Εκτύπωση

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 100 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ, ΦΕΡΝΟΥΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!

ΠΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ αξίας 100 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση ακινήτων της εταιρείας «Παπαστράτος», θα δώσουν νέα πνοή στον Πειραιά και οι διάφορες πτυχές του νέου ασφα­λιστικού, ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης, στη συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΠ. «Έπειτα από 8 χρόνια οικονομικής ύφεσης και αποεπένδυσης, χαιρετίζουμε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, όπως οι προαναφερθείσες, καθώς συμβάλλουν στη δημιουργία ενός σύγχρονου επι­χειρηματικού περιβάλλοντος στον Πειραιά», τόνισε σχετικά ο Πρόεδρος ΕΒΕΠ και ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

Στην συνέχεια, ο κ. Δ. Ανδριόπουλος ανέφερε ότι «η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimandπροωθεί με ταχείς ρυθμούς επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο προβλέπει την ανάπλαση τριών οικοδομικών τετραγώνων στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, τα οποία στέγαζαν στο παρελθόν τις αποθήκες, την παλιά εργοστασιακή μονάδα και το λιθογραφείο της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος». Στο πρώτο από τα τρία οικοδομικά τετράγωνα πρόκειται να δημιουργηθούν γραφεία και υπόγειες θέσεις παρκινγκ. Τα σχέδια της εταιρείας για τα άλλα δύο οικοδομικά τετράγωνα, προβλέπουν την κα­τασκευή γραφείων, μίας ξενοδοχειακής μονάδας, ενός μικρού συνεδριακού κέντρου, επιπλωμένων κατοικιών, χαίρων στάθμευσης, καθώς και μουσείου της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος». «Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε στον Πειραιά επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας και ναυτιλιακές εταιρείες, που έχουν ανάγκη από σύγχρονους λειτουργικούς χώρους» συμπλήρωσε και παρότρυνε τους παρευρισκόμενους να καταθέσουν κοινή πρόταση επιχειρηματικής ανάπτυξης για την περιοχή.

 

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης, ο κ. Κ. Σιγαλάκος, Αν­τιδήμαρχος Δόμησης και ΓΣΠ & Αρχιτεκτονικού & ΑΤΕ του Δήμου Πειραιά, ο οποίος αναφέρθηκε στο Σύμφωνο Συ­νεργασίας που έχει συναφθεί, μεταξύ του Δήμου και της "Dimand", ο Α Αργουδέλης, Αντιδήμαρχος Δ/νσης Οδοποιίας - Αποχέτευσης Δήμου Πειραιά καθώς επίσης και ο κ. Α. Μουζάκης, φοροτεχνικός, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις φορολογικού περιεχομένου.

add1

ad2