Εκτύπωση

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΏΝ ΕΘΝΙΚΉΣ ΆΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΏΝ ΥΠΟΘΈΣΕΩΝ ΑΠΌ ΤΟΝ ΈΛΛΗΝΑ ΕΠΊΤΡΟΠΟ ΤΗΣ Ε.Ε. ΜΑΡΓΑΡΊΤΗ ΣΧΟΙΝΆ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΥΡ/ΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

Μ. Σχοινάς: Ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή 10.000 αντρών για έλεγχο συνόρωνΜία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Έλληνα Επίτροπο κ.Μαργαρίτη Σχοινά πραγματοποιήθηκε, στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην αίθουσα της Γερουσίας.

Ο Έλληνας Επίτροπος, ο «δικός» μας Μακεδόνας Μαργαρίτης Σχοινάς ανέλαβε ένα ιδιαίτερα σημαντικό χαρτοφυλάκιο, με την αρμοδιότητα της Προώθησης του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, και ενημέρωσε τα μέλη των Επιτροπών για θέματα της αρμοδιότητάς του.
Στην τοποθέτησή του ο κ.Σχοινάς μίλησε στη Βουλή για το νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο που θα παρουσιαστεί το πρώτο τρίμηνο του 2020 και θα αντικαταστήσει τις συμφωνίες του Δουβλίνου.

Ειδικότερα, ο Έλληνας Επίτροπος ανέφερε ότι το νέο πλαίσιο θα στηρίζεται σε τρεις άξονες: προγράμματα στήριξης των χωρών προέλευσης, αυστηρή φύλαξη των συνόρων με Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή και πειστικό πρόγραμμα επιστροφών όσων δεν δικαιούνται άσυλο.
 
«Η Ελλάδα έχει καταβάλει υπέρμετρες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια, και κατάφερε να σταθεί όρθια, διαφυλάσσοντας την υπόληψη όλης της Ευρώπης», υπογράμμισε ο κ.Σχοινάς και τόνισε στα μέλη των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών ότι οι νέες δράσεις των τελευταίων μηνών από ελληνικής πλευράς για την αποσυμφόρηση των νησιών κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.