Εκτύπωση

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ Ε.Κ., ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/5/2013 ΜΕ ΘΕΜΑ: ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;

Η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Άννυ Ποδηματά και το Κέντρο Πολιτικού Προβληματισμού «Μιχάλης Παπαγιαννάκης» προσκαλούν σε εκδήλωση-συζήτηση την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τον θάνατο του Μιχάλη Παπαγιαννάκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (αίθουσα ASP 5E2) στις 18:45 το απόγευμα.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η έκδοση Για μια Δημοκρατική και Οικολογική Αριστερά από τους συγγραφείς: Νίκο Χριστοδουλάκη, πρ. Υπουργό και Καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ξενοφώντα Γιαταγάνα, πρ. Νομικό Σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιάννη Σακιώτη, Πολιτικό Επιστήμονα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ θα συμμετέχει και ο Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο επιμελητής της έκδοσης Ηλίας Ευθυμιόπουλος, Περιβαλλοντολόγος-Συγγραφέας.

Το βιβλίο είναι το πρώτο μιας σειράς εκδόσεων, υπό την αιγίδα του Κέντρου Πολιτικού Προβληματισμού «Μιχάλης Παπαγιαννάκης» και φιλοδοξεί να συμβάλει στην παραγωγή μιας σύγχρονης πολιτικής θεωρίας απαλλαγμένης από δογματισμούς και στερεότυπα και εν τέλει στη δημιουργία ενός νέου υποδείγματος για μια προοδευτική αριστερή πολιτική και διακυβέρνηση στην Ευρώπη, όραμα για το οποίο με σθένος εργάστηκε και ο ίδιος ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης, ως πολιτικό στέλεχος και Ευρωβουλευτής. Στο βιβλίο γράφουν οι Νίκος Αλιβιζάτος, Ξενοφών Γιαταγάνας, Ηλίας Ευθυμιόπουλος, Δημήτρης Ιμπραήμ, Στάθης Κουρνιώτης, Σάκης Κουρουζίδης, Λεωνίδας Λουλούδης, Μάνος Ματσαγγάνης, Δημήτρης Οικονόμου, Βασίλης Πεσμαζόγλου, Γιάννης Σακιώτης, Δήμος Τσαντίλης και Νίκος Χριστοδουλάκης και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πλέθρον.

add1

ad2