Εκτύπωση

ΆΡΘΡΟ ΚΑΛΑΦΆΤΗ ΣΤΟΝ ΤΎΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΉ ΜΕΣΑΊΟΥ ΧΏΡΟΥ

Η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί στρατηγική μεσαίου χώρου, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τύπος της Θεσσαλονίκης». Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Αφού έστησε αποστασία σε βάρος του συνεταίρου του και ενσωμάτωσε στοιχεία από τη «δεξιά της δεξιάς», ο Αλ. Τσίπρας γίνεται, άλλη μια φορά, «Μαυρογιαλλούρος» και καταφεύγει σε τυφλό διχαστικό λόγο. Εκτοξεύει ύβρεις σε βάρος της πλειονότητας των Ελλήνων που απορρίπτουμε την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, μιλώντας για πατριδοκάπηλους. Ξέροντας πως δεν μπορεί να συσπειρώσει γύρω του, επιστρατεύει ψεύδη και διαστρεβλώσεις για να κατασκευάσει -σαν γνήσιος λαϊκιστής- «κοινό εχθρό» και να προκαλέσει αντισυσπείρωση.

Προκαλεί, ταυτόχρονα, κυνικά και αδίστακτα, προσδοκώντας ακραίες αντιδράσεις που θα ενοχλήσουν το πάλαι ποτέ ακροατήριό του. Έτσι ώστε να «πετύχουμε» εμείς αυτό που δεν μπορεί να κάνει ο ίδιος. Να σηκώσουμε από τον καναπέ τους προδομένους ψηφοφόρους του και να τους σπρώξουμε στις κάλπες. Εναντίον μας.

 

Μπροστά σε όλα αυτά, είναι δεδομένη η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας και του Κ. Μητσοτάκη να κοιτούμε μπροστά και να προετοιμαζόμαστε για αυτά που έχουν ανάγκη οι Έλληνες. Διαμορφώνουμε τις πολιτικές μας με όραμα, σχέδιο και πρόγραμμά για την Ελλάδα. Ετοιμάζουμε μεταρρυθμίσεις που φέρνουν νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις δουλειάς. Σχεδιάζουμε παρεμβάσεις για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας και την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων, στην υγεία, την παιδεία και τη δημόσια ασφάλεια. Διαμορφώνουμε οραματική και ταυτόχρονα ρεαλιστική πολιτική, που πάει τους Έλληνες πιο ψηλά, πιο μπροστά, πιο γρήγορα.

Οι προκλήσεις στο δρόμο της Πατρίδας μας είναι πολλές και πολύ σοβαρές. Αφορούν στα εθνικά μας θέματα, στην οικονομία, στην καθημερινότητά μας. Η αντιμετώπισή τους απαιτεί όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα. Απαιτεί σύνεση, τόλμη και εθνική ενότητα. Δυστυχώς, ωστόσο, αυτοί που κυβερνούν και παίρνουν τις αποφάσεις, πανικόβλητοι μπροστά στην ώρα του τέλους, επιχειρούν να φανατίσουν, να πολώσουν, να διχάσουν. Ξέροντας πλέον πως δεν μπορούν να συσπειρώσουν, επιχειρούν να αντισυσπειρώσουν. Επιστρατεύουν ψεύδη και διαστρεβλώσεις. Εκτοξεύουν ύβρεις, ακόμη και σε βάρος της πλειονότητας των Ελλήνων που απορρίπτουμε την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, μιλώντας για πατριδοκάπηλους. Σχεδιάζουν εκλογές με όρους μπαχαλάκια. Επιχειρούν να βάψουν με αίμα την αρένα.

Αντιπαρατασσόμαστε στην, επικίνδυνη για τη Δημοκρατία και τα εθνικά μας συμφέροντα, απόπειρά τους. Αποκρούουμε τα σχέδια που στόχο έχουν να παραδώσουν τις έννοιες της Πατρίδας, της πίστης και της παράδοσης σε ακραία μορφώματα. Απορρίπτουμε τις κραυγές και τις ύβρεις, αλλά χωρίς να κατρακυλούμε στα επίπεδά τους. Καταγγέλλουμε τις πρακτικές τους, αλλά με σεβασμό στους πολίτες που κάποια στιγμή τους ακολούθησαν. Αποδεικνύουμε έμπρακτα πως δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία σε λαϊκιστές και καιροσκόπους. Ακολουθούμε στρατηγική που δίνει στην πολιτική χρώμα και φως. Που μεταλαμπαδεύει, γενιά με γενιά, τις αξίες της Παράταξής μας. Που επενδύει στις αρχές της αλήθειας και του ρεαλισμού, της σύνεσης και της ευθύνης, του μέτρου και της μετριοπάθειας. Στρατηγική μεσαίου χώρου.