Εκτύπωση

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΝΙΚΟΛ ΜΑΛΛΙΩΤΑΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΗΔΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΙ ΟΧ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ... ΝΙΚΗΤΩΝ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΟΜΟΓΕΝΩΝ.


Αποτέλεσμα εικόνας για στελλα κοκοληΗ κ.Στέλλα Κοκόλη πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής με επιστολή που έστειλε στον Εθνικό Κήρυκα παρουσίασε την εικόνα που επικρατεί μετά τις δημοτικές εκλογές. Σχετικά με την υποψήφια δήμαρχο κ. Νικόλ Μαλλιωτάκη είπε:«Η Νικόλ κατάφερε να αναδειχτεί σε αστέρα όχι μόνο του Μπέιριτζ του Μπρούκλιν και του Στάτεν Αϊλαντ, αλλά σε αστέρα της πολιτικής σκηνής της Νέας Υόρκης. Δόξασε το ελληνικό όνομα και έδωσε στα παιδιά μας και στα εγγόνια το έναυσμα να ακολουθήσουν τα βήματά της και να ασχοληθούν με την πολιτική».

Η ομογενής υποψήφια δήμαρχος της Νέας Υόρκης Νικόλ Μαλλιωτάκη έχασε με μεγάλη διαφορά στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Η ομογενής αναμετρήθηκε με τον νυν δήμαρχο Μπιλ Ντε Μπλάσιο, ο οποίος πολιτεύεται με το Δημοκρατικό Κόμμα και κέρδισε με διπλάσιους ψήφους από την κ. Μαλλιωτάκη (726.361 ψήφους έναντι 303.742).

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη ήταν υποψήφια του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και ήταν η πρώτη ομογενής που διεκδίκησε το αξίωμα του δημάρχου της Νέας Υόρκης και κατάφερε να φτάσει στις γενικές εκλογές. Προ τεσσάρων ετών διεκδίκησε το ίδιο αξίωμα ο ομογενής επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης, ο οποίος έχασε με πολύ μικρή διαφορά στις προκριματικές εκλογές.

Ο μόνος ομογενής, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει στις προχθεσινές εκλογές στη Μητροπολιτική Περιοχή της Νέας Υόρκης είναι ο δημοτικός σύμβουλος της Αστόριας Κώστας Κωνσταντινίδης ο οποίος επανεκλέχτηκε θριαμβευτικά και χάρισε στην Ομογένεια το προνόμιο να έχει έναν δικό της αντιπρόσωπο στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης.

 

Ο κ. Μπιλ (Βασίλειος) Ματσικούδης, ο οποίος ήταν ο πρώτος ομογενής που διεκδίκησε το αξίωμα του δημάρχου του Τζέρσεϊ Σίτι έχασε με μεγάλη διαφορά. Ο Στιβ Φούλοπ (Steve Fulop) επανεκλέχτηκε με την ίδια περίπου διαφορά με την οποία κατάφερε να επανεκλεγεί και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάσιο.

Ο κ. Κωνσταντίνος Πουλίδης, ο οποίος ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την 19η εκλογική περιφέρεια του Κουίνς έχασε με μεγάλη διαφορά.

Ο Πολ Βαλόουν κέρδισε διπλάσιο αριθμό ψήφων και επανεκλέχτηκε. Η εν λόγω περιφέρεια περιλαμβάνει περιοχές του Μπέισαϊντ, του Γουάιτστόουν και της Μάλμπα όπου διαβιούν πολλοί ομογενείς.

 

Ο Πουλίδης κέρδισε 6.121 ψήφους, ενώ ο κ. Βαλόουν 14.264 ψήφους. Αν και δεν κατάφερε να κερδίσει εν τούτοις το αποτέλεσμά του θεωρείται κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό, διότι είναι η πρώτη φορά που διεκδικεί ένα τόσο σημαντικό αξίωμα.

 

Paul Vagianos, President of the Ridgewood Chamber of Commerce.Ο κ. Πολ Βαγιάνος διεκδίκησε το αξίωμα του πολιτειακού βουλευτή της Νέας Ιερσέης για την 40ή εκλογική περιφέρεια της Νέας Ιερσέης, αλλά μέχρι αργά τη νύχτα δεν ανακοινώθηκαν τα ονόματα των δύο υποψηφίων που θα εκλεγούν, διότι η διαφορά μεταξύ των τριών πρώτων ήταν πάρα πολύ μικρή.


 

 

πηγή:ekirikas.com

add1

ad2