Εκτύπωση

ΤΡ. ΑΛΕΞΙΆΔΗΣ: ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΊΑ ΕΚΘΈΤΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΆ ΑΥΤΟΎΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΈΝΕ

«Μέχρι πριν από λίγες μέρες κάποιοι αμφισβητούσαν ότι βγαίνουμε από τα Μνημόνια. Το είπε σήμερα ο Πιερ Μοσκοβισί με τη μεγαλύτερη σαφήνεια και θέλω να πιστεύω ότι κάποιοι θα πρέπει να αλλάξουν ατζέντα και κασέτα σε αυτά που λένε. Μια επιστροφή στην καταστροφολογία εκθέτει πολιτικά αυτούς που τα λένε και δεν εκθέτει πολιτικά εμάς. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί ο αγώνας που κάναμε τόσο καιρό έχει αντίκρυσμα» ανέφερε ο Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm 97,8 με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ελισάβετ Σαλαμάρα.

«Αυτή την περίοδο κλείσαμε μια δύσκολη αξιολόγηση, τελειώνει η ιστορία των μνημονίων που μας οδήγησαν συγκεκριμένες πολιτικές και πολιτικοί, πάμε στην έξοδο από τα μνημόνια, και στην έξοδο στις αγορές. Όταν τελειώσουν όλα αυτά θα δούμε πως θα αξιοποιήσουμε το δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται και πως θα μπορέσουμε να έχουμε εκείνες τις πολιτικές που θα ανακουφίσουν τους πολίτες» πρόσθεσε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Τέλος ο κ. Αλεξιάδης αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε «ομηρεία». «Έχουν προβλέψει διάφορα από τον Ιανουάριο του 2015, διαψεύδονται κατηγορηματικά. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο της. Εάν κλείσει η Βουλή και πάμε σε εκλογές, έχουμε παραγραφή υποθέσεων για συγκεκριμένες περιόδους. Εμείς επειδή δεν ήμασταν καλεσμένοι σε κανένα δείπνο πολιτικού αρχηγού θέλουμε να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και δεν πρόκειται να πάμε σε τέτοιες λύσεις».

Από την άλλη πλευρά ο Κώστας Καραγκούνης μιλώντας στον RealFm 97,8 υπογράμμισε ότι «υπάρχει de facto μνημόνιο και το ξέρει πολύ καλά ο κόσμος, οι δανειστές, ο κ. Μοσκοβισί, έχει αφετηρία από την 1η Ιανουαρίου του 2019, τα μέτρα είναι 5,1 δισ. ευρώ, η εποπτεία θα είναι πολύ σκληρή και θα γίνεται κάθε τρίμηνο. Αυτό δεν αναιρείται, δεν είναι ψέμα και είναι η πραγματικότητα».

add1

ad2