Εκτύπωση

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ ΤΟΥ 2017 ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΟΤΙ: ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΧΕΠΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΕΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΔΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΟΥΤΣΗ

ΠΑΡΕΙΧΕ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΧΕΠΑ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΟΥΤΣΗ. Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ

ΧΑΡΑΚΤΙΡΗΣΤΗΚΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ και ότι είναι μια από τις πιο ανθρώπινες προσφορές που έγινε από την ιατρική αποστολή της ΑΧΕΠΑ Αθηνών με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της Οργάνωσης Δρ. Κωνσταντίνο Νούτση.

Η επίσκεψη έγινε τον Οκτώβριο του 2017 στην Αταλάντη με σκοπό να εξεταστεί ο τοπικός πληθυσμός.

Συνολικά συμμετείχαν 18 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων από το Γ.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός», δύο νοσηλεύτριες και 30 συνοδά μέλη, μέλη και φίλοι της ΑΧΕΠΑ.

 

Μαζί με τα συγχαρητήρια αφιερώθηκε στον Ηπειρώτη γιατρό το πρωτότυπο τραγούδι Είμαι απ' την Ήπειρο Εγώ που το τραγουδάει με πάθος Ηπειρώτη ο γνωστός Βασίλης Κολοβός. Καλή δύναμη για να συνεχιστεί το αναγνωρισμένο πλέον ανθρώπινο έργο από Τμήμα Αθηνών που ιδρύθηκε το 1962 και αποτελεί τη ναυαρχίδα της ΑΧΕΠΑ λειτουργώντας απρόσκοπτα από τον ίδρυσή του μέχρι σήμερα.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της αποστολής ένωσε τις δυνάμεις του με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αταλάντης και τις δημοτικές αρχές του Δήμου Λοκρών και έφερε εις πέρας το σημαντικό αυτό έργο. Κατά μέσο όρο εξετάστηκαν περί τους 25-30 ασθενείς ανά ειδικότητα.

Τα συνοδά μέλη είχαν την ευκαιρία για ξενάγηση στα αξιοθέατα της περιοχής με ξεναγό από τον Δήμο Λοκρών ενώ επισκέφτηκαν και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης. Μετά το τέλος της ξενάγησης και το πέρας των ιατρικών εξετάσεων παρατέθηκε γεύμα από το Δήμο Λοκρών.

Η ΑΧΕΠΑ ιδρύθηκε το 1922 στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών από οκτώ ομογενείς. Σκοποί της είναι να προάγει τον Ελληνισμό, την παιδεία, τη φιλανθρωπία, την κοινωνική υπευθυνότητα και την ατομική και οικογενειακή αριστεία. 

 

 

add1

ad2