Εκτύπωση

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ:ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΙΚΟΝΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ bankingnews

kalafatis (2)Η στάση της κυβέρνησης στην τραγωδία στο Μάτι «θα ξεχωρίζει στις σελίδες της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας σαν μνημείο κυνισμού και αναλγησίας, σαν πράξη ασέβειας στους νεκρούς και τις οικογένειες τους, σαν παρωδία που αποκαλύπτει ποιοι είναι, πως σκέπτονται και πόσο αδίστακτα κινούνται για την προσωπική τους εικόνα. Ακόμη και τώρα, άλλωστε, συμπεριφέρονται σαν μην χάθηκε μια τρίχα», τονίζει ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα bankingnews.gr.

Σημειώνει ότι «κανένας δεν ζητά από τον πρωθυπουργό να κάνει τον τροχονόμο και τον πυροσβέστη. Δεν μπορεί, όμως, να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, μπροστά σε τέτοιας έκτασης εθνικές τραγωδίες. Έχει ευθύνες για τα πρόσωπα που επέλεξε, για την έλλειψη σχεδίου πρόληψης και άμεσης παρέμβασης, για το συντονισμό που δημόσια ανέλαβε ο ίδιος και τελικά μετέτρεψε σε ύβρι.»

Εκτύπωση

Ν. ΠΑΠΠΑΣ: «ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»


  • Ν. Παππάς: «Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και της λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού με τρόπο ευέλικτο και φιλικό προς τον πολίτη»
  • Ο. Γεροβασίλη: «Βάζουμε τα θεμέλια για ένα κράτος ψηφιακό, προσβάσιμο και ανοιχτό στο δημοκρατικό έλεγχο. Ένα ψηφιακό κράτος, πυλώνα της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της Δημοκρατίας μακριά από γραφειοκρατικές στρεβλώσεις»

                                                                                                       
Δημοσιεύθηκε σήμερα η προκήρυξη του ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, «Υλοποίηση Κεντρικού Συστήματος Διακίνησης Εγγράφων, Δρομολόγησης και Διαλειτουργικότητας με Απομακρυσμένες Ψηφιακές Υπογραφές καθώς και Μηχανισμό Υποστήριξής του (Helpdesk)», το οποίο είχε παρουσιαστεί από κοινού με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, στις 2 Απριλίου 2018.

Εκτύπωση

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ:ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΞΑΚΟΣΙΕΣ ΕΞΗΝΤΑ ΕΠΤΑ (3.667) ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ. ΣΕ 863 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ 31 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ. ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ (270) ΚΑΙ 27 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΛΑΒΑΝ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα, συνεχίστηκε και χθες, Κυριακή 12 Αυγούστου 2018, η διαδικασία αιτήσεων, για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου στην Περιφέρεια Αττικής.

Εκτύπωση

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΜΕ ΗΡΩΙΣΜΟ, ΜΕ ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟ, ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ, ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΜΑΖΙ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ

_a751683Πράγματι θα ήθελα να είναι υπό διαφορετικές περιστάσεις η συνάντησή μας αυτή.

Έρχομαι στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά από αρκετό καιρό. Όμως, είμαστε εδώ μετά από μια ανείπωτη τραγωδία, η οποία στέρησε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας.

Αφήνοντας βαθύ τραύμα, στις οικογένειες, πρώτα και κύρια, των ανθρώπων που έφυγαν άδικα .

Αφήνοντας, όμως, βαθύ τραύμα σε ολόκληρη τη χώρα. Βαθύ τραύμα σε όλους μας.

Στους πυροσβέστες, στους αστυνομικούς, στους εθελοντές, στους άνδρες και τις γυναίκες της πρώτης γραμμής, που έδωσαν μια σκληρή, αλλά άνιση μάχη με τη φωτιά. Και είδαν, παρ’ όλα αυτά, να χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Εκτύπωση

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΉ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

stathakis​Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και η Γενική Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ειρήνη Κλαμπατσέα, συναντήθηκαν σήμερα με τον Συνήγορο του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη και το Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη, Ιωάννη Σαγιά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν εκτενώς οι 20 παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό για την προστασία και τον έλεγχο του δομημένου περιβάλλοντος, τόσο στην Αττική όσο και σε ολόκληρη τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για ευρύτερα ζητήματα αρμοδιότητας του ΥΠΕΝ και συμφωνήθηκε η Ανεξάρτητη Αρχή να συνδράμει στην υλοποίηση του προγραμματισμού, με την αξιοποίηση  της συσσωρευμένης επιστημονικής εμπειρίας της και την υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων.

add1

ad2