Εκτύπωση

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝ ΓΚΡΙΓΚΟΡΙΑΝ ΝΕΑΣ ΙΕΡΣΕΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος της Εταιρείας του Παν Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης (P.G.E.I. of America Charitable Foundation, Inc) στην πρόσφατη σύσκεψή του ενέκρινε το πρόγραμμα των υποτροφιών για το σχολικό έτος 2017-2018, καθώς επίσης και τη δωρεά πενήντα χιλιάδων δολαρίων στο νοσοκομείο «Hackensack University Medical Group».

Οι πρόεδροι του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος και της Εταιρείας του Παν Γκριγκόριαν, κ.κ. Τζέιμς Λογοθέτης και Γεώργιος Σιαμπούλης, αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τον «Εθνικό Κήρυκα» επεσήμαναν ότι το 2017 είναι έτος ορόσημο γιατί συμπληρώνονται τρεις δεκαετίες από της ιδρύσεως του Ιδρύματος.

Παράλληλα, τόνισαν ότι το 2017 είναι ένα πολλά υποσχόμενο έτος για τους εστιάτορες και για την ίδια την εταιρεία, διότι το καλοκαίρι ήταν εξαιρετικά καλό και δούλεψαν καλύτερα από πέρσι τόσο τα ντάινερ, όσο και τα εστιατόρια και τα κέντρα εκδηλώσεων.

Ο κ. Σιαμπούλης υπογράμμισε ότι οι δωρεές του Ιδρύματος γίνονται κατά τη διάρκεια του επισήμου δείπνου, αλλά δεν σταματάνε σ’ αυτό. Από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι και σήμερα έχουν δωρίσει είκοσι περίπου χιλιάδες δολάρια σε ομογενείς που έχουν πράγματι οικονομικές ανάγκες.

Παράλληλα, τόνισε ότι αποφεύγουν να κοινοποιήσουν τα ονόματα των οικογενειών και ατόμων που ευεργετήθηκαν από τη γενναιοδωρία τους, διότι σέβονται στο ακέραιο την αξιοπρέπεια των αναξιοπαθούντων. «Προσφέρουμε με απόλυτο σεβασμό στην αξιοπρέπεια των ατόμων και των οικογενειών, διότι αυτό επιτάσσει η Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας», είπε ο κ. Σιαμπούλης.

 

Στιγμιότυπο από το περσινό επίσημο δείπνο. Φωτογραφία: Αρχείο: “Ε. Κ.” – ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΗ

 

Ο κ. Λογοθέτης εξήγησε ότι είναι η πρώτη φορά που απονέμουν υποτροφίες σε αριστούχους ομογενείς μαθητές. Ερωτηθείς εάν έχουν δώσει υποτροφίες τις προηγούμενες δεκαετίες είπε ότι εφέτος αξιώθηκαν να δώσουν για πρώτη φορά διότι έγιναν οι απαιτούμενες τροποποιήσεις του Καταστατικού του Ιδρύματος οι οποίες εμπεριέχουν πρόνοιες και για τις υποτροφίες.

Εφέτος, όπως ανέφεραν οι πρόεδροι των δύο φορέων, θα απονεμηθούν έξι υποτροφίες συνολικής αξίας $16.000 στους ελληνικής καταγωγής αποφοίτους Λυκείου που θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους σε Κολέγια και Πανεπιστήμια τον Σεπτέμβριο του 2017.

Η πρώτη υποτροφία αξίας πέντε χιλιάδων δολαρίων είναι αφιερωμένη στην μνήμη του ιδρυτή και πρώτου προέδρου του Ιδρύματος, του αειμνήστου Γιώργου Μανωλιού, η δεύτερη είναι αξίας τεσσάρων χιλιάδων δολαρίων, η τρίτη τριών χιλιάδων δολαρίων, η τέταρτη δύο χιλιάδων δολαρίων, ενώ η 5η και η 6η υποτροφία είναι χιλίων δολαρίων εκάστη. Ολα τα χρήματα προέρχονται από το Ταμείο του Ιδρύματος.

Το Φιλανθρωπικό Ιδρυμα της Εταιρείας του Παν Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης κοινοποίησε στα Μέσα Ενημέρωσης την απόφασή του για την απονομή υποτροφιών και τονίζει ότι οι υποτροφίες είναι μονοετείς και ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.pge-nj.com/scholarship.pdf, προκειμένου να ενημερωθούν για τα κριτήρια και να εκτυπώσουν την αίτηση.

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικά στο «P.G.E.I. of America Charitable Foundation, Inc. – Scholarship Committee, στη διεύθυνση 629 Springfield Road, Kenilworth, NJ 07033 έως και την 30ήΣεπτεμβρίου 2017.

Στα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων συμπεριλαμβάνονται οι ακαδημαϊκές επιδώσεις των μαθητών και ο μέσος όρος, οι επιδόσεις τους στις πολιτειακές εξετάσεις «SAT»or«ACT» καθώς επίσης και η κοινωνική και εξωσχολική δράση των υποψηφίων.

Από τη διαδικασία εξαιρούνται τα παιδιά των στελεχών του Ιδρύματος και της εταιρείας του Παν Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν το αργότερο έως την 15η Νοεμβρίου, ενώ η απονομή των υποτροφιών θα γίνει κατά την διάρκεια του επισήμου δείπνου για την 30ή επέτειο της ιδρύσεως του Ιδρύματος που θα παρατεθεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «TheVenetian» στο Γκάρφιλντ της Νέας Ιερσέης.

Το φιλανθρωπικό βραβείο του έτους 2017, όπως επεσήμαναν ο κ. Σιαμπούλης και ο κ. Λογοθέτης, θα απονεμηθεί στον Ανδρέα Κωμοδρόμο, λογιστή της Εταιρείας του Παν Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης.

add1

ad2