Εκτύπωση

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ & ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μετά την υιοθέτηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της Γραπτής Δήλωσης για την καθιέρωση Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά του ενδοσχολικού εκφοβισμού και της βίας, τώρα οι προσπάθειες συνεχίζονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Στο πλαίσιο της εντατικοποίησης αυτών των προσπαθειών, ο ευρωβουλευτής ΝΔ, κ. Γ. Κουμουτσάκος, είχε συναντήσεις με την αρμόδια για τις Ψηφιακές Τεχνολογίες Επίτροπο, κα. N. Kroes, και την υπεύθυνη για θέματα Νεολαίας και Εκπαίδευσης Επίτροπο κα. Α. Βασιλείου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.
"Η υπερψήφιση της πρότασης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν το πρώτο σημαντικό και απαραίτητο βήμα. Τώρα πρέπει να εξασφαλίσουμε και την ενεργό στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής", τόνισε ο Έλληνας ευρωβουλευτής στις εν λόγω συναντήσεις. Από την πλευρά τους, οι δύο Επίτροποι επιβεβαίωσαν ότι αντιμετωπίζουν θετικά την καθιέρωση μιας τέτοιας Ευρωπαϊκής Ημέρας.
Σημειώνεται ότι η ελληνική πρωτοβουλία, που υιοθετήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχει την πλήρη στήριξη της Συνομοσπονδίας Οικογενειακών Οργανώσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία τους προσεχείς μήνες πρόκειται να εγκαινιάσει καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού- μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων- για το εξαιρετικά επικίνδυνο φαινόμενο του ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού. Επίσης, ο κ. Κουμουτσάκος, στις συναντήσεις με τις συναρμόδιες Επιτρόπους, υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του προγράμματος Safer Ιnternet για ένα πιο ασφαλές και καλύτερα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών περιβάλλον. Παράλληλα, εξετάζονται οι δυνατότητες που προσφέρουν και άλλες μορφές δράσης.

add1

ad2