Εκτύπωση

Η ΟΜΟΓΕΝΗΣ Dina Titus «ΕΝΕΡΓΗ» ΣΤΗΝ ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΠΛΗΓΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ

Η ομογενής ομοσπονδιακή βουλευτής της Νεβάδα, Ντίνα Τάιτους (Dina Titus) ήταν από τους πρώτους πολιτικούς του Λας Βέγκας που ανήρτησε στο Facebook και στο Twitter μια φωτογραφία από το Λας Βέγκας, στην οποία αναγράφονται «Vegas Strong».

«Είμαστε σφριγηλή, ανθεκτική και με φιλανθρωπία κοινότητα και δεν θα εκφοβισθούμε», ανέφερε σε μήνυμά της στο Twitter η κ. Τάιτους.

Το μακελειό, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας», συνέβη το βράδυ της Κυριακής στην καρδιά του Λας Βέγκας, που συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της πολιτείας της Νεβάδα, στην οποία έχει εκλεγεί με μεγάλη διαφορά η Ντίνα Τάιτους.

Το πολιτικό της γραφείο από την πρώτη στιγμή τέθηκε σε επιφυλακή και ανέλαβε πρωτοβουλίες συντονισμού των προσπαθειών για αιμοδοσία και παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών. Τόσο τα τοπικά, όσο και τα πανεθνικής εμβέλειας Μέσα Ενημέρωσης φιλοξένησαν τις δηλώσεις της ομογενούς.

 

Η κ. Τάιτους εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και προσευχήθηκε υπέρ της ταχείας ανάρρωσης των πεντακοσίων και πλέον τραυματιών.

Και δεν αρκέστηκε μόνο στα τυπικά, αλλά το πολιτικό της γραφείο ανέλαβε πρωτοβουλίες για κινητοποίηση των πολιτών για εθελοντική αιμοδοσία με συνέπεια να εμφανιστούν ουρές στα κέντρα αιμοδοσίας του Λας Βέγκας.

«Εάν δεν γνωρίζετε πού γίνονται αιμοδοσίες επικοινωνήστε με το γραφείο μας», ανέφερε σε ένα tweet η ομογενής πολιτικός. «Συνεργαζόμαστε στενά με τις Αρχές και παρακολουθούμε εκ τους σύνεγγυς τις προσπάθειες», ανέφερε σε άλλο tweet της.

Το βράδυ της Δευτέρας η ομογενής βουλευτής συμμετείχε στην προσευχή – επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον χώρο της τραγωδίας και μαζί με άλλους εκπροσώπους των δημοτικών και πολιτειακών Αρχών άναψαν κεράκια και τόνισε:

«Οι καρδιές μας σπαρταρούν για τα θύματα, για τους συγγενείς τους και για την κοινότητα. Είμαι ευγνώμων για την άμεση ανταπόκριση των Αρχών της δημόσιας τάξης και στην πλειάδα των Καλών Σαμαρειτών, που με την αυταπάρνηση και την γενναιότητα προέβαλλαν σε όλη την Οικουμένη τις αξίες του Λας Βέγκας».

«Είμαστε σφριγηλή, ανθεκτική και με φιλανθρωπία κοινότητα και δεν θα εκφοβισθούμε από βίαιες πράξεις. Στις δύσκολες ετούτες στιγμές το γραφείο θα συνεργαστεί στενά με τις δημοτικές πολιτειακές Αρχές, καθώς επίσης και με τις ομοσπονδιακές Αρχές για να προσφέρουν βοήθεια στην Νότια Νεβάδα μέχρι να επουλωθούν οι πληγές και να προχωρήσουμε μπροστά», αναφέρει στο μήνυμά της η κ. Τάιτους.

Η ομογενής ομοσπονδιακή βουλευτής έχει επανεκλεγεί άλλοτε θριαμβευτικά και στις εκλογές του 2018 θα διεκδικήσει την επανεκλογή της.

πηγή:ekirikas.com

add1

ad2