Εκτύπωση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ & ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ

Ξεκινώντας πρώτη τις παραδοσιακές εκδηλώσεις για την τουριστική περίοδο η Περιφέρεια Κρήτης παρουσίασε σε ξενοδοχείο της Μόσχας την παραδοσιακή κουζίνα και τα προϊόντα της Μεγαλονήσου, υπό το νέο brand name της «Γης των Αξιών».


Την εκδήλωση άνοιξε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Ιωάννης Πλώτας, ο οποίος κάλεσε τους Ρώσους τουρίστες να γνωρίσουν "τις ευλογημένες γεύσεις και τα πιάτα της Μεγαλονήσου", αλλά και να διαδώσουν στους φίλους τους ότι η Κρήτη τους περιμένει με ανοιχτές αγκάλες.
Την κεντρική ομιλία εκφώνησε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη, χαιρετίζοντας τους πολυάριθμους προσκεκλημένους, δημοσιογράφους και διακινητές προϊόντων εκ μέρους και του Περιφερειάρχη Σ.Αρναουτάκη. Η κ. Βρέντζου περιέγραψε τις αξίες της ζωής του νησιού, που από τη Μινωική εποχή, διασταυρώνει τους πολιτισμούς στο κέντρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και εγκωμίασε την κρητική διατροφή, που αρχίζει όλο και ευρύτερα να γίνεται γνωστή στη Ρωσία, ως βάση της μεσογειακής κουζίνας.
Παρόμοια εκδήλωση προηγήθηκε και στο Κίεβο της Ουκρανίας, όπου επίσης έτυχε της υποστήριξης, της πρωτοβουλίας Sympossio, για τον γευσιγνωστικό τουρισμό, που υποστηρίζει η ξενοδοχειακή αλυσίδα Aldemar, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλό της Αλέξανδρο Αγγελόπουλο.
Ο σεφ Πέτρος Λαμπρινίδης από τον Κρουσώνα του Ηρακλείου ετοίμασε εδέσματα και πιάτα εμπνευσμένα από τα παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης και κέρδισε τις εντυπώσεις προσκαλώντας απευθείας στα ρωσικά το ενθουσιασμένο κοινό του να δοκιμάσει τις μαγειρικές του ικανότητες στην κρητική κουζίνα.

 

greekreporter.gr