Εκτύπωση

$400.000 απεφερε η εκδηλωση στο σπιτι του Σταμουλη Παρουσια της Τατιανας και του Νικολαου για τα προγραμματα του Hellenic Initiative

Η Τατιάνα και ο σύζυγος της ΝικόλαοςΟι μοναρχίες πέφτουν αλλά οι «πριγκίπισσες» ζουν, όπως διαπιστώνουμε αυτές τις μέρες στην Αυστραλία.

Αν και ο ελληνικός λαός αποφάσισε την κατάργηση της μοναρχίας το 1974, η πρώην βασιλική οικογένεια θέλει να διατηρεί τους τίτλους της.

Την περασμένη εβδομάδα γράφαμε για σχολείο της Νότιας Αδελαΐδας που δίνει μετάλλια προς τιμήν του «Βασιλέως Κωνσταντίνου».

Αυτή την εβδομάδα είχαμε στη Μελβούρνη την Τατιάνα Μπλάτνικ και τον σύζυγό της Νικόλαο Γλύξμπουργκ, το «πριγκιπικό ζεύγος», όπως έγραψαν «Τα Νέα» του Σ. Σταμούλη.

Ο Νικόλαος είναι γιoς του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου.

H Τατιάνα είναι πρέσβειρα του Hellenic Initiative και ήρθε στην Αυστραλία, συνοδευόμενη από τον Νικόλαο, για να παραστούν σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις του Hellenic Initiative Australia. Μαζί τους είναι και ο κ. Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, αντιπρόσωπος του Οργανισμού «Μπορούμε».

Η πρώτη εκδήλωση έγινε στη Μελβούρνη και, συγκεκριμένα, στην οικία του ζεύγους Σταμούλη στο Τούρακ, ένα από τα ακριβότερα σπίτια της Αυστραλίας, αν όχι το ακριβότερο.

Σύμφωνα με τον οργανωτή της εκδήλωσης, Χάρη Πάτρα, παρευρέθηκαν περίπου 85 ομογενείς και συγκεντρώθηκαν περίπου 400.000 δολάρια για τα προγράμματα του Hellenic Initiative.

«Και οι δυο ήταν απλοί και καταδεκτικοί και έδειξαν να νοιάζονται γνήσια για την Ελλάδα και τους Έλληνες που υποφέρουν λόγω της κρίσης» μας είπε ο κ. Πάτρας

Ο ίδιος δεν θέλησε να μπει στο θέμα των «τίτλων».

«Εμείς είμαστε εθελοντές και προσπαθούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Τα υπόλοιπα δεν μας αφορούν. Και πολιτειακό θέμα δεν υπάρχει. Το έλυσε ο ελληνικός λαός» μας είπε ο κ. Πάτρας.

Η Τατιάνα και ο Νικόλαος επρόκειτο να παραστούν σε φιλανθρωπική εκδήλωση του Hellenic Initiative χθες βράδυ στο Σίδνεϊ (με πάνω από 650 άτομα) και στη συνέχεια θα πήγαιναν στην Αδελαΐδα και το Περθ για τον ίδιο λόγο.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ

Η Τατιάνα Μπλάτνικ, η σύζυγος του Νικόλαου, κυκλοφορεί αθόρυβα και αναπτύσσει σημαντική φιλανθρωπική, αλλά και φιλελληνική δράση τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Μόλις τρία χρόνια εγκατεστημένη μόνιμα στην Αθήνα, στο Καστρί, έχει ήδη ασχοληθεί με σειρά από ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες. 

Πρόσφατα έδωσε συνέντευξη στο «Βήμα» από όπου και τα ακόλουθα αποσπάσματα:

Θα θέλαμε να μας μιλήσετε για τη δεκαετία του '80. 

«Ήμουν πραγματικά πολύ μικρή τη δεκαετία του '80!».

Γεννηθήκατε στις 27 Αυγούστου 1980. 

«Στο Καράκας της Βενεζουέλας».

Ποιες είναι οι πρώτες αναμνήσεις σας; 

«Έχω αμυδρές αναμνήσεις από τη Βενεζουέλα. Ήμουν παιδί όταν μετακομίσαμε στην Ελβετία, στις Άλπεις».

Σε ποια πόλη; 

«Στο Γκστάαντ. Εκεί μεγάλωσα. Πήγα σε ένα διεθνές σχολείο, στο Σάανεν, κοντά στο Γκστάαντ».

Ήταν αυστηρή η εκπαίδευση; 

«Όχι ιδιαίτερα. Ήταν ένα αμερικανικό σχολείο. Έμαθα αγγλικά πολύ γρήγορα. Κάναμε πολλά σπορ. Μετά πήγα σε ένα αγγλικό γυμνάσιο, το boarding school Aiglon College, σε υψόμετρο 1.250 μέτρα, ψηλά στις Άλπεις, κοντά στο χωριό Chesières, που φυσικά ήταν πιο αυστηρό».

Μεγαλώσατε με τη μητέρα σας; 

«Ναι. Έχασα τον πατέρα μου (σ.σ.: τον Σλοβένο επιχειρηματία Λάντισλαβ Μπλάτνικ) όταν ήμουν επτά ετών».

Έχετε αδέλφια; 

«Έχω έναν αδελφό. Έχω και άλλα τρία ετεροθαλή αδέλφια. Όλοι μαζί είμαστε πέντε. Ο καθένας ζει σε άλλο μέρος στον κόσμο, άλλος στην Αγγλία, άλλος στην Αμερική».

Διατηρείτε επαφή με όλα τα αδέλφια σας; 

«Πάντοτε διατηρούσα στενή σχέση με όλα τα αδέλφια μου. Ξέρετε, ένα από τα στοιχεία της ελληνικής κουλτούρας που έχω εκτιμήσει και υιοθετήσει, είναι η αίσθηση της οικογένειας. Το πόσο δεμένη είναι. Επηρεασμένη από αυτό, μάλιστα, πρότεινα στη μητέρα μου να συναντηθούμε όλοι μαζί στην Ελλάδα το καλοκαίρι που μας πέρασε. Κι έτσι έγινε. Περάσαμε δύο υπέροχες εβδομάδες στην Αντίπαρο. Είναι η πρώτη φορά που κάναμε κάτι τέτοιο από τότε που ήμασταν παιδιά».

Μαθαίνετε ελληνικά;

«Μαθαίνω, ναι, διαρκώς. Γίνομαι όλο και καλύτερη στα ελληνικά. Αλλά θα συμφωνήσετε ότι είναι μια δύσκολη γλώσσα!».

Σας αρέσει η Ελλάδα; 

«Έχω ερωτευτεί την Ελλάδα».

Ήρθατε στην Ελλάδα το 2013 όταν πολλοί Έλληνες αποφάσιζαν να φύγουν. Πώς πήρατε αυτή την απόφαση; 

«Για τον Νικόλαο, ήταν όνειρο ζωής να εγκατασταθεί στην Ελλάδα. Όσο για εμένα, ύστερα από δέκα χρόνια παραμονής στο Λονδίνο, ήμουν έτοιμη για μια αλλαγή».

πηγή:neoskosmos.com

add1

ad2