Εκτύπωση

ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΣΤΟΝΗ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Η ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΞΕΝΟΣ κ ΙΦΙΓΕΝΙΑ ΚΑΝΑΡΑ ΜΕΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Σημειωτέον ότι: Ο κ. Ευθυμίου είχε δημιουργήσει ευρύ κύκλο επικοινωνιακών επαφών με δημοσιογράφους και ΜΜΕ στην Αθήνα.

Στη Βοστώνη βρίσκεται ο νέος γενικός πρόξενος, κ. Στράτος Ευθυμίου, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Ευθυμίου διαδέχεται την απελθούσα γενική πρόξενο Ιφιγένεια Καναρά, η οποία μετατέθηκε στην πρεσβεία της Ελλάδος στη Μόσχα, έπειτα από τετραετή ευδόκιμη θητεία στη Βοστώνη.

Ο κ. Ευθυμίου έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές του με την Ομογένεια, ενώ παραβρέθηκε και στην πρώτη εκδήλωση πρόσφατα στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

 

Στον χαιρετισμό του ανέφερε, ανάμεσα στα άλλα, πως «είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά το γεγονός ότι η σημερινή εκδήλωση είναι η πρώτη εκδήλωση στην οποία παρευρίσκομαι ως γενικός πρόξενος της Ελλάδας. Πρώτον, γιατί αυτή λαμβάνει χώρα στο Μαλιώτειο, ένα ελληνικό πολιτιστικό κέντρο με μεγάλη προσφορά στην προαγωγή του Ελληνισμού στη Βοστώνη. Δεύτερον, γιατί αυτή η εκδήλωση αφορά το Μηχανισμό των Αντικυθήρων, το μεγαλύτερο και πιο γνωστό τεχνολογικό επίτευγμα της αρχαιότητας. Kαι βεβαίως, γιατί η παρουσίαση αυτή γίνεται από τον καθηγητή κ. Ξενοφώντα Μουσά, έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει πολύ μεγάλο μέρος της επιστημονικής του δουλειάς αλλά και της ζωής του στην εξέταση, ανάλυση και προβολή του Μηχανισμού των Αντικυθήρων».

Ο νέος γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη Στράτος Ευθυμίου. Φωτογραφία: Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο νέος γενικός πρόξενος Βοστώνης, κ. Στράτος Ευθυμίου είναι στέλεχος του διπλωματικού κλάδου του υπουργείου Εξωτερικών και φέρει το βαθμό του συμβούλου πρεσβείας Β’. Εχει υπηρετήσει στην υπηρεσία Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών και στις πρεσβείες της Ελλάδας στην Αγκυρα και στη Μόσχα.

Γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή Αθηνών (LFH) και είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο (DEA, 2001) στις Διεθνείς Σχέσεις στο Παρίσι στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών (Sciences Po), ενώ από το ίδιο Πανεπιστήμιο κατέχει Διεθνές Δίπλωμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (1999). Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Παρίσι αρθρογραφούσε στην εφημερίδα «Καθημερινή» για θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

πηγή:ekirikas.com

add1

ad2