Εκτύπωση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟΜΗΤΕΙΑΣ COUNTY ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΙΚΑΓΟ ΡΑΜ ΕΜΑΝΟΥΕΛ

Γ. Πατούλης: «Με όχημα την Αυτοδιοίκηση χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας και ενώνουμε τις Ελληνικές πόλεις με τις πόλεις του κόσμου με στόχο την εθνική ανάπτυξη»

Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Σικάγο των ΗΠΑ με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ συναντήθηκε με την υπουργό Οικονομικών της Κομητείας County  του Σικάγο Μαρία Πάππας καθώς και με το Δήμαρχο Σικάγο Ραμ Εμάνουελ.

 

Στο επίκεντρο της συνάντησης με την Ελληνίδα ομογενή υπουργό βρέθηκε το σημαντικό έργο που κάνει στον τομέα του εξορθολογισμού των οικονομικών των Κομητειών, με τη συνδρομή και της τεχνολογίας.

 

Στόχος, όπως υπογραμμίστηκε στη συνάντηση  είναι οι αποτελεσματικότεροι έλεγχοι αλλά και  οι ταχύτερες και αποδοτικότερες υπηρεσίες προς τους πολίτες, για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση τους.

 

Η συζήτηση εστιάστηκε στο πολύ αποτελεσματικό έργο της κας Πάππας στο θέμα της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, ένα ζήτημα το οποίο, όπως επισήμανε ο κ. Πατούλης, είναι μία διαχρονική παθογένεια στο Ελληνικό σύστημα διοίκησης και επισήμανε πως αντίστοιχες πρακτικές πρέπει να εφαρμοστούν και στη χώρα μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

 

Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ είχε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Σικάγο, Ραμ Εμάνουελ, με τον οποίο και συμφώνησε την περαιτέρω καλλιέργεια των αυτοδιοικητικών δεσμών Ελλάδας και Σικάγο, με την πολύτιμη συνδρομή και των Ελλήνων ομογενών.

Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε πως η μητροπολιτική διακυβέρνηση που εφαρμόζεται στην Αμερική δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να δρομολογούν πολιτικές με αναπτυξιακό πρόσημο, με τον κ. Πατούλη να επισημαίνει πως μία ισχυρή τοπική διακυβέρνηση με αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση, αποτελεί μονόδρομο και για την Ελλάδα, με στόχο την ανάπτυξη.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

Είχα την ευκαιρία να κάνω μία ιδιαίτερα χρήσιμη συζήτηση με την Ελληνικής καταγωγής πολιτικό Μαρία Πάππας με την οποία συζήτησα θέματα που σχετίζονται με τις προσπάθειες που καταβάλλει με στόχο τη μεγαλύτερη διαφάνεια και αποτελεσματικότερους ελέγχους στον τομέα των οικονομικών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Μία Ελληνίδα ομογενή σε νευραλγική θέση,  η οποία επανεξελέγη πρόσφατα με μεγάλη πλειοψηφία ακριβώς γιατί κάνει πολύ σημαντικό έργο στο Σικάγο και υιοθετεί πρακτικές που θα έπρεπε να εφαρμόζονται εδώ και χρόνια και στη χώρα μας.

Εξίσου σημαντική ήταν και η συνάντηση μου με το Δήμαρχο Σικάγο. Στην προσπάθεια μας να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης, χτίζουμε γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας των Ελληνικών πόλεων με τις απανταχού πόλεις του Κόσμου που έχουν ισχυρό Ελληνισμό προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Με το βλέμμα μας στραμμένο στο ζητούμενο της εθνικής ανάπτυξης και με όχημα την Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε τις εποικοδομητικές επαφές με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης σε όλο τον κόσμο».

add1

ad2