Εκτύπωση

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Ο κ. Τσίπρας ζητάει να πειθαρχήσουν όλοι στην Κυβέρνηση στην γραμμή υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Το ερώτημα είναι πώς μπορεί να είναι όλοι σύμφωνοι, ενώ έχουν διαφορετικές απόψεις; Φοβόμαστε ότι βασιλεύει παντού η παράνοια. Ζητά ο κ. Τσίπρας πειθαρχία σε μια γραμμή, ενώ οι γραμμές είναι δυο και διαμετρικά αντίθετες. Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία.

Εκτύπωση

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΆΣΥΛΟ ΑΝΟΜΊΑΣ

Επισκέψεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας πραγματοποίησε, σήμερα, ο Σταύρος Καλαφάτης βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας. Μετά τις συναντήσεις που είχε με τους πρυτάνεις, Στέλιο Κατρανίδη και Περικλή Μήτκα, δήλωσε:

«Αποτελεί πλέον κοινή διαπίστωση ότι το πανεπιστημιακό άσυλο έχει μετατραπεί σε άσυλο ανομίας.

Η παραβατικότητα στους χώρους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αυξάνεται καθημερινά κι έχει εξελιχθεί σε γάγγραινα, που φοβίζει φοιτητές και καθηγητές. Το θεσμικό πλαίσιο που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι εντελώς ακατάλληλο και παραπέμπει σε εποχές, που ανήκουν στο παρελθόν. Σε κανένα σύγχρονο κράτος του δυτικού –και όχι μόνον- κόσμου δεν υπάρχουν αντίστοιχες διατάξεις.

 

Εκτύπωση

ΣΊΜΟΣ ΚΕΔΊΚΟΓΛΟΥ: ΤΕΡΆΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΛΛΕΊΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΈΣ ΜΟΝΆΔΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΆΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ Ν. ΕΎΒΟΙΑΣ

Τεράστιες οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. ΕύβοιαςΤεράστια παραμένουν τα εκπαιδευτικά κενά σε σειρά ειδικοτήτων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Εύβοιας, γεγονός που διαψεύδει τους ισχυρισμούς της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, ότι «για πρώτη φορά τοποθετήθηκαν τόσοι πολλοί αναπληρωτές στην ώρα τους».

Ο Σίμος Κεδίκογλου κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, υπογραμμίζοντας, ότι τα κενά σε όλο το Νομό ανέρχονται σε 138 και αφορούν σε δασκάλους, νηπιαγωγούς, γυμναστές, ειδικής αγωγής, τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης, πληροφορικής, αγγλικών, γερμανικών, εικαστικών, θεατρικής αγωγής και μουσικής, επισημαίνοντας, ότι το δημόσιο σχολείο οδηγείται στην απαξίωση.

Εκτύπωση

Γ. ΜΑΝΙΆΤΗΣ: «Η ΝΔ ΠΡΏΤΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ, ΑΛΛΆ ΟΥΡΑΓΌΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΤΟΥ ΔΗΜΌΣΙΟΥ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΟΣ»

Η ΝΔ μπορεί να είναι πρώτη στις δημοσκοπήσεις, αλλά ουραγός στις πολιτικές προστασίας του δημόσιου συμφέροντος. Σήμερα, με καθυστέρηση 4 μηνών, "ανακαλύπτει" το σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ για την εκχώρηση της Διαχείρισης του Αεροδρομίου Αθήνας (ΔΑΑ), χαρίζοντας μισό δις €. Σκάνδαλο που αποκαλύψαμε από τις 2 Ιουλίου 2018 και μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση από τους Υπουργούς Ε. Τσακαλώτο και Χρ. Σπίρτζη.

Εκτύπωση

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΊΠΕΔΟ ΥΠΟΥΡΓΏΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΈΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΈΔΡΙΟ ΓΙΑ ΘΈΜΑΤΑ ΙΣΌΤΗΤΑΣ ΦΎΛΩΝ, ΣΤΟ ΠΛΑΊΣΙΟ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΉΣ ΠΡΟΕΔΡΊΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ. ΒΙΈΝΝΗ 11 – 12/10/18


Την βούληση του ελληνικού Υπουργείου Εσωτερικών και του επικεφαλής Υπουργού κ. Αλ. Χαρίτση, να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αναβάθμιση των θεμάτων Ισότητας Φύλων στην ατζέντα πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετέφερε στην Βιέννη στις 11 και 12 Οκτωβρίου η αρμόδια Υφυπουργός κ. Μ. Χρυσοβελώνη. Εκεί πραγματοποιήθηκε συνέδριο (“Gender Equality and You, Young Voices Joint Initiative”) αλλά και άτυπη σύνοδος σε επίπεδο Υπουργών αρμόδιων για θέματα Ισότητας Φύλων (“Informal Meeting of EU Gender Equality Ministers”) που έγιναν με πρωτοβουλία της αυστριακής προεδρίας, η οποία ασκεί τα σχετικά καθήκοντα στο Συμβούλιο της Ευρώπης από τον Ιούνιο που πέρασε, μέχρι και το τέλος του χρόνου. Σκοπός της διοργάνωσης ήταν να ξαναμπούν τα θέματα της Ισότητας Φύλων και των δικαιωμάτων της Γυναίκας στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα, να προωθηθούν νέες εκσυγχρονισμένες πολιτικές και αποφάσεις.
Πρόκειται για «εργαλεία» τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα στους προαναφερόμενους τομείς, για να αντιμετωπισθούν οι προκλήσεις της νέας εποχής στην οποία έχουμε εισέλθει.

add1

ad2