Εκτύπωση

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ YANNI ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Αρκετές αναφορές στην Ελλάδα, όχι μόνο ως χώρα καταγωγής του αλλά και ως τόπο που λατρεύει και επισκέπτεται συχνά, έχοντας στενή και αδιάρρηκτη σχέση μαζί του, έκανε ο ελληνικής καταγωγής διάσημος μουσικοσυνθέτης και πιανίστας Yanni (Γιάννης Χρυσομάλλης) κατά τη διάρκεια της μεγάλης συναυλίας του στη Βουδαπέστη, όπου εντυπωσίασε τους θαυμαστές του.


Ο Έλληνας πρεσβευτής στην Ουγγαρία, Δημήτρης Γιαννακάκης, σε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον μουσικοσυνθέτη, μετά τη συναυλία, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον καλλιτέχνη για αυτές τις αναφορές του «σε μια στιγμή που η Ελλάδα έχει την ανάγκη βοήθειας όλων των απανταχού Ελλήνων», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Η ελληνικής καταγωγής πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουγγαρία, Ελένη Τσακοπούλου-Κουναλάκη, επέδωσε στον καλλιτέχνη τιμητική διάκριση εκ μέρους του State Department για την προσφορά του στην πολιτιστική διπλωματία.
Η κ. Κουναλάκη επισήμανε την αναγνώριση της δεύτερής του πατρίδας στο πρόσωπό του, τονίζοντας ότι ο διεθνής καλλιτέχνης τιμά εξίσου τόσο τη χώρα καταγωγής του όσο και τις ΗΠΑ, από όπου ξεκίνησε τη διεθνή καριέρα του.
Κατά τη διάρκεια της συναυλίας του, στο «Σπορτ Αρένα» της Βουδαπέστης, ο Yanni παρουσίασε νέα και παλαιότερα έργα του, μεταξύ των οποίων και εκείνα που είναι εμπνευσμένα από την ελληνική μουσική παράδοση και το ελληνικό τοπίο, όπως «Τέλος του Αυγούστου», «Το ακρογιάλι», «Σαντορίνη» κ.α.

 

ΠΗΓΗ: GREEKREPORTER.GR

add1

ad2