Εκτύπωση

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΈΣ ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΣΥΝΈΔΡΙΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΈΝΩΣΗ ΟΜΟΓΕΝΏΝ

Με κάθε ευκαιρία οι ομογενείς μας δείχνουν ότι είναι κοντά στην πατρίδα τους, ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών, Παντελής Μπουρνιάς, με αφορμή την δωρεά από την χιακή Ομογένεια της Βαλτιμόρης, στην Εθελοντική Ομάδα του Λιθίου, πιο συγκεκριμένα ενός τεποζίτου και μιας αντλία, προκειμένου να εξοπλιστούν για την πυροπροστασία της περιοχής.

Παράλληλα η Ένωση Ομογενών Χίου για μια ακόμη χρονιά θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις την καλοκαιρινη περίοδο.

Εκτύπωση

ΟΜΟΓΈΝΕΙΑ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΝΊΚΟΥ ΜΠΆΡΔΗ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΣΤΈΦΑΝΟ ΓΚΊΚΑ.

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέφανο Γκίκα για την εκλογή του απέστειλε ο Πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας και Επίτιμος Πρόεδρος του Πανκερκυραϊκού Συλλόγου Αμερικής Νίκος Μπάρδης.

Η επιστολή έχει ως εξής: «Η ανάληψη της ευθύνης εκπροσώπησης της Κέρκυρας στην Βουλή των Ελλήνων σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία απαιτεί δύναμη, υπευθυνότητα και συνεργασία με όλες τις υγιείς δυνάμεις της πατρίδας και της ομογένειας.

Η αγάπη των επτανησίων ομογενών για τα νησιά μας είναι μεγάλη και προσβλέπουμε μέσα από τον άξονα της πολιτιστικής συνεργασίας να επιτευχθεί σημαντική προβολή για τα Ιόνια Νησιά και ιδιαίτερα για την Κέρκυρα. Συγχαρητήρια και καλή δύναμη».

https://corfutvnews.gr/omogeneia-sygcharitiria-epistoli-nikou-mpardi-ston-voulefti-stefano-gkika/

Εκτύπωση

“ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΊΕΣ”: ΈΠΑΙΝΟΙ ΣΤΙΣ ΝΈΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΈΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΈΝΕΙΑΣ

Λογοτεχνία και γλώσσα φέρνουν τον Ελληνισμό πιο κοντά: Σε μια όμορφη εκδήλωση, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, τιμήθηκαν οι μαθητές του Leibniz Montessori Gymnasium, που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό “Βιβλιοδρομίες 2018”, που διοργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια Γείτονα στη Βάρη Αττικής.

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, έγινε μια όμορφη κι συγκινητική εκδήλωση.

Τον τρόπο αυτό επέλεξαν το Υπουργείο Εξωτερικών και η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού, για να τιμήσουν τους μαθητές του Leibniz Montessori Gymnasium, που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό “Βιβλιοδρομίες” 2018 που διοργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια Γείτονα στη Βάρη Αττικής!

Εκτύπωση

ΜΕ ΝΌΜΟ ΠΕΡΊ ΚΑΤΑΛΉΨΕΩΝ ΈΝΑΣ ΟΜΟΓΕΝΉΣ ΚΈΡΔΙΣΕ ΣΠΊΤΙ ΑΞΊΑΣ 1,7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΊΩΝ ΔΟΛΑΡΊΩΝ

Μία παράξενη απόφαση ελήφθη σε δικαστήριο της Αυστραλίας την Δευτέρα, καθώς ο ομογενής κατασκευαστής Μπιλ Γκέρτος (Bill Gertos) κέρδισε υπόθεση σε Εφετείο και μπορεί να διατηρήσει στην κατοχή του σπίτι αξίας 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων, βασιζόμενος σε έναν νόμο για τα δικαιώματα των καταληψιών.

Σύμφωνα με τον νόμο, εάν ο κ. Γκέρτος καταλάμβανε το ακίνητο και πλήρωνε τους λογαριασμούς του για τουλάχιστον 12 χρόνια, τότε θα μπορούσε να διεκδικήσει την κυριότητα του σπιτιού, όπως και έγινε, αναφέρει η ιστοσελίδα του καναλιού «Nine News».

ΡΑΔΙΟ ΣΥΜΠΑΝ YOUTUBE

ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΔΝΕΥ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

komvos tv

 

Εκτύπωση

ΝΊΚΟΣ ΔΟΛΔΟΎΡΗΣ: Ο ΟΜΟΓΕΝΉΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΊΑ ΠΟΥ ΔΊΝΕΙ ΖΩΉ ΣΤΗΝ ΊΜΒΡΟ!

Το διαβόητο «Πρόγραμμα Διάλυσης και Τουρκοποίησης» είχε ερημώσει το νησί – Ενας από τους εκδιωχθέντες του 1966, όμως, επέστρεψε στο νησί, ξαναζωντάνεψε τον τόπο και έχει γίνει φανός ελπίδας για το μέλλον

Η σημερινή μισοερειπωμένη όψη του χωριού Σχοινούδι της Ιμβρου αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα των όσων με επιτυχία εφάρμοσε στο νησί η Τουρκία μετά το 1964 με το περιβόητο «Πρόγραμμα Διάλυσης και Τουρκοποίησης», με το οποίο ουσιαστικά ξερίζωσε το ελληνικό στοιχείο που ως τότε πλειοψηφούσε. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, κάτι φαίνεται να αλλάζει στο Σχοινούδι, και ουσιαστικά σε ολόκληρη την Ιμβρο, εξαιτίας ενός ανθρώπου που πήρε την απόφαση να επιστρέψει πίσω και να ζωντανέψει τον τόπο του.

add1

ad2