Εκτύπωση

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ

Το Ασυλο Ανιάτων και το Ιδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων επιζητεί και πάλι να ευαισθητοποιήσει την Ομογένεια, σε παράλληλη δράση που έχει ξεκινήσει και στην Ελλάδα με την «Υπηρεσία Προσφέρω», προκειμένου να ανακαινιστεί μια πτέρυγα του νοσηλευτηρίου της Κυψέλης, σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές ΑΜΕΑ.

Και όπως λένε στον «Ε.Κ.», ο στόχος είναι μεγάλος αλλά όχι άπιαστος αν βάλουμε όλοι ένα λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια.

Στην Ελλάδα είναι απλό, αφού όποιος θέλει μπορεί να στείλει τα μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου (SMS με την λέξη ΑΜΕΑ στο 54234).

Σε ό,τι αφορά τους ομογενείς πρέπει οι ίδιοι να πάρουν περισσότερες πληροφορίες είτε γράφοντας στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , είτε τηλεφωνώντας στα τηλέφωνα: 01130-210864617201130-210 864752201130-2108670488.

 

Υπενθυμίζεται ότι το Ασυλο Ανιάτων είναι ένα Φιλανθρωπικό Σωματείο, Ιδιωτικού Δικαίου, διοικείται από 11μελές Συμβούλιο και πόροι του είναι οι πρόσοδοι από την ακίνητη περιουσία του και τις φιλανθρωπικές προσφορές, αλλά οι υψηλοί φόροι ακινήτων και η κρίση με κτίρια που μένουν ανοίκιαστα του έχουν περιορίσει τα έσοδα.

 

Λειτουργεί στην Κυψέλη από το 1893 μέχρι σήμερα, όπου έχουν ζήσει για όλη την ενήλικη ζωή τους πάνω από 8.000 συνάνθρωποί μας με χρόνιες νευρολογικές παθήσεις που τους καθιστούν ανίκανους να αυτοεξυπηρετηθούν.

Το Ασυλο Ανιάτων και το Ιδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων (από το 1972 μέχρι σήμερα), τους παρέχουν μέχρι το τελευταίο στάδιο του αγώνα τους δωρεάν υπηρεσίες συντήρησης, διαβίωσης και πλήρη  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με εξειδικευμένο προσωπικό. Τους φροντίζουν με περίσσεια δύναμη και αγάπη και σε κάποιους από αυτούς υποκαθιστούν ακόμα και τις οικογένειές τους. Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια αντί να καλύπτουν με τα έσοδά τους τις ανάγκες των περιθαλπομένων τους αναγκάζονται να καλύπτουν πρωτίστως τις τεράστιες και απάνθρωπες φορολογικές υποχρεώσεις σε ΕΝΦΙΑ και φορολογία εισοδήματος.

Σε λίγους μήνες, το Ασυλο Ανιάτων θα συμπληρώσει 125 χρόνια λειτουργίας εξακολουθώντας υπομονετικά, σιωπηλά, επίμονα, να συνεχίζει τον ανηφορικό δρόμο μιας ασταμάτητης πορείας με μοναδικό προσανατολισμό και μόνιμη κατεύθυνσή του την συμπαράσταση και την ανιδιοτελή προσφορά στον πονεμένο άνθρωπο, αλλά και στην οικογένειά του.

Ας το βοηθήσουμε όλοι να συνεχίσει την πορεία του αυτή πάνω σε γερά θεμέλια.

πηγή:ekirikas.com

add1

ad2