Εκτύπωση

ΔΎΟ ΓΥΝΑΊΚΕΣ ΣΤΟ ΤΙΜΌΝΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι επιλέγει δύο γυναίκες για τις ηγετικές θέσεις στη δικαιοσύνη.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει με θέμα στην ημερήσια διάταξη τη νέα ηγεσία του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, θα εισηγηθεί για το ΣτΕ την Ειρήνη Σάρπ, που θα αναλάβει την προεδρία του Ανώτατου Δικαστηρίου μετά την αποχώρηση του Αθανάσιου Ράντου.

Η Ειρήνη Σάρπ είναι πρώτη στη δικαστική επετηρίδα, είναι αντιπρόεδρος στο ΣτΕ και μία από τις σημαντικότερες ανώτατες δικαστικούς που διαθέτει η χώρα. Εφόσον επιλεγεί θα παραμείνει στο τιμόνι του ανωτάτου δικαστηρίου για ένα χρόνο.

Όσον αφορά τον Άρειο Πάγο, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα προτείνει την Αγγελική Αλειφεροπούλου, η οποία είναι ήδη τέσσερα χρόνια αντιπρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου και θα διαδεχθεί τον Ιωσήφ Τσαλαγανίδη.

Το υπουργικό συμβούλιο θα επιλέξει και νέους αντιπροέδρους για τον Άρειο Πάγο με τους Ιωάννη Χοϊμέ και την Μαρία Νικολακέα να είναι οι επικρατέστεροι, ενώ υποψήφιοι είναι ακόμα και οι αεροπαγίτες Αρτεμισία Παναγιώτου, Μαρία Γεωργίου, Γεώργιος Αποστολάκης, Γεώργιος Παπαηλιάδης και Διονυσία Μπιτζούνη.