ανανεώσεως και αυξήσεως του στόλου της -αγόρασε τελευταία κάποια φορτηγά αλλά και δύο δεξαμενόπλοια-, στοχεύει στη δυνατότητα παραγωγής υπεραξιών με την άνοδο της αγοράς (asset play). Σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό, ο επιχειρηματίας τη χαρακτήρισε «μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα, η οποία θα δώσει τεράστια ώθηση στην οικονομία και εκτιμάται ότι θα αρχίσει να υλοποιείται εντός του 2019».

 

Κατά τον Π. Κασιδόκωστα - Λάτση, η επένδυση αναδεικνύει την Ελλάδα σε επενδυτικό προορισμό, αφού σε αυτή συνεργάζονται ένας μεγάλος ελληνικός επιχειρηματικός όμιλος και σοβαροί διεθνείς επενδυτικοί οίκοι.
«Οι πρώτοι που πρέπει να επενδύουμε είναι οι μεγάλοι ελληνικοί όμιλοι, γιατί έτσι δίνεται το σήμα στους διεθνείς επενδυτές ότι εμπιστεύονται τα χρήματά τους στη χώρα και μόνο έτσι θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι» τόνισε ο επιχειρηματίας.
Οπως ανέφερε στη συνέχεια, η παρουσία του ομίλου στην Ελλάδα είναι εμφανής μέσω των στρατηγικών τοποθετήσεων σε ενέργεια, real estate (ΕΛ.ΠΕ., Lamda - Ελληνικό) και ναυτιλία (η Latsco διατηρεί γραφεία σε Αθήνα, Μονακό και Λονδίνο, ενώ διαθέτει μικρό αριθμό πλοίων με ελληνική σημαία).

Ο Π. Κασιδόκωστας - Λάτσης υπογράμμισε, επίσης, το ενδιαφέρον του για τις νέες εταιρίες, τις οποίες είναι αποφασισμένος να στηρίξει οικονομικά στα πρώτα βήματά τους, όπως έκανε και με τη Viva.
«Για τα ΕΛ.ΠΕ. φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον και ότι η πώληση θα προχωρήσει. Υπάρχει θετική εικόνα και εκτίμηση για τις επιδόσεις και τις δυνατότητες της εταιρίας, για τον πρόσθετο λόγο ότι ως διυλιστήριο είναι από τα λίγα στην περιοχή που μπορούν να παράγουν καύσιμα σύμφωνα με τις νέες περιβαλλοντικές απαιτήσεις της ναυτιλίας».

Με ενθουσιασμό, πάντως, μίλησε ο επιχειρηματίας και για τις δραστηριότητές του στον διεθνή κινηματογραφικό χώρο, με μεγάλες παραγωγές στο Χόλιγουντ («American made», blockbuster με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ, και «Good time», επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών). «Με τον κινηματογράφο περνάς μηνύματα στους ανθρώπους, τα οποία ποτέ δεν θα μπορούσε να περάσει οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα» είπε χαρακτηριστικά.

πηγή:www.dimokratianews.gr

add1

ad2