Εκτύπωση

ΓΕΡΜΑΝΙΑ : ΤΕΤΑΡΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ

Στις 25 και 26 Μαΐου πρόκειται να γίνει το τέταρτο αντάμωμα Ηπειρωτών Ευρώπης, στην Γερμανία, στην πόλη Κετς. Φέτος η συνάντηση είναι αφιερωμένη στην επέτειο από τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. 

 

Την εκδήλωση θα συνοδεύουν και παράλληλες εκδηλώσεις όπως το καθιερωμένο οικονομικό φόρουμ. Θα περιλαμβάνει συζητήσεις και διαλέξεις σχετικά με την προώθηση των ηπειρωτικών προϊόντων στο εξωτερικό αλλά και γενικότερα την ανάπτυξη της Ηπείρου.
Από την εκδήλωση δε θα λείψει βέβαια και η διασκέδαση. Καθώς στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν βραδιές με ζωντανή μουσική, με τη συμμετοχή των Πετρολούκα Χαλκιά και Αντώνη Κυρίτση. Το παρών θα δώσουν επίσης και συγκροτήματα παραδοσιακών χορών των Ηπειρωτικών συλλόγων της Ευρώπης. Η Ήπειρος άλλωστε είναι πλούσια σε παράδοση, την οποία οι Ηπειρώτες φροντίζουν να μαθαίνουν στα παιδιά και ας βρίσκονται μακριά από τον τόπο τους.
Να θυμίσουμε πως από την εποχή ακόμα της Τουρκοκρατίας πολλοί Ηπειρώτες, ακολουθώντας το εμπορικό δαιμόνιο, άφηναν την πατρίδα για γυρίσουν την Ευρώπη, να εργαστούν και να προκόψουν, αλλά ποτέ δεν ξέχναγαν την πατρίδα.
Στα χνάρια των προγόνων τους και οι σύγχρονοι Ηπειρώτες θα συναντηθούν για άλλη μια φορά προκειμένου να τιμήσουν τις ρίζες τους, αλλά και φροντίσουν για το μέλλον του αγαπημένου τους τόπου.

Πηγή: www.greekreporter.gr