Εκτύπωση

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΣΕ ΚΥΘΗΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

mk FOTO webΜε την ερώτησή τους που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Σεπτέμβριο στο Στρασβούργο οι ευρωβουλευτές επισημαίνουν τις σοβαρές υλικές ζημιές πολύ μεγάλης κλίμακος που προκαλούν οι πυρκαγιές αλλά και το σημαντικότερο τις ανθρώπινες απώλειες.
 
Τονίζουν, επίσης, όχι μόνο την έλλειψη ειδικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και της ξηρασίας αλλά κυρίως την ανάγκη περαιτέρω κοινοτικής αλληλεγγύης και βοήθειας.
Και καταλήγοντας ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κινητοποιήσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης ώστε να επιδείξει μεγαλύτερη ευελιξία προκειμένου να αντιμετωπίσει τις σοβαρές ζημίες που προκαλούνται από τις πυρκαγιές.
 
Να δρομολογήσει τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς παρέμβασης για τη δημιουργία των κατάλληλων νομικών και δημοσιονομικών μέσων, μέσω ενός κοινοτικού οργανισμού για την προστασία των δασών.
Να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις οδηγιών για την καταπολέμηση των πυρκαγιών και της ξηρασίας στην ΕΕ, όπως γεωργικές ενισχύσεις για τη δημιουργία και τη συντήρηση πυροπροστατευτικών έργων.

add1

ad2