Εκτύπωση

Β ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15’ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ!!

Κύριε Υπουργέ,

 

Έπειτα από αιφνιδιαστική ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ στις 23 Ιουνίου του 2017, δόθηκαν οδηγίες προς τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς, σχετικά με τις ιατρικές επισκέψεις των ασφαλισμένων, χωρίς όμως να έχει γίνει η οποιαδήποτε προγενέστερη διαβούλευση με τις ενώσεις και τους εκπροσώπους των ιατρών.

Συγκεκριμένα, όλοι οι ιατροί υποχρεούνται να μην υπερβούν το μέγιστο καθορισμένο αριθμό των 20 ημερήσιων επισκέψεων και των 200 μηνιαίως με ελάχιστο χρόνο ιατρικής επίσκεψης τα 15 λεπτά.

 

Με τις συγκεκριμένες οδηγίες τίθενται ασφυκτικοί χρονικοί περιορισμοί, αλλά και μία κατανομή επισκέψεων με όρους λογιστικούς. Δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα για τις απαιτήσεις της κάθε ιατρικής ειδικότητας. Λείπει η αναγκαία ευελιξία που θα δώσει στους ιατρούς τη δυνατότητα να εξετάζουν τους ασθενείς τους με άνεση , χωρίς τη Δαμόκλειο Σπάθη των αριθμητικών περιορισμών.

Για το λόγο αυτό, τονίζουμε την ανάγκη να προηγηθεί ουσιαστική διαβούλευση έτσι ώστε να προκύψει ένα λειτουργικό πλαίσιο για τη διαχείριση των 200 επισκέψεων που αντιστοιχούν σε κάθε ένα από τους συμβεβλημένους ιατρούς. Ένα πλαίσιο με όρους που θα διευκολύνουν την προσβασιμότητα των ασφαλισμένων αλλά και την απρόσκοπτη άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος.

Αυτή η άμεση ισχύς των συγκεκριμένων οδηγιών, τροποποιεί την υφιστάμενη σύμβαση των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα να καταστρατηγούνται οι συμβατικές υποχρεώσεις του οργανισμού.

 

 

Κατόπιν όλων αυτών,

 

Ερωτάστε:

 

  1. Προτίθεστε να ανακαλέσετε την ανωτέρω οδηγία με σκοπό την ουσιαστική διαβούλευσή της με τους αρμόδιους φορείς υγείας, έτσι ώστε να βελτιωθεί η υφιστάμενη περίθαλψη και να διασφαλιστεί η προσβασιμότητα των ασφαλισμένων, χωρίς να καταστρατηγούνται οι όροι άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος;

 

 

 

         -ΟI-

     ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

 

 

          ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

 

 

ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΟΝΑΣ

 

 

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ

 

 

ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

 

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

 

 

                                                                                     ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

 

 

ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

 

ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ

 

 

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

 

 

ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

 

ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

 

 

ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

 

ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

 

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ

 

 

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 

 

ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 

 

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

add1

ad2