Εκτύπωση

ΜΑΝΏΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΆΝΝΗΣ: «ΤΑ ΣΎΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΕ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΣΎΝΟΡΑ ΤΗΣ ΚΎΠΡΟΥ»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης στην παρέμβασή του στη συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ότι οι κυρώσεις που επέβαλλε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποτελούν αφενός ένα σαφές μήνυμα αλληλεγγύης προς την Κύπρο και τον κυπριακό λαό και αφετέρου ένα σαφέστατο μήνυμα αποδοκιμασίας όλων αυτών που δεν σέβονται το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Εκτύπωση

ΤΕΕ: ΣΥΝΈΔΡΙΟ WASTE 2019 ΣΤΕΡΕΆ ΚΑΙ ΥΓΡΆ ΑΠΌΒΛΗΤΑ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και η τεχνοοικονομική ιστοσελίδα economix.gr διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, το Συνέδριο  WASTE 2019: Στερεά και Υγρά Απόβλητα. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, στην Αθήνα.

Το Waste 2019 εστιάζει στους επιστημονικούς και τεχνικούς τομείς της κυκλικής οικονομίας, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης όπως και της αξιοποίησης αποβλήτων και λυμάτων.

Εκτύπωση

ΨΉΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΈΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΊ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ ΩΣ Η «ΗΜΈΡΑ ΤΟΥ ΌΧΙ»

ΤΟ ΚΑΤΈΘΕΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΊ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΚΡΙΣ ΠΆΠΠΑΣ, ΤΖΟΝ ΣΑΡΜΠΆΝΗΣ ΚΑΙ ΓΚΑΣ ΜΠΙΛΙΡΆΚΗΣ

Ψήφισμα για τον χαρακτηρισμό της 28ης Οκτωβρίου, ως «Ημέρα του Όχι», κατέθεσαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων οι Ελληνοαμερικανοί βουλευτές Κρις Πάππας, Τζον Σαρμπάνης και Γκας Μπιλιράκης, στο οποίο υπογραμμίζουν την καθοριστική συμβολή της Ελλάδας στον αγώνα εναντίον των δυνάμεων του άξoνα.

Εκτύπωση

ΤΖΩΝ ΦΡΗΜΑΝ:Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ & ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Ο ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΟΣ ΤΩΝ ΤΑΝΚΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΙΕΣ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΕΣ

http://mikros-romios.gr/wp-content/uploads/2011/10/%CE%94%CE%91%CE%92%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3.jpgΣαν σήμερα πριν 71 χρόνια, γράφτηκε η Ελληνική Εποποιία στην Πίνδο στο θρυλικό πλέον 7αχώρι από μια χούφτα Έλληνες, που με τη βοήθεια γυναικών και παιδιών ακόμα αντιμετώπισαν με επικεφαλής τον τότε Αντισυνταγματάρχη Κωνσταντίνο Δαβάκη ο οποίος με τη στρατηγική ευφυία του και πρωτοποριακή τακτική.

Αντιμετώπισε πολλαπλάσια στρατιωτική δύναμη και την διαφημισμένη και την πολυσυζητημένη μεραρχία Αλπινιστών Τζούλια. Με ελιγμούς άμεσες ενισχύσεις στα κρίσιμα σημεία, αντεπιθέσεις και περικύκλωση των πάνοπλων Ιταλών τους ανάγκασε να υποχωρήσουν.

Εκεί ενώ βρισκόταν στην εμπροσθοφυλακή των επιχειρήσεων, έξι μέρες μετά από την αρχή των συγκρούσεων, τραυματιστηκε στο στήθος μ ένα βόλι, αλλά ο ατρόμητος αδάμαστος και αγαπημένος στους στρατιώτες του Δαβάκης που έμεινε στην ιστορία, δεν φοβήθηκε.

Εκτύπωση

ΤΕΛΕΤΉ ΠΑΡΆΔΟΣΗΣ - ΠΑΡΑΛΑΒΉΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΠΑΙΔΕΊΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΆΤΩΝ

09 07 19 kearameosΜε ιδιαίτερη τιμή και αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω σήμερα τα καθήκοντά μου στη νευραλγική και καίρια θέση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Και λέω νευραλγική και καίρια καθώς η Παιδεία μας καθορίζει εν πολλοίς το παρόν αλλά και το μέλλον της χώρας. Μια θέση που μου εμπιστεύθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος όπως γνωρίζετε αποδίδει ξεχωριστή βαρύτητα στην Παιδεία και σε όσα σηματοδοτεί, στο πλαίσιο της αναγκαίας στροφής της χώρας μας προς ένα νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης. Η παιδεία συνιστά για εμάς τη μεγαλύτερη επένδυση για τη χώρα μας με πραγματικά μακροπρόθεσμα οφέλη.