Εκτύπωση

ΤΟ Ε.Κ. ΖΗΤΑ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ Α.Π.Ε. ΓΙΑ ΤΟ 2030 & ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ Α.Π.Ε.

Σε ψηφοφορία που διεξήχθη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε την επέκταση των δεσμευτικών στόχων για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.) στο 2030.


«Για ακόμα μία φορά το Κοινοβούλιο αναγνώρισε, μέσα από την απαίτηση για φιλόδοξους δεσμευτικούς στόχους, τη σημαντική προσφορά της βιομηχανίας των Ανανεώσιμων Πηγών στην Ευρωπαϊκή οικονομία, στις θέσεις εργασίας, στην ενεργειακή ασφάλεια και στην προστασία του κλίματος» ανέφερε ο Stephane Bourgeois, Επικεφαλής Ρυθμιστικών Θεμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (EWEA).
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να λάβει υπ' όψιν της μέσα στις επόμενες εβδομάδες, οπότε και θα εκδώσει την Πράσινη Βίβλο αναφορικά με την ενεργειακή πολιτική για το 2030, τη στήριξη του Κοινοβουλίου για δεσμευτικό στόχο Α.Π.Ε. »
Οι ευρωβουλευτές κατήγγειλαν επίσης ως επιζήμια για την εμπιστοσύνη των επενδυτών τις αναδρομικές αλλαγές που έχει υποστεί ο μηχανισμός στήριξης των Α.Π.Ε. σε διάφορα κράτη μέλη της Ε.Ε. περιλαμβανομένης της Ελλάδας.
Η ανωτέρω απόφαση λήφθηκε στο πλαίσιο της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής σχετικά με την έκθεση Τζαβέλα για τον Οδικό Ενεργειακό Χάρτη του 2050.
Η Πράσινη Βίβλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να κυκλοφορήσει την 27η Μαρτίου.