Εκτύπωση

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση για τον μικρό Αλέξανδρο Περισσσότερα από $48.000 έχει συλλέξει μέχρι στιγμής η διοργανώτρια Enosi Association

Στιγμιότυπο από την βραδιά της φιλανθρωπικής εκδήλωσης. (α-δ): Η συμπάροικος κ. Με επιτυχία στέφθηκε η φιλανθρωπική εκδήλωση "Ελπίδα για τον Αλέξανδρο", που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Preston, υπό τη διοργάνωση της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Enosi Association.

Οι δωρεές που έχουν υποβληθεί, μέχρι στιγμής, αγγίζουν τα $49.000, ενώ οι συντελεστές της διοργάνωσης αναμένουν μετά την τελική καταμέτρηση το συνολικό ποσό να ξεπεράσει τα $50.000. Η συλλογική συνεισφορά της παροικίας αποσκοπεί στο να στηρίξει τον μικρό Αλέξανδρο και την οικογένειά του στην κάλυψη συνεχιζόμενων δαπανών ιατροφαρμακευτικής του περίθαλψης.

Για λόγους που ανάγονται σε μη διαγνωσμένη γενετική ασθένεια, το 3χρονο αγοράκι πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας από τη στιγμή της γέννησής του.

Αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων κινητικές και αναπτυξιακές δυσκολίες , ενώ πάσχει επίσης από χρόνια αναπνευστική νόσο, με αποτέλεσμα μόλις τον περασμένο χρόνο να χρειάστηκε να νοσηλευθεί οκτώ φορές, τρεις εκ των οποίων στη μονάδα επειγόντων περιστατικών.

Όπως μας εξήγησε ο πρόεδρος της Enosi Association, Arthur Minas, τα μέλη της οργάνωσης έμαθαν για την ιστορία του μικρού Αλέξανδρου μέσω της σχετικής σελίδας στο Facebook που διατηρούσε η οικογένεια.

Έκτοτε προσέγγισαν τη μητέρα, Άννα Αγγελάκη, με την πρόταση να κινητοποιήσουν την οικονομική στήριξη του κοινού για τον σκοπό.

Μεσολάβησαν εντατικές προετοιμασίες για τη διοργάνωση του φιλανθρωπικού δείπνου, προσδοκώντας να πραγματοποιήσουν μία εκδήλωση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, αλλά και αυθεντικής διασκέδασης.

Καθώς φαίνεται οι κόποι τους απέδωσαν καρπούς, καταφέρνοντας να συγκεντρώσουν περισσότερα από 300 μέλη της κοινότητας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στήριξης στην οικογένεια Αγγελάκη.

Ενδεικτική είναι η γενναιόδωρη προσφορά της 70χρονης συμπαροίκου, Σιμέλα Γκίγκη, η οποία πραγματοποίησε δωρεά $10.000 και δεσμεύθηκε να συνεχίσει να βοηθά.

«Εμείς είμαστε απλά οι διοργανωτές, η επιτυχία της εκδήλωσης πηγάζει από την ανταπόκριση του κόσμου» μας λέει η αντιπρόεδρος του συλλόγου, Tina Minas.

Το φιλανθρωπικό δείπνο «Ελπίδα για τον Αλέξανδρο» έλαβε χώρα το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων Stars International Reception Centre, με τη βραδιά να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χορευτικές επιδείξεις του Συλλόγου Manasis, μουσικό πρόγραμμα και δραστηριότητες ψυχαγωγίας για τα παιδιά.

Η εκδήλωση, αναφέρει ο κ. Minas, έδωσε την ευκαιρία σε μέλη της Κοινότητας, που προτίθενται να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη να το κάνουν πράξη με τη δωρεά τους, ενώ η παρουσία τους ήταν εξίσου σημαντική και ως ένδειξη ηθικής συμπαράστασης στην οικογένεια του μικρού Αλέξανδρου.

Η αλληλεγγύη της κοινότητας και η προσφορά στο συνάνθρωπο είναι άλλωστε και αξίες πάνω στις οποίες στηρίχθηκε η δημιουργία της ΜΚΟ Enosi Association από το ζεύγος Minas.

Από το 2012 η οργάνωση, η οποία αριθμεί επί του παρόντος 6 μέλη στο διοικητικό της συμβούλιο, επιμελείται φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών για τη στήριξη ευάλωτων οικογενειών και μελών της κοινότητας, με ιδιαίτερη έμφαση σε παιδιά. 

Όπως μας εξηγεί η κ. Minas, το πάθος για προσφορά στην κοινότητα και η πίστη στο συλλογικό έργο που μπορεί να δώσει ελπίδα έστω και σε μία οικογένεια, όπως αυτήν του μικρού Αλέξανδρου, βρίσκονται πίσω από την ίδρυση της οργάνωσης και καθοδηγούν την ομάδα μέχρι σήμερα.

Η σελίδα του Facebook για τον μικρό Αλέξανδρο φέρει τον τίτλο 'alexanders quiet world' https://www.facebook.com/Alexanders-quiet-world-1530870503838914

Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία με την Enosi Association επισκεφθείτε την ομώνυμη σελίδα τους στο facebook https://www.facebook.com/groups/339875936056563

πηγή:neoskosmos.com

add1

ad2