Εκτύπωση

ΟΛΟΚΛΗΡΏΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΊΑ Η ΠΡΏΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΉ ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΤΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΏΝ ΕΛΛΆΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΏΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΊΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΎ ΣΕ ΥΓΕΊΑ, ΑΣΦΆΛΕΙΑ, ΤΟΥΡΙΣΜΌ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη OnLine Εκδήλωση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, με θέμα «Yγεία - Ασφάλεια, Τουρισμός - Οικονομία, Covid 19: Επιπτώσεις και Επόμενη Ημέρα» με τη συμμετοχή του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.
Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε ότι η απειλή του κορονοϊού είναι ακόμη εδώ και δεν επιτρέπονται εφησυχασμοί, είναι ανάγκη να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και όλα τα αναγκαία μέτρα πιστά, διότι ένα ενδεχόμενο πισωγύρισμα θα ήταν καταστροφικό.

Εκτύπωση

Κεντρικός Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Αττικής στην Πανομογενειακή τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό με τη συμμετοχή Ελλήνων Ομογενών Γιατρών από 25 κράτη

Οι κορυφαίοι των κορυφαίων Ελλήνων ιατρών και ερευνητών ανά τον κόσμο συμμετείχαν χθες στην πανομογενειακή τηλεδιάσκεψη για το παρόν και το μέλλον της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία διοργανώθηκε από την Γραμματεία  Αποδήμου Ελληνισμού και στην οποία απηύθυναν θερμό χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάσσης.

Εκτύπωση

Γ. ΠΑΤΟΎΛΗΣ: «Η ΑΥΤΟΔΙΟΊΚΗΣΗ ΣΤΈΚΕΤΑΙ ΕΝΕΡΓΆ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΌ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΎ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΓΡΑΜΜΉ ΤΗΣ ΜΆΧΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΏΝ»

Μετά από σχετική εισήγηση του Α’ Αντιπροέδρου, Προέδρου της Επιτροπής Υγείας της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ αποφάσισε ομόφωνα, τη διανομή 140.000 μασκών υγειονομικής προστασίας ειδικού τύπου, σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Εκτύπωση

ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΉΣ ΈΝΩΣΗΣ ΔΉΜΩΝ ΕΛΛΆΔΟΣ, ΜΈΣΩ ΤΗΛΕΔΙΆΣΚΕΨΗΣ.

ΚΕΔΕ ΔΣ 19 05 20Στη συνεδρίαση συμμετείχε και το Προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ που έθεσε τα αιτήματα των εργαζομένων της Αυτοδιοίκησης μετά την επιτυχημένη προσπάθεια και συμβολή τους στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσηςαπό την Αυτοδιοίκηση. Νωρίτερα το Προεδρείο της ΚΕΔΕ είχε την καθιερωμένη κοινή συνεδρίαση μετους Προέδρους των ΠΕΔ, οι οποίοι μετέφεραν στην ΚΕΔΕ τον παλμό και ταπροβλήματα των τοπικών κοινωνιών . Αγωνία όλων είναι η «επόμενη μέρα» της Αυτοδιοίκησης μετά τηνχαλάρωση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου κατά την εισήγησή του είπε:

Εκτύπωση

ΣΤΗ ΘΕΜΕΛΊΩΣΗ ΤΟΥ ΝΈΟΥ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΊΟΥ ΤΩΝ ΣΕΡΡΏΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ & ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΌΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΏΣΤΑΣ

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η τελετή θεμελίωσης του νέου διυλιστηρίου νερού στον Άγιο Ιωάννη Σερρών.

 

Το σημαντικό αυτό έργο, που θα εξυπηρετήσει το 60% των αναγκών υδροδότησης της πόλης των Σερρών και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θεμελίωσε ο κ. Τζιτζικώστας, με τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σερρών Αλέξανδρο Χαλκιόπουλο.

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τις Σέρρες και όλη την Κεντρική Μακεδονία. Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου με ευρωπαϊκούς πόρους 5.885.000 ευρώ το νέο διυλιστήριο των Σερρών...

---------------------------------------------------------------------