Εκτύπωση

ΓΕΎΜΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΉΝ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΌΜΕΝΟΥ ΠΡΟΈΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΘΗΡΑΪΚΉΣ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑΣ ΑΥΣΤΡΑΛΊΑΣ, ΒΊΚΤΩΡΑ ΚΥΠΡΙΏΤΗ

Τον μακροβιότερο πρόεδρο στην ιστορία του οργανισμού, Βίκτωρα Κυπριώτη, τίμησε η Κυθηραϊκή Κοινότητα Αυστραλίας, με γεύμα και εκδήλωση την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου, στο Kyle Bay της Νέας Νότιας Ουαλίας, στην οποία παρευρέθηκε πλήθος κόσμου για να τον τιμήσει για την προσφορά του στον Σύλλογο αυτά τα 18 χρόνια.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, κ. Χρήστος Καρράς, με τη σύζυγό του και Εμπορική Ακόλουθο, κυρία Κάτια Γκικιζά, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυναικών Ελλάδας, της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Rosebay, του Συλλόγου Καστελοριζίων, του Ελληνικού Συλλόγου και της “Εστίας”, πρώην πρόεδροι της Κυθηραϊκής Κοινότητας κ.ά.

Εκτύπωση

ΤΟ ΔΉΜΑΡΧΟ ΠΎΡΓΟΥ ΕΠΙΣΚΈΦΘΗΚΕ Ο ΟΜΟΓΕΝΉΣ ΚΩΝ. ΜΆΡΚΟΣ

Το δήμαρχο Πύργου επισκέφθηκε ο ομογενής Κων. ΜάρκοςΜία ευχάριστη συνάντηση είχε σήμερα ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής στο γραφείο του στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο με τον συμπολίτη Κωνσταντίνο Μάρκο, ο οποίος δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια επιχειρηματικά στην γερμανική πόλη Molln (προάστιο του Αμβούργου Γερμανίας),και είναι Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού της πόλης.
Ο κ. Μάρκου επισκέφθηκε με την Γερμανίδα σύζυγό του την πόλη του Πύργου και θέλησε να δει τον Δήμαρχο κ. Λιατσή, με τον οποίο τον συνδέει γνωριμία πολλών ετών. Ο κ. Μάρκου εντυπωσιάσθηκε από τα έργα ανάπλασης της κεντρικής πλατείας και συνεχάρη τον Δήμαρχο για τα έργα.

Εκτύπωση

Μια ομογενης 104 ετων

Η κυρία Μαίρη Μοσχάτου είναι από τις μακροβιότερες ομογενείς σήμερα στις ΗΠΑ καθότι συμπλήρωσε το 104ο έτος της ηλικίας της.

Στα γενέθλιά της, από όπου η φωτογραφία παραπάνω την επισκέφθηκε ο ανιψιός της κ. Ιωάννης Κουμπιάδης, ενώ δίπλα είναι ο γιος της, κ. Γεώργιος Μοσχάτος.

πηγή:ekirikas.com

Εκτύπωση

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΑΗΕΡΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ

Η ΑΗΕΡΑ θα στείλει επίσημη πρόσκληση σε όλες τις ομογενειακές οργανώσεις προκειμένου να τις ενημερώσει για την έρευνα που έκανε στην Ελλάδα σχετικά με το πυρόπληκτο Μάτι και από κοινού να συνεννοηθούν για την πιο αποτελεσματική τους δράση.

Ο ύπατος πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ, κ. Τζορτζ Λούκας, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» και αναφερόμενος στο έκτακτο ταξίδι του στην Ελλάδα, μαζί με τον γενικό διευθυντή Βασίλη Μωσαϊδη, είπε ότι «ένας από τους στόχους που θέλαμε να πετύχουμε, και παρά το γεγονός πως δεν υπήρχαν πρωτοσέλιδα στην Αμερική γι’ αυτή τη χειρότερη φωτιά στην Ιστορία της Ευρώπης, αυτή είναι η πρώτη μας σκέψη και το πρώτο μας συναίσθημα. Θέλαμε να δείξουμε στην Ελλάδα και στη Διασπορά ότι είμαστε δίπλα στα θύματα και ο καλύτερος τρόπος ήταν να βρεθούμε εδώ δίπλα τους. Και, δεύτερον, να ενημερώσουμε την οικογένεια της ΑΗΕΡΑ και όλη τη Διασπορά για τα αποτελέσματα των ερευνών μας και πώς να βοηθήσουμε ειδικότερα».

Εκτύπωση

ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΑΔΗΣ: ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ AXION HELLAS

Με την ιδιότητα του στελέχους της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας (The Hellenic Initiative Australia) η οποία ενίσχυσε το έργο της Axion Hellas με 50.000 δολάρια, ο κ. Παπαστεργιάδης επισκέφθηκε την Χίο και τα Ψαρά όπου δεκάδες εθελοντές πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.

Όπως δήλωσε στον «Νέο Κόσμο» ο κ. Παπαστεργιάδης, «πιστοί στην υπόσχεσή τους, οι εθελοντές της Axion Hellas για δεύτερη φορά, προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους κατοίκους της βόρειας Χίου στο Δήμο Αμανής και των Ψαρών κατά τη διάρκεια του 6ου Διάπλου που έλαβε χώρα στα νησιά του βόρειου Αιγαίου».

add1

ad2