Εκτύπωση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΠΑΙΑΤ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΟΓΕΝΗ ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟ, ΚΑΡΝΑΖΗΣ

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ (Geoffrey R. Pyatt) συναντήθηκε με τον Ελληνοαμερικανό, υπερμαραθωνοδρόμο και συγγραφέα του βιβλίου «Ultramarathon Man», Κωνσταντίνος -Ντιν- Καρνάζης (Dean Karnazes) και συζήτησαν για τον αθλητικό τουρισμό και τους στενούς δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

Οπως επεσήμανε η σχετική ανάρτηση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, ο κ. Καρνάζης, αποτελεί έναν διεθνώς αναγνωρισμένο αθλητή αντοχής και συγγραφέα με πωλήσεις που τον έχουν φέρει στο σχετικό κατάλογο της «NY Times».

Ο κ. Καρνάζης, έχει ωθήσει το σώμα και το μυαλό του σε αδιανόητα όρια. Μεταξύ των κατορθωμάτων του είναι πως έχει τρέξει 350 μίλια συνεχόμενα, χωρίς ύπνο για τρεις νύχτες. Ακόμη έχει τρέξει σε θερμοκρασίες 120 βαθμών Φαρενάιτ (48-49 Κελσίου) στην Κοιλάδα του Θανάτου (Death Valley), αλλά και μαραθώνιο στο Νότιο Πόλο στους μείον 40 βαθμούς.

Σε 10 διαφορετικές περιπτώσεις έχει τρέξει μόνος κούρσες 200 μιλίων, ενάντια σε ομάδες των 12 αθλητών.

Το πιο πρόσφατο κατόρθωμά του ήταν ότι έτρεξε 50 μαραθωνίους, σε όλες στις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ, σε 50 συνεχόμενες ημέρες, τερματίζοντας τον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, με χρόνο σε αυτό τον αγώνα 3 ώρες.

Σημειώνεται πως ο κ. Καρνάζης, βρίσκεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του «Navarino Challenge» ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού την 5η ετήσια γιορτή του αθλητικού τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί 13-15 Οκτωβρίου 2017, στην Μεσσηνία και την Costa Navarino, όπως έγραψε ο «Ε.Κ.».

Κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση, στο κλείσιμο των χαιρετισμών, ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Καρνάζης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πριν από 5 χρόνια με συνάντησαν ο Peter και ο Ακης και μοιράστηκαν μια ιδέα που είχαν. Με ρώτησαν, λοιπόν, τη γνώμη μου για το Navarino Challenge και τους απάντησα ότι είναι μια ιδέα καταπληκτική, αλλά σαν ιδέα είναι πολύ μπροστά από την εποχή που διάλεξαν να την εφαρμόσουν. Τον περασμένο μήνα με επισκέφθηκε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον και μου είπε μία ιδέα για μια διοργάνωση, με τη συμμετοχή αθλητών όλων των ηλικιών με περισσότερα αγωνίσματα και όχι μόνο τρέξιμο. Με ρώτησε, λοιπόν, τι γνώμη έχω και του απάντησα ‘Αργησες 5 χρόνια!’. Αυτό που συμβαίνει εδώ, πιστεύω ότι είναι φανταστικό και το λέω εγώ που έχω τρέξει σε πολλές τέτοιες διοργανώσεις σε διάφορα μέρη σε όλο τον κόσμο. Είμαι περήφανος που είμαι πρεσβευτής στη συγκεκριμένη διοργάνωση».

πηγή:ekirikas.com

add1

ad2