Εκτύπωση

ΕΠΊΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΤΟΎΛΗ ΣΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΊΝΑΣ

 

  • Πρόταση του Γ. Πατούλη για διεξαγωγή Ελληνοκινεζικού ιατρικού Συνεδρίου το καλοκαίρι του 2019 στην Κω

  • «Με την Κίνα ανοίγονται μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της χώρας μας»

 

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κίνα με αφορμή τη συμμετοχή του στη Διεθνή Διάσκεψη της Κινεζικής Ένωσης Φιλίας με Λαούς Ξένων χωρών και την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας της ΚΕΔΕ με την Ένωση της Κίνας, μετέβη συνοδευόμενος από υψηλόβαθμα στελέχη της Ένωσης Κινεζικής Φιλίας με τις ξένες χώρες, στην πόλη Xian όπου επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παίδων και το Γυναικολογικό-Μαιευτικό Νοσοκομείο.

Εκτύπωση

ΘΈΜΑ: ΣΤΑ ΙΣΧΥΡΆ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΆ ΠΛΕΟΝΕΚΤΉΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΑΣ, ΣΤΟΝ ΤΟΜΈΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΎ ΥΓΕΊΑΣ ,Ο ΟΠΟΊΟΣ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΕΙ ΠΥΛΏΝΑΣ ΑΝΆΠΤΥΞΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ, ΑΝΑΦΈΡΘΗΚΕ Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΙΣΑ Γ. ΠΑΤΟΎΛΗΣ, ΣΤΟ ΠΛΑΊΣΙΟ ΤΟΥ 1ΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΎ ΣΥΜΠΟΣΊΟΥ

Στα ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, στον τομέα του τουρισμού υγείας ,ο οποίος μπορεί να αποτελέσει πυλώνας ανάπτυξης, για την ελληνική οικονομία ,αναφέρθηκε ο Γ. Πατούλης, πρόεδρος ΙΣΑ, ΚΕΔΕ, στο πλαίσιο του 1ου Ιατρικού Συμποσίου, για τον Ιατρικό Τουρισμό που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας παρουσία προσωπικοτήτων από τον ιατρικό, πολιτικό, διπλωματικό και επιχειρηματικό κόσμο.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΙΣΑ, ο κ. Πατούλης συμμετείχε σε στρογγυλό τραπέζι ανταλλαγής απόψεων για τον τουρισμό υγείας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γ. Τζιάλλα, του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Υγείας κ. Γ. Γιαννόπουλου, του υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Μουρμούρα, του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Άδωνι Γεωργιαδη, του εκδότη της Hellenic News of America κ. Π. Κοτρώτσιου, Δημάρχων, Πρέσβεων, εκπροσώπων μεγάλων ξενοδοχείων της Ελλάδος και των Επιμελητηρίων της χώρας.

 

Εκτύπωση

ΘΈΜΑ: ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2025, ΤΗ 2Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΣΑ Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΣΤΟ ΠΛΑΊΣΙΟ ΤΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟ 4Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΑΜΑΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

Στις σημαντικές προοπτικές για τη χώρα μας, στην ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού που πρόκειται να αποτελέσει μέχρι το 2025, τη δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο -μετά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη-,αναφέρθηκε ο Γ.Πατούλης ,πρόεδρος ΙΣΑ ,ΚΕΔΕ και ΕΛΙΤΟΥΡ,στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, στο 4ο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής στα Καμένα Βούρλα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, τόνισε τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα, για την ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού και κάλεσε την επίσημη πολιτεία, σε συστράτευση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την αξιοποίηση των 750 φυσικών μεταλλικών πηγών, με θεραπευτικές ιδιότητες. Ωστόσο σήμερα οι 696 από τις 750 πηγές της χώρας παραμένουν ανεκμετάλλευτες.

Εκτύπωση

Ο ΙΣΑ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

 

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκτιμά ότι η νέα μείωση κατά 30% των ορίων στη συνταγογράφηση φαρμακευτικών ουσιών, αποτελεί μια αντιεπιστημονική και αυθαίρετη προσέγγιση που δυσχεραίνει το έργο του γιατρού και ζητά από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη ,να κοινοποιήσει άμεσα στον ΙΣΑ, αντίγραφα των εγγράφων, στα οποία βασίστηκε, η σχετική υπουργική απόφαση.

Ειδικότερα ο ΙΣΑ, με επιστολή που απέστειλε στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, στις 14/9/2018, ζητά να του χορηγήσει αντίγραφα των εγγράφων, στα οποία καταγράφονται τα κρίσιμα στοιχεία, με βάση τα οποία αποφάσισε και έθεσε τα νέα όρια συνταγογράφησης, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην άσκηση του ιατρικού έργου τους.

Εκτύπωση

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ

ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γεώργιος Πατούλης σας καλεί σε Συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 και ώρα 13:30 στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε, Γενναδίου 8 & Ακαδημίας 65, με θέμα την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ειδικού τμήματος Απόδημου Ελληνισμού, το οποίο θα έχει στόχο να προωθήσει τον τουρισμό υγείας της χώρα μας και να λύσεις στις παθογένειες που κρατούν μακριά τη Διασπορά από τη μητέρα Ελλάδα .

 

Στη συνέντευξη θα παρευρεθούν Πρόεδροι των μεγάλων Ομογενειακών Συλλόγων της Ελλάδας Ειδικότερα μεταξύ των ομιλητών θα είναι οι κ.κ.:

  • Γαλάτουλας Πέτρος

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης  

  • Παγώνης Νικόλαος 

add1

ad2