Εκτύπωση

ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΡΟ

Με το δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρο βρέθηκε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμενης, Πρόεδρος ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, και υποψήφιος Πρόεδρος ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, στο πλαίσιο ενημέρωσης των θεμάτων της αυτοδιοίκησης με τους Δημάρχους.

Στη συνάντηση πέρα από τα βασικά θέματα της αυτοδιοίκησης εστίασαν την συζήτηση τους στον πολιτισμό και τις τέχνες. Συμφώνησαν ότι η καλλιέργεια και η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι πρώτιστο καθήκον των δήμων. Ταυτόχρονα οι Δήμοι καλλιεργούν όλες τις εκφάνσεις και εκφράσεις  του πολιτισμού και των τεχνών σε τοπικό επίπεδο, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την πνευματική άνοδο της κοινωνίας των πολιτών.

Εκτύπωση

ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗ ΑΤΤΙΚΉΣ Γ. ΠΑΤΟΎΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΏΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ ΚΑΙ ΠΡΌΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΈΞΗ ΤΣΊΠΡΑ

patoulafisΤην προσωπική παρέμβαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να απομακρυνθούν εκατοντάδες banners που διαφήμιζαν την ομιλία του στο πλαίσιο του φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που  πραγματοποιήθηκε χθες, ζητά με σημερινή επιστολή του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. 

Ο Γ. Πατούλης, αφού αναφέρεται στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Περιφέρεια για να «απαλλάξει» τους κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής, από χιλιάδες παράνομες διαφημιστικές αφίσες,  που ρυπαίνουν το περιβάλλον, ζητά από τον κ. Τσίπρα να δώσει  «εντολή σε αυτούς που ανάρτησαν τα εκατοντάδες banners του κόμματός του, με τον ίδιο τρόπο και με δικά τους μέσα να τα αποκαθηλώσουν, ώστε να μην χρειαστεί αυτό να γίνει με μέσα των Δήμων ή της Περιφέρειας Αττικής».

Εκτύπωση

ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗ ΑΤΤΙΚΉΣ Γ. ΠΑΤΟΎΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΊΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΏΝ ΚΑΙ ΠΆΣΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ Κ. ΙΕΡΏΝΥΜΟ

Γ. Πατούλης: «Kοινός μας στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο πολιτισμού και εκπαίδευσης σε κάθε γειτονιά της αττικής, προκειμένου να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να δραστηριοποιούνται στον τόπο που μεγάλωσαν»

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε στην είσοδο του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών και ακολούθως κατευθύνθηκαν προς το γραφείο του Μακαριωτάτου.Ο Αρχιεπίσκοπος επικαλέστηκε την πολύ γόνιμη και αποτελεσματική συνεργασία με τον κ. Πατούλη, υπογραμμίζοντας ότι μέσα από κοινές δράσεις στηρίχθηκαν έμπρακτα και ουσιαστικά ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Σε αυτό το πλαίσιο διατύπωσε τη βούλησή του να συνεχιστεί αυτή η εποικοδομητική συνεργασία, μέσα από τη δρομολόγηση κοινών πρωτοβουλιών.

Εκτύπωση

ΤΕΛΕΤΉ ΟΡΚΩΜΟΣΊΑΣ ΤΟΥ ΝΈΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗ ΑΤΤΙΚΉΣ Γ. ΠΑΤΟΎΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΏΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ ΑΎΡΙΟ ΠΈΜΠΤΗ 29 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ, ΣΤΟ ΖΆΠΠΕΙΟ

Τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και των μελών του περιφερειακού συμβουλίου αύριο Πέμπτη 29 Αυγούστου, στο Ζάππειο

Αύριο Πέμπτη, 29 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και των αιρετών μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, στις 20.00.

Τελική ώρα προσέλευσης, στις 19.30.