Εκτύπωση

ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΆΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΈΣΒΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΈΑΣ

Σχετική εικόναΟ Βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Εξωτερικών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, συναντήθηκε την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου, με τον  Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας, κ. Soo-suk Lim.

Οι κ.κ. Κουμουτσάκος και Soo-suk Lim συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος με έμφαση στις διμερείς οικονομικές σχέσεις. Συγκεκριμένα, ο κος Κουμουτσάκος υπογράμμισε την ανάγκη να εξισορροπηθεί το υπάρχον ανισομερές και ελλειμματικό εις βάρος της Ελλάδας διμερές εμπόριο. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των κορεατικών επενδύσεων στην Ελλάδα, καθώς και ότι οι εξαγωγές της Ελλάδας προς την Δημοκρατία της Κορέας μπορούν να βελτιωθούν. Ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση θα ήταν η παύση των απαγορευτικών μη δασμολογικών εμποδίων που αντιμετωπίζουν διάφορα ελληνικά προϊόντα.

κλικ για περισσότερα

Έμφαση δόθηκε επίσης στους τομείς της ναυτιλίας και της ναυπηγικής, δεδομένου ότι πάνω από 80 πλοία ελληνικών συμφερόντων ναυπηγούνται αυτή την περίοδο στην Δημοκρατία της Κορέας.

 

Οι κ.κ. Κουμουτσάκος και Soo-suk Lim συμφώνησαν ότι υπάρχουν όχι μόνο δυνατότητες και ευκαιρίες, αλλά και η απαραίτητη πολιτική βούληση για ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων Ελλάδας- Δημοκρατίας της Κορέας.

Στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, σημείωσαν επίσης ότι θα είναι αμοιβαία επωφελής η εμβάθυνση της ήδη εξαίρετης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών που λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Στη συνάντηση, που έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του Κορεάτη Πρέσβη, ο κ. Κουμουτσάκος ενημέρωσε τον τελευταίο για ζητήματα ιδιαίτερου ελληνικού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, τη στρατηγική έντασης που εφαρμόζει η Τουρκία στην περιοχή και τις εξελίξεις στη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Σημείωση: H Δημοκρατία της Κορέας δεν έχει συνάψει διπλωματικές σχέσεις με τα Σκόπια, ενώ τάσσεται και υπέρ της επανένωσης της Kύπρου, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

add1

ad2