Εκτύπωση

Η AHEPA ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΝ «Ε.Κ.» ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ «THANKSGIVING»

Πλήθος καλεσμένων παραβρέθηκε στο επίσημο επετειακό δείπνο για τον ετήσιο εορτασμό της «Ημέρας των Ευχαριστιών («Thanksgiving Day»), που διοργάνωσε το Τμήμα της AHEPA HJ-17 Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στις 26 Νοεμβρίου 2017, στην Αθήνα.

Στον φετινό εορτασμό, ο οποίος συμπίπτει με τα 95 χρόνια από την ίδρυση της AHEPA, επιδόθηκε στον «Εθνικό Κήρυκα» ηθική τιμητική διάκριση, ως αναγνώριση της προσφοράς της εφημερίδας στην ενημέρωση των ομογενών επί 102 συναπτά έτη. Το βραβείο παρέλαβε η κ. Χρυσούλα Καραμήτρου, υπεύθυνη παραγωγής του «Ε.Κ.».

Πριν την επίδοση του βραβείου, ο πρόεδρος του Τμήματος HJ-17 Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, κ. Παναγιώτη Ριζόπουλος, προλόγισε βίντεο, το οποίο αναφερόταν στη συνεισφορά του «Ε.Κ.» στην ενημέρωση του Ελληνισμού της Διασποράς.

Το Τμήμα τίμησε φορείς και προσωπικότητες «που με τη δράση τους έχουν συμβάλλει στη διάσωση της παράδοσης και στην προβολή του λαϊκού μας πολιτισμού», όπως ανέφερε ο κ. Ριζόπουλος.

Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος για τα 10 χρόνια ποιμαντορίας του, το Λύκειο Ελληνίδων για το έργο του στη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθηγητής κ. Μανώλης Βαρβούνης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος κ. Αλκιβιάδης Στεφανής και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος κ. Νικόλαος Τσούνης.

Για τον «Ε.Κ.», η τιμή είναι ιδιαίτερη καθώς η βράβευση προέρχεται από ένα τμήμα της ΑΗΕΡΑ στην Αττική, γεγονός που σημαίνει ότι τελικά το έργο που επιτελεί η εφημερίδα του Ελληνισμού της Αμερικής αποδίδει. Ο εκδότης/διευθυντής του «Ε.Κ.» κ. Αντώνης Διαματάρης έχει περάσει την εφημερίδα στον 21ο αιώνα, στρέφοντας πλέον το βλέμμα σε όλο τον Ελληνισμό όπου Γης, χάρη στις ηλεκτρονικές σελίδες -ελληνόφωνη και αγγλόφωνη- με τις οποίες έχει εμπλουτισθεί ο «Εθνικός Κήρυξ».

πηγή:ekirikas.com

add1

ad2