Εκτύπωση

Γ. ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ:«ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ»

Γ. Χατζηθεοδοσίου:«Είναι η ώρα να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις»Την επικαιρότητα του διημέρου μονοπώλησε η εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Και είναι απόλυτα λογικό, καθώς σύσσωμη η επιχειρηματική κοινότητα αλλά και η κοινωνία περίμενε να ακούσει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που θα χαράξουν την επόμενη μέρα της χώρας. Κατ΄αρχάς οφείλουμε να πούμε ότι έλειψαν οι αναφορές που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν περαιτέρω το πολιτικό κλίμα. Ο κ. Τσίπρας εστίασε στην ανάγκη τόνωσης της επιχειρηματικότητας, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στην συνέντευξη Tύπου που παραχώρησε, στη νεανική επιχειρηματικότητα, στην καινοτομία, στην προσέλκυση επενδύσεων και γενικά έδωσε τον τόνο ότι η κυβέρνηση εστιάζει στους Έλληνες επιχειρηματίες, κάτι που θεωρείται ως καλός οιωνός.
Εκτύπωση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (ΕΓΔΙΧ).

Εκπαιδευτικά σεμινάρια για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων διοργανώνει την επόμενη εβδομάδα η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ).

Την Τετάρτη 26 Ιουλίου, θα ενημερωθούν οικονομολόγοι και λογιστές, την Πέμπτη 27 Ιουλίου, δικηγόροι και την Παρασκευή 28 Ιουλίου, οι Συντονιστές του Μητρώου της ΕΓΔΙΧ και πιστοποιημένοι διαμεσολαβητές του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εκτύπωση

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ανασχηματισμός: Νέος υπουργός Οικονομίας ο Δημήτρης Παπαδημητρίου Δεν έχει περάσει πολύς καιρός απ’ όταν σας είχα μεταφέρει ένα θετικό μήνυμα για την οικονομία γενικά,  την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) και τον  Νομό Κοζάνης ειδικότερα, γνωρίζοντας πως το βασικό πρόβλημα της περιοχής είναι η υψηλή ανεργία  και η εξάρτηση από τον λιγνίτη και τη ΔΕΗ.

 Το μήνυμα αυτό ήταν διπλό, ότι δηλαδή η ελληνική  οικονομία ανακάμπτει το 2017 κι ότι η ανάκαμψη αυτή  βασίζεται σε μία αλλαγή πορείας την οποία οδηγεί  τόσο η μακροοικονομική εξισορρόπηση και η  επιβεβλημένη από την κρίση και το μνημόνιο δημοσιονομική προσαρμογή, όσο και η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας που σχεδιάσαμε με την Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική (ΕΑΣ), και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

 

Εκτύπωση

ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΣΤΑΘΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Σταθάκης ΓεώργιοςΤην ολοκλήρωση μέχρι το τέλος του έτους του ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας ανήγγειλε ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ο Υπουργός έθεσε ως στόχο την ενίσχυση του μεριδίου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα, με παράλληλη διατήρηση σημαντικού μεριδίου και για τον λιγνίτη, στο πλαίσιο που επιτρέπει η Συνθήκη των Παρισίων.

 

Εκτύπωση

Η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ TOTAL-EXXONMOBIL-ΕΛ.ΠΕ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΕΝΩ Η ENERGEAN OIL & GAS ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ΙΟΝΙΟ)

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ενέκρινε τις αιτήσεις της κοινοπραξίας, Total-ExxonMobil-ΕΛ.ΠΕ. καθώς και της εταιρίας Energean Oil & Gas, για παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε νέες θαλάσσιες περιοχές. Σχετική θετική γνωμοδότηση προς τον ΥΠΕΝ είχε υποβάλει η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων Α.Ε. (ΕΔΕΥ).

add1

ad2