Εκτύπωση

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΟΝΤΡΕΑΛ: ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ, ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ…

Νέα τροπή στην υπόθεση του ματαιωθέντος, φέτος, πανηγυριού του Ευαγγελισμού στο Παρκ Εξτένσιον του Μόντρεαλ που, όπως έγραψε αποκλειστικά ο «Ε.Κ.» προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Ενώ αρχικώς η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ ανακοίνωσε -την περασμένη Πέμπτη- ότι το πανηγύρι «Η ελληνική φλόγα» αναστέλλεται για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας της αυστηροποίησης των αστυνομικών μέτρων -με αφορμή και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη-, το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νίκος Παγώνης, που βρίσκεται στην Ελλάδα, με γραπτή δήλωσή του ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη, μετά το μπαράζ επικριτικών και, σ’ ορισμένες περιπτώσεις, ακραία υβριστικών σχολίων που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.

Ο κ. Παγώνης, παρεμβαίνοντας στη βροχή καταγγελιών αλλά και δηλώσεων απαρέσκειας από δεκάδες συμπαροίκους, επιχείρησε να λειτουργήσει ως ιμάντας απορρόφησης και αποδιοπομπαίος τράγος όλων των αντιδράσεων και να καταλαγιάσει τον αναβρασμό στην ελληνική παροικία, αν και δεν είναι ακόμη σαφές το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί.

 

«Νομίζω ότι αρκετά πια κράτησε η ανταλλαγή όλων των διακοσμητικών επιθέτων που έχει ποτέ εφεύρει η ελληνική γλώσσα. Οι βωμολοχίες, οι εκφράσεις μίσους και μισαλλοδοξίας είναι αρκετές να δείξουν το ποιόν των γραφόντων, αλλά και το πόσο πολύ σημασία το πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου είχε -και έχει- για πολλούς από εμάς», ανέφερε στην δήλωσή του ο κ. Παγώνης.

Προσθέτοντας: «Για να τελειώσει, λοιπόν, αυτή η συζήτηση, η Πολιτεία, η αντιδήμαρχος κυρία Μαίρη Ντέρος, η Αστυνομία και όλοι οι πολιτειακοί υπεύθυνοι ουδεμία ευθύνη φέρουν για την ακύρωση του πανηγυριού. Η Αστυνομία έχει την ευθύνη της προστασίας του κοινού και γι’ αυτό θεσπίζει αυστηρούς κανόνες ασφαλείας. Αν, λοιπόν, αναζητείται ένας υπεύθυνος αυτός είμαι εγώ. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ που δεν μπόρεσε να σας προσφέρει το αγαπημένο σας πανηγύρι. Δική μου είναι η ευθύνη και κανενός άλλου».

Και καταλήγει στη δήλωσή του: «Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες περί κόπωσης, έλλειψης εθελοντών και όλων των σχετικών, που είναι εξίσου αλήθεια, το γεγονός είναι πως σας απογοήτευσα, παρόλο που επιδίωξα επίμονα το πανηγύρι να γίνει. Δεν έγινε όμως, και γι’ αυτό φταίω εγώ. Τελεία και παύλα».

Αργά το βράδυ της Δευτέρας ο «Ε.Κ.» έγινε δέκτης άλλης δήλωσης του κ. Παγώνη στην οποία ο πρόεδρος της Κοινότητας λέει ότι «η διοίκηση της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ αποτελείται από εθελοντές. Ολοι όσοι στέκονται απέναντι και βρίζουν δεν συμμετέχουν ποτέ στα της παροικίας και δεν είναι ποτέ πρόθυμοι για εθελοντική προσφορά. Και, εν τούτοις, είναι οι πρώτοι που θα γίνουν χυδαίοι. Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη αλλά θεωρώ άδικο και απαράδεκτο τον τρόπο με τον οποίο έγινε η επίθεση. Δεν είμαστε πληρωμένοι πολιτικοί. Εθελοντές είμαστε».

πηγή:ekirikas.com

add1

ad2