Εκτύπωση

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ 7Ο ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 Σας ευχαριστώ πολύ, φίλες και φίλοι, ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας και το θερμό σας  χειροκρότημα. Ευχαριστώ από καρδιάς. Το πιο επιτυχημένο και πιο μεγάλο Προσυνέδριο, από  αυτά που έχουμε οργανώσει εδώ στη Θεσσαλονίκη.
 
 Φίλες και φίλοι, με το σημερινό 7ο Προσυνέδριο κλείνει και επίσημα ο κύκλος των  προσυνεδριακών διαδικασιών καθώς η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται για το 11ο Τακτικό  Συνέδριο που θα λάβει χώρα στις 16 και στις 17 Δεκεμβρίου. Για όσους από εσάς  παρακολουθήσατε για πρώτη φορά μία τέτοια προσυνεδριακή διαδικασία ίσως αντιμετωπίσατε  μία ευχάριστη έκπληξη. Το λέω αυτό διότι ξεφύγαμε από τα συνηθισμένα κομματικά συνέδρια  στα οποία μονότονα παίρνουν το λόγο μόνο τα κομματικά μας στελέχη. Και ανοίξαμε αυτές τις  προσυνεδριακές διαδικασίες στην κοινωνία, στη  συνεδριακή κοινότητα, σε ανθρώπους οι  οποίοι κατά τεκμήριο δεν ανήκουν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας ακριβώς για να σηματοδοτήσουμε με αυτόν τον  τρόπο ότι μπολιάζουμε τη Νέα Δημοκρατία με νέες ιδέες, με νέα πρόσωπα, με νέες  κατευθύνσεις.
 

Εκτύπωση

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους επικεφαλής των εκπροσώπων των Θεσμών για τα θέματα ενέργειας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι «απόψε τα θέματα έκλεισαν». Απαντώντας σε επιμέρους ερωτήσεις διευκρίνισε:

 

Για το θέμα των λιγνιτών​

 

Εκτύπωση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΜΕ ΆΡΑΒΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ 6Ο ΑΡΑΒΟ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ FORUM ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΑΛΕΚΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ.

Συνάντηση, με Άραβες επιχειρηματίες και εκπροσώπους επιμελητηρίων αραβικών συμφερόντων που συμμετείχαν στο 6ο Αραβο – Ελληνικό Οικονομικό Forum πραγματοποιήθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. Στη συνάντηση έδωσε ο παρών και ο διευθυντής του οικονομικού γραφείο του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας. Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η προσέλκυση αραβικών κεφαλαίων σε εγχώριες επενδύσεις, που αφορούν διάφορους τομείς της οικονομίας.

Εκτύπωση

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΦΑΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Μετά την ομιλία του κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με το νομοσχέδιο «Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών» και την προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει τη δομή του ιδρύματος, ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε:

add1

ad2