Εκτύπωση

ΈΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΑΡΑΛΙΑΣ κ. ΤΖΕΝΗΣ ΜΙΚΆΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΊΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΜΕΛΟΎΝ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΥΓΕΊΑΣ ΤΟΥΣ

Η ομογενής υπουργός Υγείας της Βικτώριας, Τζένη Μικάκου, απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην αμελούν τα προβλήματά υγείας τους εν μέσω του lockdown την ώρα που τα στοιχεία δείχνουν σημαντική μείωση των προσερχομένων στις μονάδες επειγόντων περιστατικών. Μεταξύ αυτών που παραμελούν την υγεία τους, βάσει των στοιχείων, μπορεί να είναι και άνθρωποι που υποφέρουν από καρκίνο, οι οποίοι αποφεύγουν τις επισκέψεις σε νοσοκομεία, από φόβο ενδεχομένως για τον κορονοϊό.Είναι σαφές ότι οι άνθρωποι αναβάλλουν σημαντικές ιατρικές εξετάσεις για σοβαρά προβλήματα υγείας, επεσήμανε η κ. Μικάκου, ενώ ο πολιτειακός πρωθυπουργός, Daniel Andrews σχολίασε πως οι αποφάσεις που λαμβάνουν κάποιοι, είναι πιθανώς λανθασμένες. Η βοήθεια στα νοσοκομεία, είπε, θα σας προσφερθεί με ασφαλή τρόπο.

Ειδικότερα, η κ. Μικάκου τόνισε πως είναι σημαντικό, ενώ παραμένουμε σε εγρήγορση για τον κορονοϊό, να μην παραμελούμε άλλες υγειονομικές ανάγκες. Οι υπηρεσίες Υγείας, είπε, καταγράφουν ανησυχητική μείωση προσερχομένων στα τμήματα επειγόντων, κάτι που δείχνει πως οι άνθρωποι αναβάλλουν την αναζήτηση σημαντικής ιατρικής φροντίδας, η οποία θα μπορούσε να παίξει κρίσιμο ρόλο για τη ζωή τους.


 

Εκτύπωση

Η ΠΡΩΤΟΠΌΡΑ ΟΜΟΓΕΝΉΣ ΔΡ ΒΆΣΩ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΎΛΟΥ ΞΕΧΩΡΊΖΕΙ ΣΤΗ ΛΊΣΤΑ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΊΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΊΑΣ

Στους πενήντα επαγγελματίες στον χώρο της εκπαίδευσης που επιλέχθηκαν για την εξαιρετική τους συνεισφορά στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τους τελευταίους 12 μήνες ξεχώρισε και η Δρ Βάσω Αποστολοπούλου, γνωστή παγκοσμίως και πολυβραβευμένη για το επιτεύγματά της στο χώρo της ιατρικής έρευνας.

........................................................................................................

Εκτύπωση

Εχουν ευθυνες και υποχρεωσεις

Οι γενικές συνελεύσεις και άλλες πάσης φύσεως συνεδριάσεις των Ομοσπονδιών της Ομογένειας έχουν διακοπεί, εδώ και μήνες. Ομως, δεν θα αργήσουν να συνεχιστούν.

Χρήσιμο, λοιπόν, είναι να επισημάνουμε μια απαράδεκτη τακτική, που συνήθως, παρατηρείται από ορισμένους αντιπροσώπους οι οποίοι δεν ενημερώνουν τα σωματεία τους για τα συζητούμενα και τις αποφάσεις στις διάφορες συνεδριάσεις. Ενα το κρατούμενο. Και δεύτερον, στις συνεδριάσεις αυτές, δεν μεταφέρουν τις επίσημες θέσεις και εισηγήσεις των σωματείων που αντιπροσωπεύουν, αλλά παρουσιάζουν τις προσωπικές τους. Που υπάρχει κίνδυνος να είναι αντίθετες με εκείνες των σωματείων τους.

 

Εκτύπωση

ΓΙΆΝΝΗΣ ΒΈΛΟΣ: ΜΕΊΩΣΗ ΤΕΛΏΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΊΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΉΝ ΤΗ ΔΎΣΚΟΛΗ ΣΥΓΚΥΡΊΑ

Προσαρμοσμένο στις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία του κορονοϊού στην οικονομία και την κοινωνία, με έμφαση στη μείωση τελών και τη συνεργασία με τους πολίτες, είναι το πρόγραμμα του κ. Γιάννη Βέλου (John Velos), ο οποίος είναι υποψήφιος στην περιοχή North Ward του δήμου Stonnington, στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση στις 24 Οκτωβρίου.

Εκτύπωση

ΤΟ ΒΡΑΒΕΊΟ «ΟΔΥΣΣΈΑΣ» ΣΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΌ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΈΡ ΑΠΌΔΗΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εβδομάδα του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου «Πέρα από τα Σύνορα», μια γιορτή του πολιτισμού που, εν μέσω πανδημίας, δέχτηκε 304 συμμετοχές από 50 χώρες. Διοργανωτές ήταν το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών σε συνεργασία με τις Ecrans des Mondes (Παρίσι) και τη Society for the Restoration of Megisti, Castellorizo (Σίδνεϊ).