Εκτύπωση

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Τη θέση-κλειδί που κατέχει ο ελληνικός τουρισμός στην αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας και την αξία που έχει η έννοια της φιλοξενίας για τους κατοίκους της, επισήμανε ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Αυστρία, Θεμιστοκλής Δημίδης, στο χαιρετισμό του στη μεγάλη εκδήλωση προβολής για τα νησιά των Κυκλάδων -Σίφνος, Μήλος, Πάρος και Ίος- που έγινε στο ιστορικό κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στη Βιέννη.


Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε το γραφείο Αυστρίας του ΕΟΤ, ο πρεσβευτής, εξαίροντας το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος των Κυκλάδων, υπογράμμισε τη σημασία της προώθησης και της προβολής του ελληνικού τουρισμού και των ελληνικών τουριστικών προορισμών, ειδικότερα σε μια χώρα, όπως η Αυστρία, της οποίας εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες επισκέπτονται παραδοσιακά, κάθε χρόνο την Ελλάδα.
Χαιρετισμούς στην εκδήλωση, που πλαισιώθηκε από παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και μουσική, απηύθυναν δημοτικοί άρχοντες των κυκλαδίτικων νησιών.
Αξίζει να σημειωθεί, πως κατά μέσο όρο πάνω από 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, ενώ η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της –8,4 εκατομμύρια κάτοικοι– βρίσκεται, εδώ και χρόνια, στην πρώτη θέση, από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

 

greekreporter.gr