Εκτύπωση

ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΑΠΌΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ ΣΥΝΑΝΤΉΘΗΚΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΊΤΗΣ ΚΙΣΆΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΊΝΟΥ

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην προώθηση της συνεργασίας της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης με το Υπουργείο Εξωτερικών σε θέματα Διασποράς, μέσω της ανάληψης κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών

 

Συνάντηση είχε χθες Τετάρτη 15-1-2020, στη Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού (Γ.Γ.Α.Ε.) ο Γενικός Γραμματέας Καθηγ. Ιωάννης Χρυσουλάκης με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, Πρόεδρο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (Ο.Α.Κ.)  και  τον Γενικό Διευθυντή της κ. Κωνσταντίνο Ζορμπά, στο πλαίσιο διερεύνησης συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού με την Εκκλησία με σκοπό προγράμματα φιλοξενίας στην πατρίδα και εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, ιστορίας, πολιτισμού και κουλτούρας, που απευθύνονται σε παιδιά των  Αποδήμων Ελλήνων.

Εκτύπωση

ΑΥΣΤΡΑΛΊΑ: ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΌ ΤΩΝ ΠΥΡΌΠΛΗΚΤΩΝ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΎΡΝΗΣ

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Β. Παπαστεργιάδης και η ομογενής επιχειρηματίας Μάρθα Τσάμη, στην Αθήνα σε εκδήλωση με τους Έλληνες εθελοντές πυροσβέστεςΠυρκαγιές στην Αυστραλία: Οι Έλληνες της Μελβούρνης συγκεντρώνουν χρήματα για τους πυρόπληκτους.

Οι Έλληνες της Μελβούρνης, συγκλονισμένοι από την πρωτοφανή καταστροφή στην Αυστραλία, αναλαμβάνουν δράση με σκοπό να βοηθήσουν τα θύματα των πυρκαγιών, που κατακαίουν, μήνες τώρα, τη δεύτερη πατρίδα τους. Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης διοργανώνουν την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 21.00 το βράδυ (ώρα Μελβούρνης) μεγάλη μουσικο-θεατρική εκδήλωση αλληλεγγύης και βοήθειας στα θύματα του πύρινου εφιάλτη. Για τον σκοπό αυτό η Κοινότητα έχει κινητοποιήσει όλο το δυναμικό της ομογένειας πολιτικούς, επιχειρηματίες, επιστήμονες αλλά και καλλιτέχνες.

 

Εκτύπωση

ΧΙΛΙΆΔΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΊΣ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΤΈΣ ΑΓΙΑΣΜΟΎ ΤΩΝ ΥΔΆΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΊΑ

http://www.pontos-news.gr/sites/default/files/article/2020-01/fba00e21-0519-41ca-829a-10062d64df1e.jpgΤην ώρα που η Αυστραλία δοκιμάζεται από τις χειρότερες δασικές πυρκαγιές στην ιστορία της, το πρωί της Κυριακής χιλιάδες ομογενείς παρακολούθησαν τις τελετές αγιασμού των υδάτων στις θάλασσες της Μελβούρνης, του Σίδνεϊ, της Αδελαΐδας και των άλλων πόλεων.

Στο Σίδνεϊ χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος, ο οποίος τόνισε ότι φέτος η σκέψη όλων είναι στα θύματα και τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Εκτύπωση

ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΗΚΕ Η ΑΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Μια ιδιαίτερη στιγμή θα ζήσει η ομογένεια της Νότιας Αυστραλίας την επόμενη Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, όταν η 68χρονη Αλεξάνδρα Βακιτσίδου θα βρεθεί στο τερέν, όπου για πρώτη φορά στα χρονικά μια Ελληνίδα πρόκειται να κηρύξει την έναρξη του τουρνουά τένις Adelaide International 2020 που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα στην Αδελαΐδα.

«Με πήραν στο τηλέφωνο και μου είπαν ότι επιθυμούν να είμαι εγώ εκείνη που θα ρίξει το νόμισμα για να κηρυχθεί η έναρξη της διοργάνωσης και καθώς μου είπαν ο λόγος που με επέλεξαν είναι για την αναγνώριση της πολύχρονης εθελοντικής μου προσφοράς στην Πολιτεία μας.

Εκτύπωση

ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΊΣ : Η ΤΟΥΡΚΊΑ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΆΛΟ ΜΑΣ ΠΡΌΒΛΗΜΑ – ΕΜΠΙΣΤΕΎΟΜΑΙ ΤΙΣ ΈΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΆΜΕΙΣ ΜΑΣ

Μητσοτάκης σε ομογενείς: «θα προασπίσουμε την εθνική μας κυριαρχία με οποιοδήποτε μέσο απαιτείται»Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Τάρπον Σπρινκς της Φλόριντα με μέλη της ελληνικής ομογένειας και απάντησε σε σειρά ερωτήσεών τους, που αφορούσαν καίρια εθνικά ζητήματα, την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και την εκπαίδευση

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Τάρπον Σπρινκς της Φλόριντα με μέλη της ελληνικής ομογένειας και απάντησε σε σειρά ερωτήσεών τους, που αφορούσαν καίρια εθνικά ζητήματα, την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και την εκπαίδευση.