Εκτύπωση

Ο ΙΣΑ ΕΚΦΡΆΖΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΊΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΉ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΏΝ ΙΑΤΡΏΝ ΩΣΤΌΣΟ ΖΗΤΆ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΆ ΤΩΝ ΣΥΜΒΆΣΕΩΝ ΚΑΤΆ ΠΡΆΞΗ ΚΑΙ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ.

PATOULISsO Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την ικανοποίηση του για την νομοθετική ρύθμιση με την οποία δρομολογείται η πληρωμή των οικογενειακών ιατρών, μετά τις παρεμβάσεις του ΙΣΑ ο οποίος απέστειλε σχετικές επιστολές στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στις 4/12/19 (εδώ) και στις 16/9/19(εδώ).
Ωστόσο επισημαίνει ότι πάγιο αίτημα των Ιατρικών Συλλόγων είναι η σύναψη Συλλογικής Σύμβασης. Ο ΙΣΑ ζητά την επαναφορά των συμβάσεων κατά πράξη και περίπτωση σε όσους ιατρούς το επιθυμούν, με αξιοπρεπείς αμοιβές καθώς και τη διασφάλιση της ελεύθερης επιλογής γιατρού.

Επιπλέον ζητά την άμεση παροχή δυνατότητας σύναψης σύμβασης στους νέους συναδέλφους που τα τελευταία έτη στερήθηκαν οποιασδήποτε δυνατότητας να συνάψουν συμβάσεις.

 

Η χώρα έχει ανάγκη από  ένα σύγχρονο  σύστημα  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας αξιοποιώντας όλο  το υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό της χώρας”, τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατουλης.