Εκτύπωση

Ο ΠΑΟΚ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΤΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΠΕΝΙΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

Και επίσημα στον Ιβάν Σαββίδη το «Epsilon» - Έμφαση στον ενημερωτικό τομέα Όταν μια ομάδα παιδιών από τη Βικτώρια αποφάσισε να στηρίξει το δικαίωμα σε καθαρό νερό,  σίγουρα δεν περίμενε ότι θα έβρισκε τόσο εύκολα ένα σύμμαχο από την άλλη άκρη της γης.

 Ο λόγος για οκτώ μαθητές του Year 9 του σχολείου Kurunjang, που βρίσκεται στο Melton, οι οποίοι  εξασφάλισαν την υποστήριξη του ΠΑΟΚ στην φιλανθρωπική τους δράση.

 

Τα παιδιά εκπροσωπούν το σχολείο τους στο Melbourne Water Kids Teaching Kids Conference, που αποτελεί μια ετήσια διοργάνωση που φέρνει στο προσκήνιο ιδέες μαθητών που είναι ευαισθητοποιημένοι σχετικά με κρίσιμα περιβαλλοντικά προβλήματα και αποφασισμένοι να συνεισφέρουν με δράσεις στην αντιμετώπισή τους.

 

Το θέμα στο οποίο επέλεξαν να επικεντρωθούν είναι η έλλειψη πόσιμου νερού, καθώς παρ' ότι είναι αναντικατάστατο αγαθό, μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού -για την ακρίβεια 633 εκ. άνθρωποι- στερούνται την πρόσβαση σε αυτό.

Στηρίζοντας έμπρακτα το δικαίωμα όλων στην πρόσβαση σε καθαρό νερό, η οκταμελής μαθητική ομάδα δήλωσε τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα 'Water for Life Initiative' της φιλανθρωπικής οργάνωσης Global Aid Network, αναλαμβάνοντας τη χρηματοδότηση του ανοίγματος πηγαδιού σε απόμερη τοποθεσία της χώρας Μπενίν της Δυτικής Αφρικής.

Προκειμένου να συγκεντρωθούν τα $5,000 που χρειάζονται για το εγχείρημα, το σχολείο Kurunjang θα πραγματοποιήσει δημοπρασία με συλλεκτικά αντικείμενα και αναμνηστικά τοπικών ομάδων footie.

Το σχολείο, όμως προσέγγισε και μία ομάδα εκτός συνόρων.

"Καθώς το ποδόσφαιρο γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στην Αυστραλία και δεδομένου ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς οπαδούς στην ελληνική παροικία της Μελβούρνης, απευθυνθήκαμε στην ομάδα να βοηθήσει τους μαθητές μας στη φιλανθρωπική τους πρωτοβουλία" εξηγεί η υπεύθυνη περιβαλλοντικών προγραμμάτων, Μέλη Παναγιωτίδη.

Η ανταπόκριση του ποδοσφαιρικού συλλόγου στην έκκληση ήταν άμεση, με τον διευθυντή του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Αναστάσιο Παπαδόπουλο, να επιβεβαιώνει την πρόθεση του ΠΑΟΚ να στηρίξει την προσπάθεια.

Μερικές ημέρες αργότερα το πακέτο με δύο φανέλες υπογεγραμμένες από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, τέσσερα DVD's με το ντοκιμαντέρ για την ιστορία των 90 χρόνων της ομάδας και άλλα συλλεκτικά αντικείμενα, έφτανε στο κατώφλι του σχολείου.

"Δεν είναι συχνό φαινόμενο μια αναγνωρισμένη ομάδα ποδοσφαίρου από την άλλη άκρη της γης, να σπεύδει να βοηθήσει μαθητές στον φιλανθρωπικό τους σκοπό" δήλωσε η κ. Παναγιωτίδη.

Τόσο η κ. Παναγιωτίδη, όσο και ο διευθυντής του σχολείου, Γιάννης Μιτσινίκος, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στην ομάδα για τη γενναιόδωρη προσφορά και το μήνυμα ανθρωπιάς που έστειλε, συνδράμοντας στη μαθητική δράση για το δικαίωμα πρόσβασης σε καθαρό νερό.

Η δημοπρασία των συλλεκτικών αντικειμένων που δωρήθηκαν από τον ΠΑΟΚ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου.

Εάν επιθυμείτε να λάβετε μέρος στη δημοπρασία μπορείτε να καλέσετε το σχολείο Kurunjang στο (03) 9743 9211.

πηγή:neoskosmos.com

add1

ad2