Εκτύπωση

ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΣ/ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΝΑ ΣΑΙ/ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΥΣ/ ΔΙΕΘΝΩΣ ΝΑ ΕΚΤΙΜΑΣΑΙ

Κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στο εξωτερικό με συνάδελφους Χωρίς Σύνορα πληροφορηθήκαμε ότι ο Μανώλης Γλέζος η δυναμική ζωντανή ιστορία της αντίστασης και της αδούλωτης θέλησης για ελευθερία (ΣΣ Τα χαρακτηριστικά δεν είναι δικά μας αλλά των συμμετεχόντων στο συνεργείο που μας συνόδευε) ασθένησε και βρισκόταν στο νοσοκομείο

ΣΩΤΗΡΙΑ με λοίμωξη του αναπνευστικού. Εντύπωση προξένησε στους Έλληνες Ομογενείς με τους οποίους συνεργαζόμαστε κατά την περιοδεία το ενδιαφέρον που έδειξαν οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί που συμμετείχαν σ αυτό το ντοκιμαντέρ. Προσπαθήσαμε επανειλημμένα να πάρουμε το νοσοκομείο αλλά μεταξύ του τηλεφωνικού κέντρου και των πληροφοριών που μας μεταβίβαζαν χανόταν η επαφή. Σήμερα που επιστρέψαμε για να κάνουμε μια βόλτα στην έρημη και θλιμμένη Πλάκα που δεν αναγνώρισαν και άλλοτε έσφυζε από μασκαράδες φώτα γέλια και γλέντια… Με σκοπό να συμμετέχουν στο πέταγμα του χαρταετού οι φιλοξενούμενοι μας πριν αναχωρήσουν για τις πατρίδες τους πληροφορηθήκαμε πως είχε από το νοσοκομείο ο Μανώλης και βρισκόταν σπίτι του.

 

Με τηλεδιάσκεψη πήραμε επικοινωνήσαμε με τους εντός κι εκτός ρεπόρτερς και πήραμε ψήφισμα για «σιδερένιος και καλή δύναμη» για άμεση επιστροφή του στη Βουλή για τις πάσης φύσεως αποζημώσεις που οφείλονται σ αυτή τη χώρα και στους Έλληνες.

Αυτές είναι οι παγκόσμιες ευχές που πιστεύουμε ότι θα στείλουν το μήνυμα που πρέπει σ έναν αιώνιο αγωνιστή ο οποίος πιστεύουμε πως για πολλά χρόνια ακόμα θα στέκεται στις πρώτες γραμμές.