Εκτύπωση

«ΆΔΕΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ» ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ

Σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση βρίσκεται το Φιλελεύθερο Κόμμα της Βικτώριας, τόσο δύσκολη που στελέχη του έχουν αρχίσει να βλέπουν την πώληση της έδρας του στο κέντρο της Μελβούρνης ως τη μόνη λύση προκειμένου να καταφέρει το κόμμα να ορθοποδήσει οικονομικά. Το γεγονός ότι το κόμμα πιέζεται χρονικά να εξασφαλίσει πόρους απαραίτητους για την προεκλογική του εκστρατεία, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη θέση στην οποία βρίσκονται οι ηγέτες του.

Και ενώ οι πιθανότητες το Φιλελεύθερο Κόμμα να χάσει το σπίτι του, στο Exhibition Street, με την πώλησή του να ενισχύει τα ταμεία του κόμματος με περίπου $30 εκατ., είναι αυξημένες, η πώλησή του αναμένεται επίσης να επιφέρει την διχόνοια μεταξύ των μελών και στελεχών καθώς αρκετά εξ αυτών δεν θέλουν ούτε καν να ακούσουν περί πώλησης.

Το αν τελικά το Φιλελεύθερο Κόμμα θα πάρει την δύσκολη απόφαση και αρχίσει τη διαδικασία πώλησης του κτιρίου του, θα εξαρτηθεί από την απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου για το αν το Ίδρυμα Cormack -από τους κύριους χρηματοδότες του κόμματος- θα πρέπει να δώσει στο Φιλελεύθερο κόμμα $70 εκατ., χρήματα που το κόμμα διεκδικεί.

Το Ίδρυμα Cormack ιδρύθηκε προκειμένου να συλλέγει χρήματα για το Φιλελεύθερο Κόμμα της Βικτώριας. Η άρνηση του ιδρύματος να ενισχύσει το κόμμα, έστω και αν έχει στο παρελθόν ενισχύσει οικονομικά άλλους οργανισμούς που θεωρούνται ιδεολογικά προσκείμενοι στο κόμμα, οδήγησε τον πρόεδρο του κόμματος, Michael Κroger, να μηνύσει το Ίδρυμα.

Η απόφαση του Kroger κατακεραυνώθηκε από στελέχη του κόμματος, όπως τον (πρώην πολιτειακό πρωθυπουργό) Jeff Kennett, που έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι αν το κόμμα δεν κερδίσει την δίκη τότε ο Kroger θα πρέπει να παραιτηθεί.

 

 

 

Εν τω μεταξύ, το κτίριο του κόμματος στο 104 Exhibition Street, συνολικής επιφάνειας 1800 τετραγωνικών μέτρων που αγοράστηκε προς $576.000 το 1976, είναι υποθηκευμένο για το ποσόν των $2 εκατ., υποθήκη που το κόμμα αναγκάστηκε να βάλει προκειμένου να αναπληρώσει τα $1,5 εκατ. που ο πρώην πολιτειακός διευθυντής του κόμματος, Damien Mantach, έκλεψε από τα ταμεία του.

 

πηγή:neoskosmos.com

add1

ad2